-
افتتاحیه توفانی بخش بینالملل جشنواره فیلم فجر
بخش بینالملل سی و سومین جشنواره فیلم فجر با حضور عباس کیارستمی آغاز به کار کرد.
مراسم افتتاحیه بخش بینالملل سی و سومین جشنواره فجر شنبه غروب در فضای باز پردیس ملت برگزار شد. وزش شدید باد باعث شد این مراسم با سرعت بیشتری انجام گیرد.
آرش امینی مدیر بخش بین الملل با خوش آمدگویی به صحبتهای کلی درباره روند برگزاری اولین بخش از جشنواره بینالملل پرداخت و بعد از آن از علیرضا رضا داد دبیر جشنواره فیلم فجر دعوت کرد تا برای سخنرانی به روی سن بیاید.
دبیر سی و سومین دوره از جشنواره فیلم فجر که این جشنواره را متعلق به سینماگران نامید در صحبتهای خود گفت: در اولین دوره از بخش تفکیک شده جشنواره بین الملل فیلم فجر به سر میبریم، جشنوارهای که برای رشد و تعامل امکانپذیری سینماگران داخلی با خارجی برگزار میشود. سینما بهترین الگو برای
رساندن مفاهیم یک کشور و فرهنگ آن به مخاطبان دنیا است.
وی در ادامه بیان کرد: سینمای ایران به سهم خود تلاش کرده در این سالها ریشههایی فرهنگی و اعتقادی و باورها و داشتههایش را به جهانیان عرضه نماید و این بسیار ارزشمند است که میبینیم مخاطبان جهانی نیز پذیرای این مفاهیم شدهاند. تردیدی نداریم که همافزایی با باورهای مشترک و مفاهیمی عمیق میتواند به باور کردن هر چه بیشتر سینمای جهان کمک کند.
رضا داد در پایان صحبتهای خود افزود: بر پیامبرمان درود میفرستیم و به نام نامی او بخش بین الملل جشنواره فجر را آغاز میکنیم.
در ادامه این مراسم حجتالله ایوبی رئیس سازمان سینمایی درباره اولین بخش از سی و سومین دوره از جشنواره فیلم فجر گفت: من مطمئن هستم این دوره از جشنواره موفقیت آمیز خواهد بود و انشالله مسیر آن در سالهای آتی ادامه خواهد داشت. البته دعا میکردیم در برگزاری افتتاحیه این جشنواره نسیمی بوزد و وزیدن این توفان، نوید برگزاری جشنواره بهتری را میدهد.
رییس سازمان سینمایی در ادامه از قول حضرت مولانا نقل کرد: از باد پاییز اجتناب کنید برای اینکه همان بلایی که به سر درختان میآورد به سر شما نیز میآورد. البته این شاعر پارسی شدیدا توصیه میکند از باد بهاری دور نشوید از این رو اگر به حضرت مولانا باور دارید بدانید وزیدن این باد در جشنواره فیلم فجر به نفع شماست.
ایوبی افزود: امیدوارم این جشنواره بهار سینمای کشورهای شرقی، اسلامی و منطقه باشد و نتیجه آن، همکاری سازنده بین همه ما و شما باشد.
وی همچنین از تلاش دست اندرکاران برگزاری بخش بینالملل جشنواره فیلم فجر تقدیر کرد.
در ادامه و بعد از پایان مراسم مختصر افتتاحیه، ایوبی در جمع خبرنگاران در این مراسم حاضر شد و برخی شایعات مربوط به تحریم بعضی فیلمها از سوی حوزه هنری را در حد زمزمه دانست.
این رئیس سازمان سینما درباره شایعات زیادی که در خصوص فیلم "خانه دختر" شنیده شده است، بیان کرد: این اخبار و شایعات را در حد زمزمه تلقی میکنیم، چون هنوز به صورت رسمی از سوی حوزه هنری اعلام موضع نشده است. اتفاقات گذشته سپری شده است و باید ببینیم آیا این تحریمها دوباره اتفاق میافتد یا نه.
وی با بیان اینکه جشنی نوع در روند برگزاری جشنواره بین المللی فیلم فجر شکل گرفته است، گفت: در شرایط موجود جهان نیازمند گفتمان است و فرهنگ و هنر میتواند پایگاه مناسبی برای گفتوگو باشد. استقبالی که از جشنواره فجر شد، نشان داد که سینمای ایران جایگاه مناسب و شناخته شدهای در دنیا دارد. در دنیایی که در گوشه و کنارش مدام صحبت از جنگ، درگیری، خشونت و داعش است، سینمای ایران یک افتخار فرهنگی و هنری است و جشنواره فجر هم حتی میتواند، در دیپلماسی عمومی به ما کمک کند. این جشنواره با قاطعیت نشان میدهد که مردم ایران به دنبال خشونت، جنگ و سلاح اتمی نیستند.
اما بعد از صحبتهای ایوبی با خبرنگاران، کیارستمی هم پیش از نمایش فیلم "کپی برابر اصل" از حضور فیلمهای خود در یک جشنواره داخلی ابراز خوشحالی کرد و گفت: برای حضور در این مراسم نمیدانم از آقای ایوبی باید سپاسگذار باشم یا شاکی که شرایط را برای حضور در چنین مراسمی که من به آن عادت ندارم؛ مهیا کرد. قرار ما بر این بود که کلاسهایی با دانشجویان ایرانی و خارجی داشته باشم و واقعا نمیدانم در این مراسم آمادگی ندارم و نمیدانم باید چه بگویم.
کیارستمی؛ برگزاری ورکشاپ برای جوانها را برگشت به دوران جوانی خود دانست و ادامه داد: من از اینکه با جوانها کار میکنم؛ بسیار خرسندم وگرنه هیچ انگیزهای برای اینکه بخواهم چیزی یاد بدهم ندارم. تنها لذت تجربه کردن و برگشت به دوران جوانی است.
کیارستمی درباره نمایش فیلم "کپی برابر اصل" در این جشنواره گفت: تصور نمیکردم جشنواره چنین لطف بزرگی را نه تنها به من بلکه به سینمای مهجور مانده ایران بکند که فیلم را آزاد نمایش دهد. من تصور میکردم فیلم را در کارگاههای خصوصی به همراه شاگردانم ببینم. ایوبی عادتهای دیرینه ما را بر هم زد.
در حاشیه:
مدیر بخش بین الملل به زبان خارجی به مهمانان این مراسم خوش آمدگویی گفت.
از حضار در این مراسم با برشهای هندوانه ونیز باقالی داغ پذیرایی شد.
در ادامه مراسم کارگاه عباس کیارستمی برگزار شد.
هنرمندان و چهرههایی همچون فرزاد موتمن، فرشته طائرپور، سیروس الوند، پیروز کلانتری، منوچهر شاهسواری، مرتضی رزاق کریمی، بیژن امکانیان، علیرضا شجاع نوری، فرید فرخنده کیش، سید محمدمهدی طباطبایینژاد، علم الهدی و... از جمله افرادی بودند که در اولین روز جشنواره در پردیس سینمایی ملت حضور داشتند.
منبع:هنرانلاين