-
بانک سپه از شرکت های دانش بنیان حمایت می کند
به گزارش خبرگزاری مهر، تفاهمنامه همکاری میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بانک سپه عصر امروز ۹ شهریورماه به امضا رسید.این تفاهم نامه بین علیرضا دلیری معاون توسعه مدیریت منابع معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سیدکامل تقوی نژاد مدیرعامل بانک سپه منعقد شد.
بر اساس این تفاهم نامه بانک سپه متعهد شده است تا تمامی خدمات و تسهیلات بانکی بر اساس سیاست های پولی و اعتباری بانک مرکزی، شیوه نامه صندوق توسعه ملی و مطابق مقررات، ضوابط و دستور العمل های جاری به شرکت های دانش بنیان معرفی شده از سوی معاونت علمی را اجرایی کند.
در این نشست علیرضا دلیری معاون توسعه مدیریت منابع معاونت علمی با اشاره به اولویت دولت یازدهم مبنی بر حمایت از شرکت های دانش بنیان و گام برداشتن در این راستا اظهار کرد: با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تاکنون بیش از ۱۷۰۰ شرکت دانش بنیان ارزیابی و تایید شده اند و بیش از ۱۶۰۰ هزار میلیارد تومان بودجه به صندوق نوآوری و شکوفایی تخصیص داده شده است.
دلیری خاطر نشان کرد: این موضوع که یک نهاد مالی مستقل برای حمایت از شرکت های دانش بنیان وجود داشته باشد خیلی خوب است اما این نهاد به تنهایی نمی تواند پاسخگوی تمامی نیازهای شرکت های دانش بنیان باشد.
وی اظهار داشت: برخی از ایده ها در استارتاپ ها باید مرحله توانمند سازی را طی کنند و بعد به مرحله تجاری سازی برسند. در این صورت نیازهای کشور بر اساس فعالیت شرکت های دانش بنیان موجود برطرف می شود و این امر یک برنامه مشخص و مدونی را می طلبد.
معاون توسعه مدیریت منابع معاونت علمی تاکید کرد: نیازهای کشور ما باید از طریق حمایت از ایده های و خلاقیت های متخصصان کشور و ساماندهی آن برطرف شود و با مسیردهی به این ایده ها و خلاقیت ها بتوان به صنعت و جامعه کمک کرد و از این ایده ها بهره برداری کرد.
وی به برگزاری استارتاپ ها در مراکز پژوهشی و دانشگاه ها اشاره کرد و گفت: ما از خارج از کشور الگوبرداری کردیم و این طرح را در کشور اجرا کردیم تا بتوانیم امکان عملیاتی کردن ایده ها و فکرهای دانشجویان کشور را فراهم کنیم.
دلیری گفت: تاکنون بیش از ۵۰ استارتاپ ویکند در تهران و شهرستان ها با حمایت معاونت علمی برگزار شده و با توجه به استقبال متخصصان، دانشجویان و اساتید دانشگاه ها در حال حاضر زمان های طولانی برای این موضوع داده می شود و قدم بسیار خوبی در جهت رفع نیازهای جامعه با استفاده از ایده ها و خلاقیت های جوانان و متخصصان کشور است.
وی با اشاره به بازگشایی یک خط اعتباری مستقل برای حمایت از شرکت های بزرگ گفت: با رئیس صندوق توسعه ملی و چهار بانک عامل به توافق رسیدیم تا یک فایل مستقل برای حمایت از شرکت های بزرگ دانش بنیان خارج از پروسه صندوق نوآوری باز شود و این شرکت ها بتوانند از طریق بانک های عامل مشخص شده و با سپرده و آورده کم بتوانند تسهیلاتی با سود پایین دریافت کنند.
معاون توسعه مدیریت منابع معاونت علمی افزود: تقسیم بودجه تسهیلات این شرکت ها و بانک های عامل ارائه کننده این تسهیلات مشخص شده و امسال به نتایج خوبی در این راستا می رسیم.
در این جلسه دکتر تقوی نژاد، مدیرعامل بانک سپه گفت: یکی از مشکلات جدی کشور در ساختار تولید، سنتی بودن تولید، کم بازده بودن آن، عدم توان رقابت های تولیدی با کالاهای مشابه خارجی و دور بودن از محیط های دانشگاهی و نبود جایگاه دانش و پیشرفت های علمی در ارتباط با تولید در کشور است.
وی گفت: موضوع ارتباط صنعت و دانشگاه از گذشته مطرح بوده اما اینکه تا چه حد ما در این راستا موفق بوده ایم و آیا توانسته ایم راهگشای مشکلات و مسایل کشور خود باشیم موضوع دیگری است که البته با تلاش های معاونت علمی می توان این نقیصه را برطرف کرد و محصولات تولیدی کشور را به مرحله تجاری سازی رساند، از ایده ها و خلاقیت ها حمایت کرد و در جامعه از آنها بهره برداری کرد.
