بالا
 تعرفه تبلیغات




 دانلود نمونه سوالات نیمسال دوم 93-94 پیام نور

 دانلود نمونه سوالات آزمونهای مختلف فراگیر پیام نور

صفحه 2 از 7 اولیناولین 1234 ... آخرینآخرین
نمایش نتایج: از شماره 11 تا 20 از مجموع 63

موضوع: دانستنيهاي پزشكي

  1. #11
    memol آواتار ها
    • 1,401

    عنوان کاربری
    مدیر بازنشسته بخش کشاورزی
    تاریخ عضویت
    Dec 2008
    محل تحصیل
    کرج
    شغل , تخصص
    کارمند
    رشته تحصیلی
    مکانیک-
    راه های ارتباطی

    Icon1

    تغذيه و پيشگيري از سرطان:

    درگذشته تصور مي شد كه تغذيه اثري بر سرطان ندارد، ولي امروزه محققان ثابت كرده اند كه رژيم غذايي روزانه ، نقش مهمي در بروز، پيش گيري ودرمان انواع سرطان ها ايفا مي كند. بدن ما به غذا بيش از هر چيز ديگري نيازمند است و مي توان گفت كه يك سوم سرطان هايي كه منجر به مرگ مي شود، با آنچه مي خوريم در ارتباط است . تحوّل

    در عادات غذايي مردم ، گسترش شهرنشيني و افزايش مصرف غذاهاي آماده موجب افزايش بروز سرطانها شده است . بعضي از عواملي كه در بروز سرطان مؤثرند مانند ارث يا عوامل محيطي، غيرقابل تغييرند ولي اگر نمي توانيم در عوامل محيطي خود تغييري ايجاد كنيم، مي توانيم با اصلاح و متعادل ساختن الگوهاي غذايي ، احتمال ابتلا به سرطان را به ميزان قابل توجهي كاهش دهيم. دلايل ابتلا به سرطان در كشورهاي مختلف متفاوت است .

    در جوامع شهري و جوامع پيشرفته ، مصرف بيش از حد مواد غذايي (ovrnutrition) و در جوامع فقير، كمبودهاي تغذيه اي (undernutrition) موجب بروز سرطان مي شود.

    چربي ها

    چربي ها و روغن ها از بخش هاي مهم و بحث برانگيز تغذيه و رژيم غذايي افراد است . اينكه چه نوع روغني براي مصرف كردن مناسب است يا اينكه كداميك از انواع روغن بيشتر موجب بروز بيماري، سكته و يا چربي خون مي شود همه جاي سئوال دارد.

    حتماً مي دانيد چربي ها انواع متعددي دارند ، مثل چربي هاي اشباع كه از آن جمله ، چربي متصل به گوشت و روغن حيواني است كه در دماي محيط به صورت جامد هستند. نوع ديگر، چربي هاي غيراشباع است مثل روغ زيتون كه در دماي محيط به صورت مايع مي باشد. تأثير مصرف چربي در بروز سرطان بدين ترتيب است كه هم نوع و هم مقدار چربي مصرفي مهم است .

    اگربيش از حد چربي مصرف كنيم، به دليل ترشح زياد صفرا در روده براي هضم چربي ها ، بخشي از آن تبديل به اسيد آپكوليك( Apcholic Acid ) مي شود كه در ايجاد سرطان روده بزرگ نقش مهمي دارد، و اگر با مصرف بيش از حد كلسترول ، سطح كلسترول مضر خون يا LDL افزايش يابد، خطر رشد سلول هاي سرطاني و خطر ابتلا به گرفتگي عروق بسيار زياد مي شود. از اينرو :

    1- كل چربي مصرفي را كاهش دهيد

    اكثرغذاهايي كه ما ايراني ها مصرف مي كنيم، پر روغن تهيه مي شوند. آن وقت به دنبال دلايل چاقي هاي بيش از حد و سكته هاي زودرس هستيم. براساس محاسبات مبتني بر تحقيقات تغذيه اي، در حدي مصرف چربي مناسب است كه سي درصد انرژي روزانه را تأمين كند. چون با سوختن چربي در بدن دو برابر قندها و پروتئين ها انرژي ايجاد مي شود، بنابراين ميزان مصرف چربي براي افراد عادي نبايد از هشتاد


    گرم در روز تجاوز كند. اين ميزان چربي شامل چربي هاي پنهان در غذا و چربي هاي اضافه شده توسط خودمان به آن مي باشد. با توجه به اينكه گوشت ها، لبنيات و دانه ها و... داراي روغن هستند، مجاز هستيم 30 تا 40 گرم روغن به غذاهاي مصرفي مان در طور روز اضافه كنيم كه برابر است با پنج تا هفت قاشق غذا خوري روغن مايع .

    2- از روغن هاي خوب استفاده كنيد

    در فرهنگ ما روغن خوب را روغن حيواني تلقي مي كنند، در صورتي كه از ديدگاه تغذيه اي روغني خوب است كه داراي باندهاي غيراشباع و مايع باشد. اين روغن در بدن بر توليد كلسترول بي تأثير است يا توليد آن را كاهش مي دهد. در صورتي كه با مصرف روغن هاي جامد حيواني، چربي هاي متصل به گوشت و دنبه ، توليد كلسترول در بدن افزايش مي يابد كه از عواقب بد آن آگاه هستيد.

    تحقيقات نشان داده كه به دليل مصرف زياد روغن زيتون در يونان ، شيوع سرطان پستان و سرطان پروستات بسيار كمتر است. از اينرو: در جيره غذايي روزانه خود براي تأمين پروتئين، فقط به مواد گوشتي پرچربي اكتفا نكنيد. سعي كنيد ( خصوصاً در سنين بالا ) از گوشت هاي سفيد و قرمز( 3 بار در هفته) به علاوه حبوبات بهره بگيريد.

    سعي كنيد روغن زيتون و روغن كانولا( گلزا) را جايگزين روغن هاي نباتي جامد كنيد. البته اين روغن ها نبايد تحت حرارت بيش از 130 درجه قرار بگيرند.

    غذاهاي دريايي را فراموش نكنيد كه حاوي چربي هاي نوع امگا3 هستند و از بروز سرطان و بيماري هاي قلبي جلوگيري مي كنند. زنان اسكيمو به دليل مصرف زياد ماهي، به ندرت مبتلا به سرطان سينه مي شوند.

