يك محقق دانشگاه صنعتي اميركبير نرم افزاري را طراحي كرده است كه مي‌تواند بخش‌هاي از دست رفته گفتار را در نوارهاي صوتي بازسازي كند.
"آرش محمدي" مجري اين طرح روز يكشنبه به ايرنا گفت، در برخي نوارهاي قديمي يا آسيب ديده بخشي از صدا و گفتار دچار نويز شده و قابل شنيدن نيست كه نرم‌افزار وي قابليت آن را دارد كه اين صداي خش‌دار را بازسازي و قابل شنيدن كند.
وي افزود، امروزه سيستم‌هاي خودكار بازشناسي گفتار در محيطهاي واقعي و در شرايط عملي كاربردهاي بسياري دارند و اين امر لزوم بهبود عملكرد اين سيستم‌ها را در محيطهاي واقعي مطرح مي‌كند.
محمدي كه دانش آموخته كارشناسي ارشد مهندسي پزشكي است هدف از اجراي اين پروژه را بازسازي و مقاوم‌سازي گفتار از دست رفته بر اثر نويز در محيط واقعي عنوان كرد.
وي افزود در روش‌هاي معمول، پارامترهاي طيفي و آماري نويز را تخمين مي‌زنند سپس بر اساس اين تخمين، نويز سيگنال گفتار حذف و بازشناسي را بهبود مي‌بخشند.
از سال ‪ ۲۰۰۰‬تا ‪ ۲۰۰۵‬يك سري روش‌هاي جايگزين بر پايه افزونگي اطلاعات در سيگنال گفتار ارائه شد. در اين روش‌ها با توجه به اين نكته كه نويز بصورت محلي در حوزه فركانس عمل مي‌كند و تنها بعضي قسمتهاي سيگنال را تخريب مي‌كند، بازشناسي تنها بوسيله گفتار باقي مانده صورت مي‌گيرد.
اين محقق با اشاره به اينكه در اين پژوهش اطلاعات گفتار حذف شده با توجه به افزونگي اطلاعات در قسمتهاي موجود بازسازي مي‌شود افزود بررسي اين نرم افزار بر روي دادگان فارسي و انگليسي انجام شده است.