امروزه انواع مختلف شیرینی ها در دسترس ما قرار دارد، و هر یک از ما نوعی از آن ها را بیـشتر دوست می داریم. چه بسا که هنگام خوردن شیرینی دلخواه خود این تصور به ذهنمان آید که شیرینی یکی از چیزهای لذت بخشی است که در عصر خود ما پدید آمده؟
ولی حقیقت این طور نیست، چه شیرینی پزی یکی از کهن ترین کشف های بشر بوده است. بیشتر مردم در قدیم چیزهایی داشتند که به عنوان شیرینی مصرفشان می کردند. حتی مصریان تصاویر و نبشته هایی درباره شیرینی و شیرینی پزی از روزگار باستان به یادگار نهاده اند.
در اروپا تا پیش از قرن 17 شیرینی پزی به صورت یک هنر مستقل نبود. ولی از آن تاریخ به بعد، با وارد کردن مقدار بسیاری شکر از مستعمرات، شیرینی پزی به عنوان یک هنر مسـتقل مورد توجـه قرار گرفت. اکنون بیش از 2000 نوع شیرینی در جهان یافت می شود که یکی از متداول ترین آن ها در آمریکا شیرینی موسوم به مارشمالو می باشد.
« مارشمالو » از به هم آمیختن این مواد تهیه می شود: شکر، نوعی گلوکز، سفیده ی تخم مرغ و کمی چاشنی ژلاتین، که این ها را خوب درهم می آمیزند و یک شیرینی پف کرده و سبک از آن به دست می آورند.
نوع سفید رنگ « مارشمالو » از همه بیشتر مرغوب است که لایه ای از شکر نیز روی آن را فرا گرفته است.
شیرینی های رایج دیگر در آمریکا عبارتند از: شیرینی بادام زمینی، مارشمالوی موزی و مارشمالوی تخم مرغی که در عید پاک فراوان یافت می شود. برخی از مارشمالوها را با رویه ای از شکلات و نارگیل برشته عرضه می کنند.
همان گونه که دیدید تمام این شیرینی ها را « مارشمالو » نام گذاری کرده اند. آیا می خواهید بدانید که این نام عجیب از کجا پیدا شده است؟
مالو درگیاه شناسی یعنی تیره پنیرکان که بیش از نُه هزار گیاه را شامل می شود: از درختان بزرگ گرفته تا بوته های کوچک و حتی از باب مثال پنبه نیز گیاهی از خانواده « پنیرکان » است.
مارشمالو یعنی « خطمی » که این گیاه نیز از تیره ی پنیرکان به شمار می رود. چون در قدیم از این گیاه، شیرینی تهیه می کردند امروزه نیز همین نام را به تعدادی از شیرینی های رایج در آمریکا داده اند.
تیره پنیـرکان گیاهان بسیار جالبی را شامل می شود. چه به راه های مختلفی می توان از آن ها استفاده کرد. از برخی از آنها الیاف و از برخی دیگر چسب تهیه می کنند. البته بعضی هایشان هم خوراکی هستند.
نوعی از پنیرکان دانه های بسیار خوشبویی دارند که از آن ها عطر می گیرند. برگ های یک نوع چینی آن ها به درد تهیه واکس سیاه برای کفش، می خورند.
بسـیاری از پنـیرکان گل های سفید، صورتی، زرد و قرمز رنگ دارند. برخی از این گل ها آن قدر درشتند که قطرشان به 25 سانتی متر می رسد.
خطمی فرنگی و گل شارون نیز به تیره پنیرکان تعلق دارند.
در جزایر هاوایی انواع بسیار جالبی از این گیاهان یافت می شود، نوعی از آن ها همان است که در ساختن گردنبند گل معروف به لیس مورد استفاده است.