    3- از مصرف چربي هاي بد اجتناب كنيد

    روغن هاي مضر، چربي هاي اشباع هستند مثل روغن نخل، روغن نارگيل، روغن نباتي جامد، دنبه و چربي هاي متصل به گوشت.

    توجه به اين نكته مهم است كه در اغلب غذاهاي آماده مثل انواع ساندويچ و تنقلاتي چون چيپس و پيراشكي از روغن هاي جامد و مانده استفاده مي شود. از اينرو به شما توصيه مي كنم از مصرف مكرر اين مواد غذايي اجتناب كنيد و به ندرت و به صورت تفريحي آنها را استفاده كنيد زيرا مصرف زياد چربي موجب تجمع بافت چربي در بدن مي شود كه خود عاملي مهم در بروز سرطان است.

    گوشت قرمز و تهديد سرطان

    خوردن گوشت قرمز مولكول بالقوه خطرناكي را وارد بافت هاي بدن مي كند.خوردن گوشت قرمز مي تواند باعث بيماري قلبي و سرطان با ايجاد يك واكنش خطرناك در سيستم ايمني بدن شود.
    بدن انسان نمي تواند مولكول فوق را - يك نوع شكر - توليد كند اما در گوشت گوسفند ، گاو و خوك فراوان است.


    در گذشته نيز مصرف گوشت قرمز عامل ايجاد سرطان و بيماري هاي قلبي معرفي شده بود اما تمركز آن مطالعات روي چربي هاي اشباع شده و مواد شيميايي توليد شده در طول آشپزي بود. تمركز مطالعه جديد روي ماده اي به نام ان - گليكوليل نيورامي نيك است. آزمايش ها روي سه فرد داوطلب - همگي اعضاي اين گروه تحقيق - تاييد كرد اگر ماده فوق در غذا باشد جذب بافت هاي بدن مانند رگهاي خوني مي شود.

    اين آزمايش ها همچنين نشان داد كه چون مولكول فوق بطور طبيعي در بدن نيست سيستم دفاعي بدن آن را مهاجم به حساب مي آورد و دست به دفاع مي زند.
    اين مولكول به احتمال بسيار زياد بلافاصله سمي نيست و احتمال دارد كه تحمل انسان پس از صدها هزار سال مصرف گوشت در برابر آن افزايش يافته باشد. احتمالا لطمه وارده پس از سالها مصرف گوشت آشكار مي شود.

    سبزيجات سرطان روده را علاج مي کند

    سبزيجاتي مانند کلم و گل کلم مي تواند در مبارزه با سرطان روده موثر باشد. ماده اي به نام «اي.آي.تي.سي» هنگام آماده کردن برخي سبزيجات از آنها آزاد مي شود که سلولهاي سرطاني روده را نابود مي کند و مي تواند مانع انتشار بيماري در بدن شود.
    مصرف اين سبزيجات براي دو تا سه بار در هفته ، مي تواند از بدن در مقابل اين بيماري محافظت کند. اي.آي.تي.سي زماني آزاد مي شود که اين دسته از گياهان ، ريز، جويده ، پخته ، پردازش و هضم مي شوند. اين سبزيجات از جمله شامل خردل ، کلم ، جوانه و گل کلم است.

  2. #12
    memol آواتار ها
    • 1,401

    عنوان کاربری
    مدیر بازنشسته بخش کشاورزی
    تاریخ عضویت
    Dec 2008
    محل تحصیل
    کرج
    شغل , تخصص
    کارمند
    رشته تحصیلی
    مکانیک-
    راه های ارتباطی

    Icon1

    افسردگي،انواع و علائم آن

    همه ي افراد در طول عمر خود، افسردگي را تجربه مي کنند. اين احساس که معمولا به دنبال فقدان يا ناکامي ايجاد مي شود، در شرايط طبيعي پس از چند ساعت يا چند روز از بين مي رود؛ اما هر گاه حالت افسردگي ادامه پيدا کند و در سلامتي فرد تاثير معني داري بگذارد، در آن صورت مداخله ي درماني و کمک حرفه اي الزامي خواهد بود.

    تاريخچه ي افسردگي:

    اين اختلال از زمان بابلي ها مورد شناسايي قرار گرفته بود. کلمه ي ""Depression يا افسردگي از عبارت لاتين Deprimere به معناي در هم فشرده شدن گرفته شده است. از اين رو افسردگي به معناي احساس در هم فشرده شدن روح، غم يا بي ارزشي است. در اواخر قرون وسطي، رهبران مذهبي اروپا بر اين عقيده بودند که افسردگي به واسطه ي نفوذ و تسلط ارواح شيطاني بر انسان به وجود مي آيد. مارتين لوتر، اصلاح طلب مذهبي آلماني نوشت:"تمامي سنگيني روح و ماليخوليا از شيطان سرچشمه مي گيرد". در واقع همين اصطلاح ماليخوليا يا ملانکوليا، به افراد افسرده اشاره داشت و چنين افرادي جن زده، شيطاني، ماليخولياي يا ملانکوليک خوانده مي شدند. به همين دليل ساليان دراز افسردگي، با روش هايي مانند شلاق زدن(براي خرج کردن ارواح شيطاني و جن)، حجامت، جن گيري و سال هاي اخير با دوش گرفتن آرامش بخش تحت درمان قرار مي گرفت. در نهايت با کشف داروي ضد افسردگي در دهه ي 60 ميلادي و تسکين افسردگي با تجويز اين داروها، کم کم روش هاي خرافي برچيده شد.

    افسردگي چيست؟

    در زبان روزمره اصطلاح افسردگي براي اشاره به يك حالت احساسي، واكنش به يك موقعيت و شيوه رفتار مختص به فرد به كار مي رود. افسردگي اغتشاشي در خلق است كه با درجات متفاوت غمگيني، ياس، تنهايي، نااميدي، شك در مورد خويشتن و احساس گناه مشخص مي شود. بنابراين با اين توضيحات بايستي احساس افسردگي را از اختلال تفكيك نمود. همه ي ما گاهي احساس دلتنگي و غم مي كنيم. اين احساس ها جزء طبيعي موجود انسان است و بنابراين در مقاطعي كوتاه، فرد را تحت تأثير قرار مي دهند. ولي افسردگي به عنوان يك اختلال در دوره هاي زماني طولاني تري تداوم مي يابد و شكل ناسازگارانه اي از افسردگي است كه اثرات پايداري بر روي عملكرد فرد باقي مي گذارد.

