بالا
 تعرفه تبلیغات




 دانلود نمونه سوالات نیمسال دوم 93-94 پیام نور

 دانلود نمونه سوالات آزمونهای مختلف فراگیر پیام نور

نمایش نتایج: از شماره 1 تا 5 از مجموع 5

موضوع: همه چیز در مورد اردبیل

  1. #1
    yashar آواتار ها
    • 2,478

    عنوان کاربری
    مدیر بازنشسته تالار تخصصی ( IT )
    تاریخ عضویت
    Apr 2009
    محل تحصیل
    اردبیل
    شغل , تخصص
    مدیر شرکت پارسیان اردبیل
    رشته تحصیلی
    مهندسیIT
    راه های ارتباطی

    Icon140 همه چیز در مورد اردبیل

    مکان های دیدنی اردبیل "عکس"

    اردبيل:

    در آثار نويسندگان قديم نام اردبيل به صورت هاي ارتاويت ، ارتاويل ، اردويل ، و اردبيل آمده است. فردوسي و ياقوت حموي بناي آن را به فيروز ساساني نسبت داده اند و شهر را مازان فيروز يا فيروز گرد ناميده اند. كسروي اصل آن را آرتاويل مركب از دو بخش آرتا = مقدس و ويل يا بيل = شهر ، دانشته و با اين توجيه معني آن شهر مقدس است.

    دروازه هاي اردبيل :

    امروزه در رادبيل از 4 دروازه معروف نام برده مي شود : دروازه ي تبريز ، دروازه ي آستارا ، دروازه ي خلخال و دروازه ي مشكين شهر ، از دروازه هاي قديم تر هيچ اثري باقي نماده است و نشان آن را مي بايست در كتاب هاي تاريخي يافت مثلاً در عهد شيخ صفي اين شهر دروازه هاي متعددي داشته . دروازه ي ريس سعد ، درب فقاعيان و دروازه نوشهر ، اسفريس و مقابر از جملهي آن ها بوده است.

    محلات اردبيل :

    محلات شش گانه اردبيل با اسامي تاريخي و متداول امروزي عبارتند از :
    1) گازران ( چشمه باشي )
    2) عالي قاپو ( اونچي ميدان )
    3) قنبلان ( شيخ قاباغي )
    4) پير عبدالملك
    5) اوچ دكان
    6) تواي ياطوي ( تابار )
    كه سه تاي اولي محل سكونت نعمتي ها و بقيه حيدري نشين بوده است.

    نارين قلعه ( ارگ ) :

    در دوره ي قاجاريه به ويژه بعد از سلطنت فتحعليشاه ، اردبيل بيشتر به نارين قلعه شهرت داشت زيرا بر اثر استحكام خاص آن ، مطمئن ترين محبس براي نگاهداري زندانيان سياسي كشور بود و بيشتر بزرگان و شاهزادگان قاجار بخشي از عمر خود را در آن دژ گذرانيدند . قلعه اردبيل قبل از قاجار نيز موجود بود و آن را ارگ مي ناميدند افسران فرانسوي هيئت نظامي ژنرال گاردان در زمان فتحهليشاه كه قلعه را با الزامات جنگ ها و جنگ افزاري جدبد متناسب نمي ديدند در اطراف آن باروي محكمي با برج هي مستحكمي ساختند و علاوه بر خندق قديمي قلعه كه در داخل ديوار هاي جديد تر قرار گرفته بود در خارج آن نيز حندق عميق و عريضي كندند و نهر آب را هم از محله شاه باغي به آن بردند . اين دژ كه در جنگ هاي ايران و روس از مستحكمترين مواضع دفاعي ايران و مهمترين مركز ذخيره لوازم جنگي بود در سال 1315 خورشيدي تخريب شد .ميداني كه در وسط زمين اين قلعه احداث شد و امروزه ادارات دولتي در آن محوطه ساخته شده اند بر روي طاق هاي ضربي بخشي از اين قلعه ساخته شده اند و گورستان هاي قديمي شهر ، خارج از محدوده ي ساخت و ساز هاي شهري مي توانند حدود تقريبي سطح شهر را در گذشته مشخص كنند.

    بازار اردبيل :

    اردبيل به دليل قرار گرفتن در مسير جاده اريشم زماني بازار هاي وسيعي و پر رونق داشته است گفته اند كه بازار اردبيل در گذشته به شكل صليب در چهار راسته و مسجد در وسط چهار بازار واقه شده بود . طاق مسجد جناقي و گنبد ها چهار طاقي و ساده است. طول طاق نماي مغازه ها حدود 2.9 متر و قطر پايه طاق ها 0.82 متر است در سال 1326 خورشيدي آتش سوزي در بازار درهاي چوبي دكان ها و اشيا و اجناس داخل و بسياري از سقف ها و ديوار ها را نابود كرد. سرا هاي بازار عبارتند از : سراي حاجي ميرزا ، گلشن ، وكيل ، نويازنجيرلو، حاج احمد ، حاج لشكر ، مجيديه ، امام جمعه و دوكچي . بازار فعاي اردبيل در سال 1364 در فهرست آثار ملي كشور به ثبت رسيد .



