-
راهكارهاي فناورينانو براي رفع مشكلات بستهبندي مواد غذايي
همه ما از مشکلات بستهبندي سسهاي گوجهفرنگي و مايونز آگاهي داريم. هنگام استفاده از اين مواد غذايي، گاهياوقات تا 20 درصد محتويات داخل قوطيها و بطريها در داخل آنها باقي ميماند. اين امر نه تنها براي مصرفکننندگان بلکه براي بازيافت آنها نيز مشکلاتي ايجاد ميکند. زيرا براي بازيافت آنها ابتدا بايد باقيمانده بستهبنديها برطرف شوند که اين امر هزينه و زمان بر بوده و وآب زيادي مصرف ميکند.
موسسه فرانهوفر آلمان و موسسه IGB در اشتوت گارت به همراه دانشگاه فناوري مونيخ و تعدادي از شرکاي صنعتي که به وسيله وزارت آموزش و تحقيقات اين کشور حمايت ميشوند، از طريق يک پروژه مشترک به دنبال حل اين معضل هستند.
در چارچوب اين پروژه، موادي براي استفاده در بستهبنديها توسعه خواهند يافت که ميزان بازماندههاي بستهبنديهاي مواد غذايي را تا نصف و حتي بيشتر کاهش خواهد داد. محققان اين پروژه از فيلمهاي نازک که ضخامت آنها کمتر از 20 نانومتر است، در داخل سطوح بستهبنديها استفاده ميکنند.
در اين پوشانندهها از پلاسما استفاده شده و اين فرايند از طريق جايگذاري پلاستيک در داخل يک خلا انجام ميشود. محققان اين موسسه معتقدند از پوشانندههاي مختلف با ويژگيهاي خاص در سطوح بستهبنديها استفاده ميشود.
نمونههاي اوليه اين نوع مواد بستهبندي جديد هم اکنون موجود است و قرار است در نمايشگاه 24 اکتبر 2007 در داسل دوروف به عامه مردم معرفي شود.
محققان موسسه IGB هم اکنون تلاشميکنند تا پوشانندههاي مورد استفاده را بهينه کرده تا از اين طريق ويژگيهاي مورد نظر بهبود يابند. اين پوشانندهها بايد ويژگيهاي مواد را تغيير ندهند و از نظر توليد صنعتي نيز مشکلي نداشته باشند.
برچسب برای این موضوع
مجوز های ارسال و ویرایش
- شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
- شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
- شما strong>نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
- شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
-
قوانین انجمن