    انواع افسردگي :

    همان طور كه گفته شد افسردگي درجاتي از يك حالت احساسي زود گذر تا يك اختلال شديد را در برمي گيرد. براي فهم بهتر اين نكته، لازم است اشاره اي به انواع افسردگي داشته باشيم:

    1- احساس افسردگي: كه معمولا به عنوان اندوه شناخته مي شود و در اثر تغييرات موقعيتي و شرايط جديد يا برخوردهاي مقطعي ايجاد مي شود. اين احساس معمولا بعد از برطرف شدن موقعيت و سازگار شدن شخص با شرايط تازه، به سرعت از بين مي رود.

    2- داغديدگي يا واكنش سوگ: غمي است كه در اثر فوت نزديكان بوجود مي‌ آيد. وقتي رابطه ي مهمي پايان مي يابد، بيشتر بازماندگان حالتي را تجربه مي كنند كه معمولا اين حالت نيز كاملا عادي است، مگر آنكه واكنش هاي سوگ به صورت طولاني باقي بماند.

    3- اختلال سازگاري با خلق افسرده: مواجهه ي فرد با يك موقعيت قابل توجه گاهي منجر به اين حالت مي شود. در چنين وضعيتي، انتظار مي رود با كاهش تأثير موقعيت، حالت هاي بيمار گونه نيز از بين برود.

    4- اختلال افسردگي عمده و افسردگي خويي: زماني كه شدت علائم افسردگي به حدي باشد كه كليه ي عملكردهاي آدمي را تحت الشعاع قرار مي دهد و باعث تأثيرات عمده در عواطف، رفتار، تفكر و روابط اجتماعي مي گردد، اختلال افسردگي عمده ناميده مي شود. در صورتي كه شدت علائم افسردگي به اندازه اي باشد كه عملكردها كمتر آسيب ببينند، اختلال افسرده خويي وجود دارد.

    5- اختلال دو قطبي و ادواري خويي: نوسانات خلقي شديدي كه بين دوره هاي شيدايي (شادي و خوشي افراطي كه به نشئه تعبير مي شود) و افسردگي به وجود مي آيد، نشان دهنده و شاخص اصلي اين اختلال است. در صورتي كه نوسانات خفيف باشد و كمتر بر عملكرد آدمي تأثير بگذارد، به آن اختلال خلقي ادواري يا ادواري خويي گفته مي شود.

    6- اختلال دلبستگي واكنشي: وابستگي هاي بيمار گونه ي دوران كودكي كه از آن به عنوان افسردگي هاي دوران كودكي ياد مي شود، تحت اين گروه طبقه بندي مي شود.

    7- اختلال خلقي يا افسردگي فصلي : نوعي يا دوره اي از افسردگي است كه معمولا در پاييز و زمستان تجربه مي شود و يكي از عوامل مهم آن نور ناكافي است. احتمالا نور ناكافي تغييرات معني داري را در سطوح برخي از هورمون ها به ويژه "ملاتونين" ايجاد مي كند و از طرفي تغييرات دما و نور موجب به هم خوردن ساعت دروني بدن كه الگوهاي خواب و بيداري را كنترل مي كند، مي گردد و اين تغييرات منجر به بروز اين اختلال مي شود.

    علائم و نشانه هاي افسردگي :

    افسردگي ممکن است به صورت هاي زير زندگي آدمي را تحت تأثير قرار دهد:

    1) تغييرات در احساسات و ادراکات:

    - گريه هاي مکرر يا فقدان پاسخ دهي عاطفي

    - ناتواني از لذت بردن از هر چيزي

    - احساس نا اميدي يا بي ارزشي

    - احساس افراطي گناه يا خود سرزنشي

    - فقدان صميميت نسبت به خانواده و دوستان

    - بدبيني نسبت به آينده

    - احساس درماندگي

    – افکار خودکشي

    - غمگيني، اضطراب، خشم و ديگر عواطف ناخوشايند

    2) تغييرات در رفتار و نگرش:

    - فقدان علاقه به فعاليت هاي قبلي و کناره گيري از ديگران

    - غفلت از مسئوليت ها و توجه نکردن به ظاهر شخصي

    - تحريک پذيري و به آساني دستخوش خشم شدن

    - فقدان انگيزه به منظور پيگيري اهداف

    - نارضايتي کلي از زندگي

    - کاهش توان حافظه، ناتواني در تمرکز، بلا تصميمي و آشفتگي

    - تغييرات شناختي

    - کاهش توانايي رويارويي با مسائل روزمره

    3) تغييرات جسماني و شکايات بدني:

    - خستگي مزمن و فقدان انرژي

    - فقدان کامل اشتها يا خوردن اجباري

    - بي خوابي، بيداري زود هنگام صبحگاهي يا خواب بيش از حد

    - سردردها ، پشت دردها و ساير شکايات مشابه بدون دليل

    - مشکلات گوارشي شامل درد معده، تهوع، اشکال در هضم و تغيير در کارکردهاي روده اي مثل يبوست

    - چرخه هاي نامنظم قاعدگي

    - کاهش يا افزايش غير متعارف وزن

    - فقدان يا کاهش تدريجي ميل جنسي

    توجه به اين نکته ضروري است که با توجه به علائم و انواع افسردگي گفته شده، وجود برخي از علائم در افراد، دليل بر بيماري و اختلال نيست، بلکه هدف صرفا شناسايي انواع افسردگي مي باشد و تشخيص بايستي صرفا توسط افراد متخصص صورت گيرد.

    منبع : سايت پزشکان بدون مرز

  3. #13
    memol آواتار ها
    • 1,401

    عنوان کاربری
    مدیر بازنشسته بخش کشاورزی
    تاریخ عضویت
    Dec 2008
    محل تحصیل
    کرج
    شغل , تخصص
    کارمند
    رشته تحصیلی
    مکانیک-
    راه های ارتباطی

    Icon1

    وقتی یک نوشابه میخورید، چه اتفاقی میافتد؟


    ۱۰ دقیقه بعد: 10 قاشق چایخوری شکر وارد بدنتان میشود. میدانید چرا با وجود خوردن این حجم شکر دچار استفراغ نمیشوید؟ چون اسید فسفریک، طعم آن را کمی میگیرد و شیرینیاش را خنثی میکند.


    ۲۰ دقیقه بعد: قند خونتان بالا میرود و منجر به ترشح ناگهانی و یکجای انسولین میشود. کبدتان شروع میکند به تبدیل قند به چربی تا قند خون، بیشتر از این بالا نرود.


