ما هر کاری که می توانستیم برای دستگیری اسامه بن لادن انجام دادیم اما او توانست از چنگ ما بگریزد. او در این اواخر بجای استفاده از سیستم های مخابراتی از افراد پیک برای رسانیدن پیام خود استفاده می نماید. این مسئله باعث کندی ارسال پیام در ارتفاعات افغانستان و پاکستان شده است که گاهاً تا یک ماه ارسال یک پیام به طول می انجامد. ما موفق به دستگیری بعضی از این پیام رسانان شده ایم. پناهگاه اسامه بن لادن و افراد نزدیک به او همواره همانند معمای مرموزی باقیمانده است و ما بیش از هر کسی نگران عدم حل این معما هستیم.
«رمزی بن الصباح»، که در حادثه 11 سپتامبر قرار بود بیستمین رباینده هواپیما باشد، از مناطق کوهستای «تورا بورا» فرار و در شهر کراچی در جریان تیراندازی همراه با دو نفر از شهروندان برمه ای به نام های سید امین و ابو بدر توسط نیروهای امنیتی دستگیر شدند. در بازجوئی های بعمل آمده سید امین اعتراق کرد که در ماه ژوئن سال 2002 اسامه بن لادن را در منطقه ای که نمی شناخته است، دیده است.
خالد شیخ محمد، سومین رهبر القاعده که در پیشاور دستگیر شد، هر گونه دیدار با اسامه بن لادن را بعد از حادثه 11 سپتامبر تکذیب کرد اما در عین حال اعلام نمود که اسامه زنده است و آنها با هم تماس داشته اند. او اعتراف کرد که آخرین نامه را از طرف اسامه از طریق پیک دریافت کرده است.
او همچنین اعتراف نمود که در آخرین جابجایی اسامه بن لادن از کوههای تورا بورا به سمت وزیرستان (مناطق قبائلی) جلال الدین حقانی، دو افغانی، محمد رحیم و امین الحق و یک بلوچ ایرانی به نام احمد الکویتی او را همراهی می نمودند. خالد حدس میزد که در 4 مارس سال 2003 اسامه بن لادن در ایالت کنر افغانستان می باشد. «ابو فرج اللیبی» که بجانشینی خ«الد شیخ محمد» از سوی القاعده تعیین شده بود در می سال 2005 توسط نیروهای امنیتی پاکستان دستگیر و اعتراف نمود که اسامه از طریق پیک با او در ارتباط بوده و آخرین نامه را در دسامبر سال 2004 از اسامه بن لادن دریافت نموده است. ما برای امکان کشف ارتباطات القاعده بشدت دنبال افرادی هستیم که، بعنوان پیک، پیام های اسامه را منتقل می نمایند.
ما بر اساس اطلاعات جمع آوری شده به منطقۀ وزیرستان حمله و شبکۀ ارتباطی القاعده را در این منطقه بشدت بمباران نمودیم. ما در استمرار حملات خود متوجه شدیم که شبکۀ اطلاع رسانی القاعده بسیار پیشرفته بوده و دارای چهار بخش مجزای اداری، عملیاتی، رسانه ای و رهبری می باشد. سه بخش نخست به صورت دو طرفه فعالیت می نماید و لیکن بخش ارتباط رهبری فقط یک طرفه و از بالا به پائین می باشد.
شبکۀ ارتباطی القاعده نیز وظیفۀ انتقال پیام بین افراد و خانواده های آنان را بعهده داشته و کار انتقال پول را نیز انجام می دهد. پیام رسانان عمدتاً افغانی و پاکستانی می باشند. شبکۀ اطلاع رسانی القاعده ارتباط منظمی با ساختار عملیاتی گروه دارد و از افراد با تجربه و ماهر برای انجام این کار استفاده شده و انتقال پیام ها به ترتیب الویت و اهمیت آنها با سیستم های هوشمند ارزیابی و نام عبور و رمز مربوطه فعالیت و به کار خود ادامه می دهد. شبکۀ رسانه ای القاعده نیز بمنظور ایجاد تبلیغات و اعلام مواضع رهبران این گروه مورد استفاده قرار می گیرد.
این پیام ها عمدتاً به صورت سی دی و فیلم ویدیویی و ... که عمدتاً هم به شبکۀ «الجزیره» ارسال می شوند که مهمترین و آخرین شبکۀ پیام رسانی ویژۀ رهبری القاعده می باشد و در این ارتباط پیام ها عمدتاً به صورت شفاهی و از طریق پیام رسانان بسیار معتمد منتقل می گردند. در شرایط خاص، پیام ها به صورت کتبی ارسال می شوند، همانگونه که برای خالد و لیبی ارسال شده اند. در شرایط عادی، پیامها از طریق افراد مورد اعتماد و مورد وثوق به صورت شفاهی به دیگران منتقل می گردند. هنگام دستگیری اسامه بن لادن به عهده آينده است. من احساس می کنم که او اکنون در منطقه ای مابین افغانستان و پاکستان در جایی مخفی شده است.
بسیاری از اعراب عربستان سعودی در ایالت «کنر» افغانستان وجود دارند و احتمال دارد اسامه بین آنها باشد اما ما مطمئن نیستیم. من قبلاً به شوخی گفته ام که امیدوارم او در پاکستان و توسط نیروهای پاکستانی دستگیر نشود!