تقوی نژاد به فعالیت های بانک سپه به عنوان نخستین بانک ایرانی اشاره کرد و گفت: فعالیت های این بانک و مشارکت های مستقل آن در بخش های مختلف از جمله پتروشیمی، صنعت سیمان، نفت و پالایشگاه ها و مواردی از این قبیل موجب شده تا این بانک زبان زد فعالیت های اقتصادی باشد.
وی بیان کرد: در هر حال بانک سپه آمادگی دارد تا با توجه به موارد مطرح شده در این توافق هرگونه همکاری را با معاونت علمی در راستای حمایت از شرکت های دانش بنیان داشته باشد.
در ادامه این جلسه پرویز کرمی، دبیر ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی نیز بر موضوع فرهنگ سازی و حمایت از شرکت های دانش بنیان تاکید کرد و گفت: امیدواریم که با امضای این تفاهم نامه، بانک سپه به عنوان نخستین بانک ایرانی، بتواند نخستین برند دانش بنیان باشد و در کنار حمایت مالی از شرکت های دانش بنیان در زمینه فرهنگ سازی به معاونت کمک کند.
مشاور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: بانک های ما باید به سمت تغییر سبک و سیستم و نگرش در اعتبار دهی و پرداخت تسهیلات به شرکت های دانش بنیان و شرکت های نوپا و استارتاپ ها بروند.
وی گفت: بر اساس تکالیف در نظر گرفته شده از سوی دولت و بانک مرکزی تسهیلات دهی بیشتر به سمت حمایت از تولید ساخت داخل و ایجاد اشتغال از طریق کمک و حمایت از استارتاپ ها و کسب و کارهای نوپا اما نوین که بر پایه فناوری اطلاعات هستند، بروند.
به گزارش مهر، بانک سپه طبق این تفاهم نامه همکاری متعهد شده است انواع حساب برای شرکت های دانش بنیان معرفی شده توسط معاونت را افتتاح کند. همچنین بررسی و اعطای تسهیلات به شرکت های دانش بنیان از محل منابع صندوق توسعه ملی در صورت تامین منابع و با رعایت ضوابط و مقررات جاری بانک و نظام نامه صندوق توسعه ملی در اولویت قرار می گیرد.
صدور انواع ضمانت نامه های بانکی برای شرکت های دانش بنیان معرفی شده در چارچوب ضوابط و مقررات جاری بانک، پرداخت تسهیلات به شرکت های دانش بنیان معرفی شده از محل منابع بانک متناسب با کارکرد حساب های جاری و کوتاه مدت شرکت ها و با رعایت کلیه ضوابط و مقررات جاری بانک و گشایش اعتبار اسنادی داخلی بخشی از این تفاهم نامه است.
ارائه انواع خدمات ارزی برای شرکت های دانش بنیان در چارچوب ضوابط و مقررات جاری بانک، ارائه انواع خدمات بانکداری الکترونیکی به شرکت های دانش بنیان وفق ضوابط و مقررات جاری بانک، تامین نیازهای مشاوره ای و آموزشی معاونت و شرکت های دانش بنیان در حوزه ها و امور بانکی و اعتباری از دیگر تعهدات بانک است.
همچنین ایجاد زمینه همکاری بین معاونت و موسسات وابسته به بانک نظیر شرکت های بیمه، لیزینگ، سرمایه گذاری، ساختمان، کارگزاری بورس و صرافی با رعایت ضوابط و مقررات جاری بانک، از دیگر تعهدات بانک سپه است.
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در مقابل، تمهیدات لازم در خصوص تمرکز بخشی از مراودات صندوق نوآوری و شکوفایی به تناسب میزان مراودات و تسهیلات درخواستی نزد بانک را فراهم خواهد کرد و به ارائه اطلاعات و تحلیل های کارشناسی لازم برای تسریع در فرآیندهای اعتبارسنجی و بررسی شرکت های معرفی شده به بانک می پردازد.
همچنین فراهم کردن امکانات لازم برای استفاده بانک از ظرفیت های حقوقی، مالی و اعتباری معاونت برای حمایت از تجاری سازی دستاوردهای فناورانه و توسعه ای شرکت های دانش بنیان و همچنین تهیه شیوه نامه اجرایی ارائه تسهیلات به شرکت های دانش بنیان با همکاری بانک، از تعهدات معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این تفاهم نامه است.
مجوز های ارسال و ویرایش
- شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
- شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
- شما strong>نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
- شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
-
قوانین انجمن