    ۴۰ دقیقه بعد: حالا دیگر جذب کافئین کامل شده؛ مردمکهایتان گشاد میشود، فشار خونتان بالا میرود و در پاسخ به این حالت، کبدتان قند را به داخل جریان خون رها میکند. گیرندههای آدنوزین مغز حالا بلوک میشوند تا از احساس خواب آلودگی جلوگیری کنند.


    ۴۵ دقیقه بعد: ترشح دوپامین افزایش پیدا میکند و مراکز خاصی در مغز، که حالت سرخوشی ایجاد میکنند، تحریک میشوند. این همان مکانیسمی است که در مصرف هروئین منجر به ایجاد سرخوشی میشود.


    بعد از ۶۰ دقیقه: اسید فسفریک موجود در نوشابه، داخل روده کوچک، به کلسیم، منیزیم و روی میچسبد. متابولیسم بدن افزایش پیدا میکند. میزان بالای قند خون و شیرین کننده های مصنوعی، دفع هرچه بیشتر کلسیم را از طریق ادرار باعث میشوند.


    مدتی بعد: کافئین در نقش یک داروی مدر (ادرارآور) وارد عمل میشود. حالا دیگر کلسیم و منیزیم و رویی که قرار بود جذب بدن شود، بیش از پیش از طریق ادرار دفع میشود و به همراه آن مقادیر زیادی آب، سدیم و دیگر الکترولیتها نیز از دست میرود.


    مدتی بعدتر: کم کم آن غوغایی که در بدنتان ایجاد شده بود فروکش میکند و نوبت به افت قند میرسد. در این مرحله یا خیلی حساس و تحریک پذیر میشوید یا خیلی کرخت و بیحال. حالا دیگر تمام آن آبی را که از طریق نوشابه وارد بدن خود کرده بودید، دفع کرده اید؛ آبی که میشد به جای اسید و کافئین و شکر، حاوی مواد مفیدی برای بدنتان باشد. تا چند ساعت بعد اثر کافئین هم از بین میرود و شما هوس یک نوشابه دیگر میکنید

  4. #14
    memol آواتار ها
    • 1,401

    عنوان کاربری
    مدیر بازنشسته بخش کشاورزی
    تاریخ عضویت
    Dec 2008
    محل تحصیل
    کرج
    شغل , تخصص
    کارمند
    رشته تحصیلی
    مکانیک-
    راه های ارتباطی

    Icon1

    آفتاب در كمين چشمان حساس:

    همان‌طور که باید پوست بدن را از نور مستقیم آفتاب محافظت کنیم، محافظت از چشم در مقابل اشعه‌های آفتاب نیز خیلی مهم است و در این حین عینک آفتابی، مسوولیت بسیار بالایی در مقابل محافظت از چشم‌ها دارد.
    «چطور می‌توان یک عینک آفتابی استاندارد تهیه کرد.» سوالی است که دکتر رامین اساسی، جراح و متخصص چشم و عضو آکادمی چشم پزشکان آمریکا در گفتگو با جام‌جم به آن پاسخ داده‌اند.
    وی می‌گوید: اشعه ماوراء بنفش یا همان (UV) دارای سه نوع طول موج UVA ،UVB و UVC است که اشعه «UVC» در لایه ازن جذب شده و به زمین نمی‌رسد و آن قسمتی که برای چشم مضر است UVB است که موجب سوختگی پوست و اثرات مضر روی چشم است.
    مثلا وقتی UVB به روی برف تابیده می‌شود، می‌تواند موجب کوری برگشت‌پذیر شود و برای ۱۲ تا ۴۸ ساعت بینایی خود را از دست دهد.
    دانشمندان بر این اعتقادند که تماس زیاد با اشعه UVB می‌تواند در مدت زیاد بیماری‌های برگشت‌ناپذیر، مانند: آب مروارید، تغییر در مرکز دید و ناخنک چشم را فراهم آورد.
    دکتر اساسی با اشاره به این که اشعه «UVA» بیشتر توسط عدسی چشم جذب می‌شود و مدرکی برای ضرر چشم وجود ندارد، یادآور می‌شود: اشعه‌ای که باید چشم را از آن مصون نگه داشت UVB است.
    این جراح و متخصص چشم اظهار می‌کند: عینک‌ها باید حداقل ۹۸ درصد از UVA و UVB را جذب کنند چون عینکی که استاندارد نیست، بسیار مضرتر از نزدنش است، چراکه عینک آفتابی باعث می‌شود مردمک چشم باز شود و حال اگر UV را جذب نکند، تمام اشعه‌های مضر به داخل چشم نفوذ می‌کنند.
    ● نحوه شناخت عینک استاندارد
    «در لنز عینک‌های ارزان ماده‌ای به نام (Triace tate) است که فقط ۴۰ درصد ازUV را جذب می‌کند و برای چشم بسیار مضر هستند بنابراین بهترین راه شناخت عینک‌های استاندارد، استفاده از دستگاه UV متر است که اغلب در عینک‌فروشی‌های معتبر یافت می‌شود.»
    دکتر اساسی با اعلام این مطلب عنوان می‌کند: بدون استفاده از دستگاه «یووی متر» جهت شناخت استاندارد بودن عینک‌های آفتابی، تشخیص یک عینک آفتابی مناسب، حتی برای چشم پزشکان نیز سخت و غیرممکن خواهد بود.
    گفتنی است این دستگاه باید UV عینک را از ۹۸‌درصد به بالا نشان دهد. همچنین گاهی علامت «۴۰۰ UV» در کنار برخی از عینک‌ها درج شده است که نشان‌دهنده قابلیت حفاظت بر علیه UVB است.
    به گفته این چشم پزشک، نمی‌توان هر عینک گران‌قیمتی را استاندارد قلمداد کرد و باید تمامی آنها توسط دستگاه (یووی‌متر)‌ تست شوند.
    ● خاصیت عینک‌های شیشه‌ای بدون نمره
    در حال حاضر اکثر عینک‌های طبی و آفتابی به‌دلیل هزینه‌های بالای آن از شیشه‌ای تبدیل به تلق شده‌اند، ولی جالب است که بدانید اگر شیشه بدون شماره‌ای را جلوی چشمان خود بگذارید، باعث می‌شود ۹۸ درصد از UV توسط آن جذب شود. این جراح متخصص با بیان این مطلب می‌افزاید: آنچه در انتخاب عینک آفتابی مهم می‌باشد، این است که باید کل چشم توسط آن گرفته شود، بنابراین استفاده از عینک‌های کوچک که بیشتر برای زیبایی طراحی شده‌اند و هیچ پوششی ندارند، توصیه نمی‌شود.
    ● نیاز کودکان به عینک آفتابی
    کودکان به دلیل این که ممکن است بیش از سایرین در معرض آفتاب قرار گیرند، احتیاج به عینک‌های آفتابی دارند. دکتر اساسی با اشاره به این موضوع خاطر نشان می‌کند: هر قدر افراد جوانتر باشند UV بیشتر به چشم آنها صدمه خواهد زد، چرا که قرنیه و عدسی چشم کودکان بسیار شفاف است وUV بدون برگشت داخل چشم می‌رود در صورتی که در افراد سن بالاتر به دلیل کدر بودن عدسی و قرنیه، مقداری ازUV بازتاب خواهد داشت، پس بهتر است کودکان و بزرگسالان در معرض آفتاب از ۱۰ صبح تا ساعت‌۱۴ زدن عینک را به هیچ وجه فراموش نکنند؛ چرا که در این مدت زمان، حتی اگر شخص در سایه نیز قرار داشته باشد، خطر صدمه اشعهUV چشمان را تهدید می‌کند.
    ● فیلتر پلاریزه
    اغلب اشعه‌های مضر از استوا می‌آیند و به‌شکل افقی‌اند، این چشم پزشک متخصص با بیان این مطلب می‌‌گوید: عینک‌های پلاریزه می‌توانند جلوی این اشعه‌ها را به خوبی بگیرند، چرا که این عینک‌ها اجازه می‌دهند فقط اشعه‌های عمودی، داخل چشم شوند و تنها مشکل این عینک‌ها این است که اگر خودرویتان (ال‌سی‌دی)‌ دارد شما به هنگام نگاه کردن به این صفحه، کمی دچار مشکل شده و ممکن است این صفحه را واضح نبینید. بنابراین، این نوع از عینک‌ها بیشتر برای افرادی که دارای دید بسیار خوب و شغل خلبانی یا تیراندازی هستند توصیه می‌شود.
    ● رنگ شیشه
    رنگ و لایه‌های مختلف موجود در شیشه هر‌یک با توجه به کاربرد آن طراحی می‌شود مثلا رنگ خاکستری به دلیل این که شدت نور را در تمامی رنگ‌ها به طور یکسان کم می‌کنند و کمترین اختلالی را در دید رنگی ایجاد می‌کنند، برای رانندگی و سایر کاربردهای روزمره مناسبند. دکتر اساسی درخصوص عینک‌های شیشه زرد می‌افزاید: این عینک‌ها نور آبی را تا حد زیادی جذب می‌کنند، بنابراین بیشتر سطح‌ها می‌توانند آن را منعکس و منتشر کنند و به همین دلیل عینک‌های اسکی بیشتر زرد هستند.
    همچنین عینک‌های قهوه‌ای علاوه بر جذب بهتر نور آبی و فرکانس‌های بالا، اشعه‌ ماوراءبنفش را هم بیشتر جذب می‌کنند و عینک‌های سبز بخشی از نور آبی را فیلتر کرده و درخشندگی سطوح را کاهش می‌دهد و در پایان عینک‌های قرمز و ارغوانی که بیشتر برای شکار و اسکی روی آب مناسبند در محیط‌های سبز و آبی استفاده می‌شود.
    ● نسخه زمستانی
    دکتر اساسی در پایان استفاده از عینک آفتابی در زمستان، بخصوص در برف را توصیه کرده و می‌افزاید: از آنجا که برف بازتاب ۸۰ درصد ازUV را دارد و زمین و آب فقط ۱۰ درصد ازUV را منعکس می‌کنند، اهمیت استفاده از عینک آفتابی در زمستان کمتر از استفاده از آن در فصل تابستان نیست.

