پنیر کمببرت یکی از پنیرهایی است که در ساندویچ، کیک، دسر و برخی صبحانه های فرانسوی یا ملل دیگر استفاده می شود.


کممبرت پنیری تهیه شده از شیر رقیق گاو است. سطح خارجی این پنیر لکه‌های سفید خزدار و داخل آن به رنگ بژ و کرم کمرنگ است که هنگام رسیده شدن (کامل شدن فرآیند تشکیل پنیر) زرد می‌شود. ماری هارل در سال 1791 پنیر کممبرت اصلی را از شیر خام در نرماندی فرانسه تولید کرد. با این حال امروزه درصد بسیار کمی از این پنیر با روش خانم ماری هارل (استفاده از شیر خام) تولید می‌شود و اغلب پنیرهای کممبرت که به تولید انبوه می‌رسند، از شیر پاستوریزه هستند. انواع بسیار خوبی از پنیر کممبرت ساخته شده از شیر پاستوریزه را می‌توان در نرماندی نام برد که بهترین آنها پنیر کاممبرت لوشاتلن است. همچنین پنیر کممبرت مرغوبی نیز در جنوب غرب انگلستان تهیه می‌شود.

راهنمای خریداران

پنیر کممبرت تازه، طعم مطلوب و ملایمی دارد که شبیه به مزه‌ی شیر با کمی شیرینی است. رویه‌ی پنیر رسیده (بالغ) شکلی صاف داشته، سفید رنگ و سخت و ترد است در حالی که بافت داخلی نرم و تا حدی شبیه به مایع روان است. هنگامی که پنیر کممبرت به طور کامل رسیده شد، فضای داخلی آن دارای طعمی تند، معطر، آب‌دار و تا حدودی شبیه به پنیر بری می‌شود. برخلاف پنیر بری، که گرد، بزرگ و نازک تولید می‌شود، پنیر کممبرت به قطر 11 سانتی‌متر تولید می‌شود. هنگامی که پنیر کممبرت رسیده شد بسیار نرم می‌شود و باید هنگام لمس، حالت فنری داشته باشد.

موارد استفاده

از پنیر کممبرت در تهیه‌ی پنیر سوخاری استفاده می‌شود، همچنین می‌توان در کنار صبحانه آن را سرو یا برای تهیه کیک، ساندویچ و دسر استفاده کرد.

نحوه نگهداری

این پنیر در طول سال در دسترس است، اما بهترین زمان استفاده از آن اوایل بهار تا اوایل پاییز است.
پنیر کممبرت تازه، نباید در یخچال نگهداری شود، زیرا فرآیند رسیده شدن آن را مختل می‌کند. بهتر است چند روز قبل از مصرف، پنیر را در جای خنک نگهداری کنید.