    __________________

  2. #2
    yashar آواتار ها
    • 2,478

    عنوان کاربری
    مدیر بازنشسته تالار تخصصی ( IT )
    تاریخ عضویت
    Apr 2009
    محل تحصیل
    اردبیل
    شغل , تخصص
    مدیر شرکت پارسیان اردبیل
    رشته تحصیلی
    مهندسیIT
    راه های ارتباطی

    پیش فرض

    معابر و فضا هاي شهري :

    اولين خيابان وسيع اردبيل در سال 1307 خورشيدي به نام پهلوي ( امام خميني فعلي ) به مرحله اجرا در آمد و نقشه ي آن تصويب شد . پس از آن خيابان باغ ملي در سمت غرب نارين ( ارگ شهر ) در محل بيشه زاري كه حصاري باغ خوانده مي شد ساخته شد. كوچه پير زرگر يكي از معابر قديمي شهر است در اين مسير ميدان پير زرگر هم قرار دارد كه محوطه اي است باز و وسيع داراي مسجد ، حمام ، توالت عمومي و چند دكان و از محوطه باز آن براي انجام عزاداري ماه محرم استفاده شده است.
    معبر اوچ تكان ( اوچ دكان ) هم معبر اصلي ديگر شهر است كه در اين مسير هم ميدان كوچكي به چشم مي خورد كه معبر متصل به آن يكي از مراكز تجاري بوده و مسجد و حمامي نيز در آن ديده مي شود.در معبر تاوار يا طوي هم يك مسجد و يك ميدان كوچك قرار دارد.
    به طور كلي در اردبيل ميدان ها و فضا هاي با ارزش و قابل توجه به ندرت يافت مي شود و نمونه هاي نام برده بارزترين آن هاست.

    جمعه مسجد :

    بازمانده ي مسجد عظيم و گسترده و كم نظير است كه گمان مي رود در دوره هاي مختلف اسلامي به خصوص سلجوقي شكل گرفته و تا اوايل دوره ي صفوي معمور و آباد بوده است. در كاوشهاي انجام شده ردپاي مسجد قرن هاي اوليه اسلام در آن تشخيص داده شده است اين مسجد در بالاي تپه اي در قسمت شمال شرقي مركز شهر قرار گرفته است. بناي اصلي آن كه داراي گنبد بزرگ آجري با كتيبه ها و كاشي هاي معرق و تزئينات ديگر بوده احتمالاً بر اثر زلزله به كلي ويران شده و امروزه جز چند پايه ديوار هاي اطراف آن چيزي بر جاي نمانده است.رواق مسجد نيز فعلاً با پوشش ذتير هاي چوبي حفاظت مي شود.

    This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 667x450.جهت کوچک شدن تصویر اینجا را کلیک کنید.


    بقعه ي شيخ صفي الدين اردبيلي :

    مجموعه ي زيبا و نفيس بقعه ي شيخ صفي الدين را در سال 753 هجري قمري فرزند او ساخت و در طول دوران به ويژه دوران صفوي واحد هايي به صورت بخش هاي الحاقي به مجموعه قبلي افزوده شد و در عهد سلطنت شاه عباس اول اين بنا تكميل و تزئين شد. مجموعه ي بناي كنوني شامل بيرون قلعه ( عالي قاپو ) سر در ، حياط بزرگ رواق ، مقبره ي شيخ ، حرم خانه ، مقبره ي شاه اسماعيل ، چيني خانه ، مسجد جنت سرا ، خانقاه ، چراغخانه ، چله خانه ، شهيد گاه و متعلقات ديگري است كه در حال حاضر از جمله زيباترين ابنيه تاريخي و هنري ايران به شمار مي رود. در مجموعه ي ايميل هاي معرفي بنا مفصل در مورد اين بنا اطلاعات رو براي شما ارسال خواهم كرد.