  5. #15
    memol آواتار ها
    • 1,401

    عنوان کاربری
    مدیر بازنشسته بخش کشاورزی
    تاریخ عضویت
    Dec 2008
    محل تحصیل
    کرج
    شغل , تخصص
    کارمند
    رشته تحصیلی
    مکانیک-
    راه های ارتباطی

    Icon1

    تومورهاي بيني و سينوس ها:

    اپیدمیولوژی:۱-کمتر از۳% بدخیمیهای تنفسی.گوارشی ۲-کمتر از۱% همه تومورها ۳-مردها۲برابر ۴-دردهه های پنج تا هفت بیشتر ۵- ۴۴%بیماران شغلشان در ارتباط با نیکل، کروم، صنایع چوب بوده ۶-سیگار والکل۷ -پاپیلوما ویروس
    علائم:۱- دهانی: ۳۰-۲۵% درد دندان،تریسموس،پری کام ۲- بینی: ۵۰%انسداد،خونریزی،ترشح،اح قان ۳- چشم: ۲۵% دوبینی،اشک ریزش،درد،اگزوفتالموس۴- صورت: درد،اسیمتری،تورم گونه ۵- گوش: کاهش شنوایی ثانویه به اوتیت سروزی
    تشخیص: ۱- معاینه فیزیکی
    ۲- اندوسکوپی بینی
    ۳- بیوپسی
    ۴- رادیوگرافی
    انواع تومور:
    بینی خارجی:
    ۱- کراتوزهای ناشی از افتاب،کیستهای سبابه وخالها
    ۲- رینوفیما:ناشی از رشدبیش از حدغدد سبابه ۳- کارسینوم سلول سنگفرشی:رشد سریع،احتمال متاستاز ۴- بازال سل کارسینوما:به مدت طولانی کوچک و سپس به صورت موضعی رشد می یابد.
    بینی داخلی:

