هندوانه يكي از بهترين ميوه‌هاي تابستان و از نظر طب قديم، سرد است و گرما را برطرف مي‌كند.هندوانه به پايين آوردن فشارخون كمك كرده و معده را تقويت مي‌كند.همچنين، پوست سفيد داخل هندوانه براي زخم گلو و دهان بسيار مؤثر بوده و مغز تخمه آن، كرم‌هاي معده و روده را از بين مي‌برد.
اين ميوه براي ورم مثانه مفيد و بدن را شاداب و براي اشخاص گرم‌مزاج بسيار مناسب است.
آب هندوانه مخلوط با سكنجبين، يرقان را درمان و سنگ كليه را دفع مي‌كند.
براي خنك كردن بدن در روزهاي گرم تابستان هندوانه را با شكر خورده و براي بر طرف كردن تب و اخلاط بدن هندوانه را با شير خشت ميل كنيد.
لازم به ذكر است براي رفع خارش بدن هندوانه را با تمبر هندي بخوريد.
هندوانه را بايد هميشه بين دو غذا خورد يعني تقريبا سه ساعت بعد از غذا و يك ساعت قبل از غذا، زيرا اگر بلافاصله بعد از غذا خورده شود در هضم غذا اختلال ايجاد مي‌كند. همچنين نبايد آن را با ميوه‌هاي ديگر مخلوط كرد زيرا باعث نفخ شكم مي‌شود.
هندوانه براي اشخاص سرد مزاج و آنهايي كه داراي معده سرد هستند مناسب نيست، اين گونه اشخاص اگر مي‌خواهند هندوانه بخورند بايد آن را با شكر ‌يا عسل و قند بخورند.
همچنين هندوانه دراشخاص سرد مزاج باعث درد مفاصل و ضعف جنسي مي‌شود .