    مسجد ميرزا علي اكبر مجتهد :

    مسجد مجهز و مجلل ميرزا علي اكبر در مركز اردبيل نزديك بازار قرار دارد و داراي دو در ورودي در كوچه شهيد گاه است ساختمان آن خشتي و نماي آن آجري است. كنار ورودي كفش كن ، پنجره سه دري مشبك و از نوع اروسي ديده مي شود، ازارهي آن سنگي است و سال احداث آن حدود 1300 خورشيدي است.
    __________________

  3. #3
    yashar آواتار ها
    • 2,478

    عنوان کاربری
    مدیر بازنشسته تالار تخصصی ( IT )
    تاریخ عضویت
    Apr 2009
    محل تحصیل
    اردبیل
    شغل , تخصص
    مدیر شرکت پارسیان اردبیل
    رشته تحصیلی
    مهندسیIT
    راه های ارتباطی

    پیش فرض

    امام زاده اوغلان يا مقبره ي مير صالح :

    در دروازه ميران و پشت بقعه ي شيخ صفي الدين مسجدي وجود دارد كه در آن مقبره ي امام زاده اي است به نام صالح دلي مردم آن را اوغلان امام زاده سي يعني امام زاده پسر مي نامند بناي آن مربع شكل است و طاق نما و آويز هاي ساده دارد و قوس طاق هاي چهار گانه داخلي گچ بري كنگره دار و آينه بندي محدودي دارد.



    حمام هاي اردبيل :

    تعداد زيادي حمام هاي عمومي در سطح شهر اردبيل وجود داشته كه زمان احداث برخي از آن ها به دوران صفويه و تعدادي به دوره قاجار نسبت داده مي شود اغلب آن ها سقف هاي منقش و زيبا دارند از جمله حمام صفويه ، حاج شيخ پير ( حاج رحيم ) ، اوچ دكان ، ميرزا حبيب ( پير عبدالملك ) ، پير زرگر سيد آباد و سرچشمه كه اكنون تعدادي از ان ها تخريب شده اند و سقف همه ي آن ها گنبدي است.



    پل هاي اردبيل :

    تعدادي پل روي رودخانه بالخلي در دوره صفويه ساخته شده كه پي قره سو داراي هفت چشمه ، پل ججين ، پل ابراهيم آباد ، پل يعقوبه داراي 5 چشمه و پل سيد آباد داري پنج چشمه با طاق ضربي و آجري و پل ساميان با شش چسمه از اين دست پل ها هستند.


    __________________

  4. #4
    yashar آواتار ها
    • 2,478

    عنوان کاربری
    مدیر بازنشسته تالار تخصصی ( IT )
    تاریخ عضویت
    Apr 2009
    محل تحصیل
    اردبیل
    شغل , تخصص
    مدیر شرکت پارسیان اردبیل
    رشته تحصیلی
    مهندسیIT
    راه های ارتباطی

    پیش فرض

    مقبره ي شيخ امين الدين جبرائيل:

    مقبره ي شيخ امين الدين جبرائيل ، پدر شيخ شيخ صفي الدين اسحق ، جد سلاطين صفوي در روستاي كلخوران كه در شمال شهر واقع شده ، در نيمه اول قرن دهم هجري احداث شده است . اين مقبره در منطقه محصور وسيعي واقع شده و داراي بناهاي متعدد است . ديوار گلي بلندي باغ بزرگ مقبره را به اضلاع تقريبي 200*150 متر محصور مي كند و دو دروازه در اضلاع شمالي و جنوبي محوطه دارد . دروازه ي شمالي داراي اتاق هاي متعدد و وسيع و دو طبقه براي مسافران و زوار و خدمه و متولي است. تمام ديوار و سقف دروازه ها آجري و ازاره ي كوتاه آن ها سنگي است . مقدار بسيار محدودي تزئينات كاشي ارد . پنجره ها اغلب چوبي مشبك ( گره چيني ) است.




    قله آتشفشاني سبلان:
    قله آتشفشاني سبلان با ارتفاع 4811 متر ، سومين قله مرتفع ايران مي باشد که در شمال غرب کشور و در استان اردبيل واقع شده است. در دهانه اين آتشفشان خاموش و بر فراز قله اين کوه ، درياچه اي زيبا قرار گرفته که سطح آن در مدتي طولاني از سال با يخ پوشيده شده است. نمايي از اين درياچه را از قسمت شمالغرب قله به تصوير کشيده است.




    __________________

  5. #5
    SaHaR-A آواتار ها
    • 2,460

    عنوان کاربری
    مدیر بازنشسته تالار عکس
    تاریخ عضویت
    Oct 2008
    محل تحصیل
    شیراز
    شغل , تخصص
    دانشجو
    رشته تحصیلی
    کامپیوتر
    راه های ارتباطی

    پیش فرض

    ممنون دوست عزیز از مطالب بسیار قشنگتون
    من این مطلب رو به قسمت مناظر انتقال میدم




برچسب برای این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
  • شما نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
  •