    ۱- پاپیلوم سنگفرشی:در وستیبول بینی است وباعث تحریک موضعی میدهددرمان با اکسزیون یا دیاترمی
    ۲- پولیپ بینی:شایعترین تومور بینی،بیشتردرمبتلایان به رینیت الرژیک،برخلاف شاخکهای بینی دردندارد ولی حرکت دارد .میتواند انسداد بینی بدهد.درمان با کورتون موضعی یاسیستمیک یااسپری استروییدی است اما اغلب باید جراحی شود.احتمال عود بسیار بالا ۳- پاپیلومایوارونه : شیوع کم دارد،از نظربافت شناسی خوش خیم اما از نظربالینی بدخیم است چون ممکن است بینی مقابل را درگیر کند.ازدیواره جانبی بینی منشا می گیردوشبیه پولیپ گوشتی است.درمان اکسیزیون موضعی است.رادیوتراپی ممنوع است
    ۴-ادنوما،لنفانژیوماوهمانژیو ماباشیوع کمتروخوشخیمترهستند
    ۵-انژیوفیبروما:درنوجوانان باسابقه انسداد بینی توام باخونریزیهای راجعه بینی باید این توموررد شود.این بیشتر درنازوفارنکس دیده میشودودرصورت زخمی شدن دردندارد
    سینوسها:
    ۱- استئوما:در۴۰-۱۵سال وبا رشد کم، وشیوع درسینوس فرونتال بیشتربعدسینوس اتموئید بعد ماگزیلاری است.درمان بااکسیزیون موضعی است.
    ۲- اگزوستوز:د رسینوس فرونتال،برخلاف استئوما بزرگ نمی شود. ۳- کندروما :عمومادرسپتوم ونادراست. ۴- پولیپ:معمولامتعدد ودررادیوگرافی صاف ومدوربدون تخریب استخوانی ۵- دیسپلازی فیبرو:استخوان حالت نرم شدگی پیدا می کند وجای ان را بافت فیبروی غیرطبیعی پرمی کند.بیشتر درافرادجوان ایجاد می شودبیشتر درسینوس ماگزیلا است ودر کل نادر است ممکن است منجربه انسداد بینی یا سینوس وخوردگی جمجمه شود.درمان جراحی است
    تومورهای بدخیم:
    ۱- اسکواموس سل کارسینوما:شایعترین تومور بدخیم بینی وسینوسهااست ودر سینوس ماگزیلا شایعتراست بعد درسینوس اتموئید وبینی بعد درفرونتال.

    محل تهاجم علامت:
    به داخل بینی انسداد یاخونریزی
    ضریع خلفی یا جانبی انتروم درد پایدار
    دیواره فوقانی انتروم پروپتوز ودوبینی
    لبه الوئولر فوقانی لقی دندان درفک بال
    تشخیص:

    بابیوپسی ورادیوگرافی است ودرمان باماگزیلکتومی وپرتودرمانی که یابعد عمل ویا۱۰-۸ هفته قبل عمل است وشیمی درمانی که در تومورهای بزرگ انجام میشود.پیش اگهی بدی دارد.
    ۲- ملانوما:هم در سینوس هم بینی دیده می شود ودرمان ان شیمی درمانی وپرتودرمانی است
    ۳- نوروبلاستوما: رشد خیلی کند دارد ودرمان با اکسیزیون کامل است

  6. #16
    memol آواتار ها
    • 1,401

    عنوان کاربری
    مدیر بازنشسته بخش کشاورزی
    تاریخ عضویت
    Dec 2008
    محل تحصیل
    کرج
    شغل , تخصص
    کارمند
    رشته تحصیلی
    مکانیک-
    راه های ارتباطی

    Icon1

    خشکی هوا و فشار خون بالا ؛ علت خونریزی بینی

    رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی، هوای خشک فصل تابستان را از جمله علل خونریزی بینی عنوان و تاکید کرد که در صورت تکرار خون دماغ به منظور تشخیص علت آن به پزشک مراجعه شده و از دستکاری مخاط بینی پرهیز شود.
    دکتر خسرونیا در گفتگو با ایسنا، در رابطه با علل خونریزی از بینی (خون دماغ) و چگونگی برخورد با آن گفت: خونریزی بینی به چند علت صورت می‌گیرد که بسته به علت ایجادکننده آن باید درمان لازم صورت گیرد. وی، خشکی بینی را از علل بروز خونریزی بینی عنوان کرد و گفت: در هوای خشک مانند هوای فصل تابستان مخاط بینی خشک شده و با کوچک‌ترین تحریک و دستکاری در بینی، فرد دچار خونریزی از بینی می‌شود. به این ترتیب در صورت خشکی مخاط بینی باید محیط درون بینی با ویتامین a چرب شده و از دستکاری مخاط بینی پرهیز شود.
    همچنین اختلالات انعقادی خون، خونریزی از بینی را سبب می‌شوند.
    رئیس جامعه پزشکان داخلی، فشار خون همیشگی یا ناگهانی (فشار خون بالا) را نیز از جمله علل خون دماغ عنوان کرد و گفت: به دنبال افزایش فشار خون ممکن است فرد دچار خون دماغ شود، در غیر این صورت ممکن است با افزایش فشار خون، رگ مغز پاره شده و فرد به سکته مغزی مبتلا شود. همچنین ضربه به بینی می‌تواند سبب شود که به دنبال هر حرکتی از سوی فرد، خونریزی بینی ایجاد شود.دکتر خسرونیا ادامه داد: گاهی ناراحتی‌های دریچه میترال قلب با خونریزی از بینی همراه است. بنابراین علل خونریزی از بینی (خون دماغ) در افراد مختلف، متفاوت است و لازم است بنا بر علت ایجادکننده آن درمان لازم انجام شود.
    رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی در پایان گفت: در صورت تکرار خون دماغ لازم است به منظور تشخیص علت آن به پزشک مراجعه شده و از دستکاری مخاط بینی پرهیز شود.

  7. #17
    memol آواتار ها
    • 1,401

    عنوان کاربری
    مدیر بازنشسته بخش کشاورزی
    تاریخ عضویت
    Dec 2008
    محل تحصیل
    کرج
    شغل , تخصص
    کارمند
    رشته تحصیلی
    مکانیک-
    راه های ارتباطی

