این خوراک لوبیا تند اما ملایم است و با گوشت گوسفندی تهیه می شود، البته اگر از گوشت بوقلمون چرخ کرده استفاده کنید چربی آن کمتر هم می شود.
مناسب برای :4 نفر
زمان آماده سازی : کمتر از 1 ساعت
این خوراک ظرف 1 ساعت یا کمتر از آن آماده میشود. اگر از لوبیای خشک استفاده میکنید، لوبیاهای کهنه تر ممکن است زمان بیشتری برای نرم شدن نیاز داشته باشند. اگر آنها را قبل از پختن چند ساعت خیس کنید این زمان کمتر میشود. اگر لوبیا را خیس میکنید حواستان باشد که حتما آب آن را قبل از پختن با آب تازه عوض کنید.
مواد لازم:
لوبیا چیتی 2 پیمانه خام یا کنسرو گوشت چرخ کرده (یا بوقلمون) 450 گرم برنج سفید 2 پیمانه خام پیاز زرد 1 عدد سیر 2 حبه روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری پودر فلفل چیلی 1 تا 2 قاشق غذاخوری جعفری 1 قاشق غذاخوری گوجه فرنگی 1 قوطی 420 گرمی فلفل هالوپینو 1 عدد نمک به مقدار لازم شکر 1 قاشق چایخوری برگ گشنیز ½ پیمانه، تازه
طرز تهیه:
- ابتدا پیاز و سیر و جعفری را خرد میکنیم. سپس سراغ لوبیا میرویم. اگر از لوبیای کنسروی استفاده میکنید آن را بشویید و به مرحلهی 2 بروید. اگر نه لوبیاها را در یک قابلمهی بزرگ بریزید و روی آن را با 8 سانتیمتر آب (حدود 3 لیتر) بپوشانید. بگذارید جوش بیاید سپس شعله را کم کنید و بگذارید با در بسته حدود 2 ساعت و نیم تا لوبیا نرم شود آهسته غل بخورد. میتوانید برای پخت لوبیا از زودپز استفاده کنید. برای این کار حواستان باشد داخل یک زودپز 4 لیتری بیشتر از 2 پیمانه لوبیا نپزید چون با اضافه کردن مقدار آب مناسب حجم زودپز تا خط امن آن پر میشود. لوبیاها را 35 دقیقه با 7 کیلو و نیم فشار و شعلهی ملایم بپزید. بعد از 35 دقیقه بگذارید زودپز کامل خنک شود. قبل از باز کردن درب زود پز مطمئن شوید که کامل خنک شود و اگر موقع باز کردن گیر داشت و باز نمیشد آن را باز نکنید. طبق دستور مربوط به زودپز خود عمل کنید.
- وقتی لوبیاها را در حال پختن هستند برنج را طبق دستور روی بسته بپزید. موقع پخت 1 قاشق غذاخوری کره برای طعم دهندگی به برنج اضافه کنید.