    Icon1

    مزاحمى به نام تبخال

    شايد كمتر كسى را مى شود پيدا كرد كه تا به حال تبخال را تجربه نكرده باشد. يك زخم دردناك با ظاهرى ناخوشايند كه همه از آن گريزانند اما بالاخره سراغشان مى آيد. روش برخورد اصولى و بهداشتى با تبخال موضوع بحث امروز ما است و مى خواهيم برايتان شرح دهيم كه چگونه با اين مهمان ناخوانده و سمج برخورد كنيد كه محترمانه شما را ترك كند و از پيش شما برود. به طور كلى عفونت تبخال يك عفونت شايع ويروسى دهان است كه به علت ورود ويروسى به نام هرپس سيمپكس به بدن خود را نشان مى دهد. اين عفونت در وهله اول به صورت يك نوع زخم صورت است كه روى لب ها يا پوست صورت نزديك منطقه دهان اتفاق مى افتد و به همين دليل ظاهرى ناخوشايند را براى فرد مبتلا پديد مى آورد.
    • عفونت اوليه و ثانويه تبخال
    متاسفانه ويروس تبخال به اين سادگى هم كه عموم فكر مى كنند بساطش از بدن برچيده نمى شود. اگر كسى براى اولين بار با اين ويروس تماس داشته باشد پس از بروز عفونت تبخال در ناحيه دهان، ويروس مربوطه به عمق بدن مى رود و خود را مخفى مى كند. سال ها و يا حتى كمتر زمان اگر بگذرد احتمال دارد دوباره ويروس شعله ور شود و مجدداً دردسرزا شود. اينكه چه شرايطى سبب مى شود ويروس خفته دوباره بيدار شود مقوله اى است كه جا براى بحث بسيار دارد. اما به طور خلاصه شرايطى همچون تب، آنفلوآنزا، سرماخوردگى، فشارهاى روحى و روانى، صدمات به لب و يا جراحى هاى روى نواحى دهان و لب از جمله اين موارد هستند. از اين رو آموختن روش برخورد با تبخال مهم ترين اصلى است كه در مواجهه با اين بيمارى بايد دانست تا از عوارض آن درمان ماند.
    • وقتى تبخال مى آيد...
    شناخت علائم بروز يك تبخال از اهميت بسيار زيادى برخوردار است. علائم و نشانه هاى تبخال بدين صورت است كه در وهله اول يك تاول كوچك و دردناك پر از مايع روى يك نقطه سرخ و دردناك پوست بروز مى كند كه معمولاً روى لب ها و نواحى داخلى دهان است. سپس درد شديد و احساس مورمور شدن به سراغ بيمار مى آيد كه غالباً يكى دو روز قبل يا بعد از بروز تاول ها است كه اين علامت بسيار مهمى است. خصوصاً احساس مورمور شدن و درد خفيف از علائم اوليه تبخال است كه مى تواند به عنوان يك زنگ خطر محسوب شود. چرا كه اگر شخصى در اين مرحله متوجه عفونت تبخال شود با استفاده از اقدامات پيشگيرانه كه در ادامه در مورد آنها صحبت مى شود مى تواند جلوى تبخال را بگيرد. در هر صورت پس از تشكيل تاول ها، سير بيمارى ادامه مى يابد و تاول ها نهايتاً مى شكنند و از آنها خونابه خارج مى شود و سپس يك زخم قهوه اى رنگ با ظاهرى ناخوشايند تشكيل مى شود.
    • تبخال هاى خطرناك
    در بعضى مواقع به دليل بى اعتنايى بيمار تبخال وسعت مى يابد و عفونت شديد روى آن سوار مى شود. در اين موارد زخم هاى تبخالى علاوه بر اينكه تمام نواحى لب را مى گيرند به داخل دهان هم سرايت مى كنند. در اين موارد التهاب لثه ها از وخيم ترين وقايعى است كه خود را نشان مى دهد. تمام لثه ها خصوصاً نواحى داخلى لثه ها ورم مى كنند و حالت آبسه دهانى به خود مى گيرند. بيمار قادر نيست كه حتى لقمه اى غذا بخورد. شرايط بيمار روز به روز وخيم تر مى شود و بايد سريعاً اقدامات درمانى در مورد وى اجرا شود.
    • چه بايد كرد
    *اولين اقدامى كه بايد در مواجهه با تبخال كرد شناخت مرحله اول تبخال به طور كامل و دقيق است. اگر شما در اين مرحله تبخال را شناسايى كنيد كه آن هم كار زياد سختى نيست به راحتى مى توانيد جلوى يك عفونت سخت را بگيريد.
    *پس از تشخيص شروع تبخال اولين اقدامى كه مى كنيد به فاصله هر نيم ساعت يك قالب كوچك يخ را روى لب ها بگذاريد (روى ناحيه مبتلا) و آن قدر يخ را به لب ها بچسبانيد كه آن تكه يخ كوچك آب شود. توجه كنيد كه يخ را چند ثانيه روى لب ها بگذاريد و سپس از روى لب ها برداريد تا سرماى شديد يخ لب ها را از بين نبرد.
    *پس از مرحله يخ گذارى به طور متناوب روى ناحيه مبتلا را با نمك بپوشانيد. در اين لحظه انتظار درد فراوانى را بايد داشته باشيد اما مطمئن باشيد بهترين روش درمانى را در حال اجرا كردن هستيد و بدون ترس و دلهره ادامه دهيد.
    *از محلول هاى دهان شويه حتماً استفاده كنيد. محلول دهان شويه بنزيدآمين از جمله بهترين محلول هاى دهان شويه است. هر ۱ تا ۲ ساعت يكبار دهان را حسابى با محلول بشوييد تا بهداشت داخل دهان تامين شود و عفونت به داخل دهان سرايت نكند.
    *در فاصله مدت عفونت از غذاهاى مايع و ولرم استفاده كنيد تا لب ها و نواحى مبتلا تحريك نشوند و زخم انتشار پيدا نكند.
    *سطح لب ها را با كرم هاى مخصوص كه معمولاً كرم ويتامينه a است مرطوب و نرم نگه داريد تا لب ها دچار خشكى نشوند و تبخال عفونى نشود.
    *در صورت به كار بردن همه اين اقدامات اگر احساس كرديد روند بهبودى وجود ندارد سريعاً به يك پزشك متخصص دهان و دندان يا يك دندانپزشك جهت معالجه خودتان مراجعه كنيد تا روند بهبودى را از وى طلب كنيد.

  8. #18
    memol آواتار ها
    • 1,401

    عنوان کاربری
    مدیر بازنشسته بخش کشاورزی
    تاریخ عضویت
    Dec 2008
    محل تحصیل
    کرج
    شغل , تخصص
    کارمند
    رشته تحصیلی
    مکانیک-
    راه های ارتباطی

    Icon1

    کمبود پروتئین علت شایع ریزش مژه‌ها

    مشکلات تغذیه‌ای مانند کمبود پروتئین از علل شایع ریزش مژه‌هاست.
    به گزارش ایسنا تحقیقات نشان می‌دهد: ریزش مژه علل متفاوتی دارد، اگر ریزش مژه با نازک شدن موهای سر همراه باشد، علت آن حملات سیستم ایمنی بدن به فولیکول‌ موهای سر است. از علل دیگر ریزش مژه‌ها به کم‌کاری تیروئید، برهم خوردن تعادل هورمونی، بیماری‌های سیستم ایمنی، مشکلات تغذیه‌ای بخصوص کمبود شدید پروتئین یا سوء تغذیه و واکنش‌های حساسیتی و آلرژیکی به نوعی ماده موجود در مواد آرایشی می‌توان اشاره کرد.
    براین اساس، شستشوی مژه‌ها بعد از حمام آب گرم و همچنین پیروی از رژیم غذایی کم کالری و دریافت نکردن مواد غذایی به میزان کافی می‌تواند در نازک شدن مژه‌ها تاثیرگذار باشد. ________________

  9. #19
    memol آواتار ها
    • 1,401

    عنوان کاربری
    مدیر بازنشسته بخش کشاورزی
    تاریخ عضویت
    Dec 2008
    محل تحصیل
    کرج
    شغل , تخصص
    کارمند
    رشته تحصیلی
    مکانیک-
    راه های ارتباطی

    Icon1

    آنفولانزاي خوكي:

    آنفولانزای خوكی با نام‌های Hog Flu، Swine Flu و Pig Flu شناخته می‌شود. گزارشاتی از سابقه ابتلا انسان به آنفولانزای خوكی در سال‌های 1918، 1976 و غیره نیز وجود دارد. خوك ممكن است به ویروس آنفولانزای انسانی و سایر حیوانات و حتی پرندگان مبتلا شود و در بدن آن شیفت آنتی‌ژنیك و یا دگرگونی ژنتیك در جهت ایجاد ویروس جدید رخ دهد. ویروس آنفولانزای خوكی سال 2009 با زیرگروه “H1N1” نوع A آنفولانزا شناخته شده است.

    طریقه انتقال ویروس

    1ـ انتقال در حیوان:

    طریقه انتقال بین خوك‌ها از طریق راه‌های هوایی شامل دستگاه تنفسی (مانند تماس دهان، بینی و…) صورت می‌گیرد.


    2ـ انتقال از حیوان به انسان:

    افرادی كه در معرض تماس با پرندگان و حیواناتی از قبیل خوك می‌باشند، خصوصا افرادی كه در مراكز نگهداری این حیوانات كار می‌كنند، در معرض خطر بالای انواع ویروس آنفولانزای اندمیك در این نوع حیوانات می‌باشند. بنابراین این جمعیت از انسان‌ها به عنوان میزبان این ویروس می‌توانند در نظر گرفته شوند. سایر افراد در معرض خطر، شامل دامپزشكان و كارگران در مراكز تهیه گوشت می‌باشند. هرچند خطر ابتلا برای این دو گروه كمتر از افرادی كه در مزارع پرورش خوك و پرندگان كار می‌كنند، می‌باشد.

    نكته: ویروس H1N12009 از خوك جدا نشده است و از آن به انسان منتقل نمی‌شود، بلكه از طریق انسان به انسان شیوع می‌یابد.


    علایم و نشانه‌ها

    1ـ علایم در انسان:

    مطابق با مركز كنترل و پیشگیری بیماری‌ها (CDC) علایم آنفولانزای خوكی سال 2009 با ویروس H1N1، در كل شباهت با علایم سایر سویه‌های آنفولانزا و شبه آنفولانزا دارد. علایم شامل تب، سرفه،گلودرد، بدن درد، سردرد، خستگی و لرز می‌باشد. درصد زیادی از مبتلایان به این نوع ویروس جدید علایم اسهال و تهوع را نیز داشته‌اند.

    با توجه به اینكه علایم ذكر شده تنها منحصر به آنفولانزای خوكی نمی‌باشد، گرفتن شرح حال كامل از بیمار ضروری می‌باشد. همچنین تشخیص قطعی این نوع از آنفولانزا نیاز به تست‌های آزمایشگاهی مربوط به نمونه‌های تنفسی از قبیل نمونه‌های تهیه شده از بینی و گلو دارد.


    2ـ علایم در حیوان

    علایم بیماری در خوك شامل تب، عطسه، سرفه، مشكلات در تنفس و كاهش اشتها می‌باشد و در تعدادی از موارد منجر به سقط جنین در حیوان نیز شده است. مرگ ‌و میر ناشی از آنفولانزای خوكی در خوك پایین و حدود یک الی چهار درصد می‌باشد. این ویروس سبب كاهش وزن و رشد حیوان و بنابراین ضرر اقتصادی به دامدار می‌شود .


    پیشگیری

    شامل سه مرحله می‌باشد:

    ـ پیشگیری در حیوان،

    ـ پیشگیری در انتقال از حیوان به انسان

    ـ پیشگیری در انتقال از انسان به انسان.


    پیشگیری در خوك:

    شامل واكسیناسیون در دامداری‌ها، قرنطینه‌كردن حیوانات و ضدعفونی كردن دامداری‌ها و غیره می‌باشد.

    پیشگیری از انتقال به انسان:

    استفاده از ماسك صورت به دامپزشكان و دامداران هنگام برخورد با حیوان توصیه می‌شود.

    نكته: نپوشیدن دستكش و كشیدن سیگار هنگام برخورد با حیوان از جمله ریسك فاكتورها محسوب می‌شوند.

    پیشگیری از انتقال انسان به انسان:

    راه‌های انتقال در بین انسان‌ها شامل عطسه‌كردن، سرفه‌كردن، تماس با اشیای آلوده به ویروس می‌باشد.

    ـ شستن متناوب دست‌ها با آب و صابون، ژل‌ها ،فوم‌ها و شستشو دهنده‌ها با پایه‌های الكلی خصوصا بعد از حضور در مراكز عمومی و ضدعفونی‌ كردن سطوح می‌تواند سبب كاهش انتقال شود.

    متخصصین معتقدند شستشوی دست‌ها در پیشگیری از عفونت‌های ویروسی (شامل آنفولانزای معمولی و خوكی) به خوبی موثر می‌باشد. حتی قطر‌های بسیار ریز از ترشحات بینی و حلق ممكن است سبب آلودگی میز كار، تلفن و یا سایر سطوح و به این ترتیب انتقال از انگشت به دهان، بینی و یا چشم شود.

    ـ هر شخص با علایم شبه آنفولانزا شامل تب ناگهانی، سرفه و یا دردهای عضلانی بهتر است از محیط‌های كار و مراكز عمومی دور بماند و با پزشك تماس بگیرد.

    ـ فاصله‌ گرفتن از اجتماعات عمومی در محیط‌هایی كه احتمال می‌رود ویروس در آنجا شایع باشد نیز توصیه می‌شود. این اقدام با توجه به درصد و میزان شیوع این بیماری در شهر و كشور مربوطه می‌باشد.

    ـ واکسن آنفولانزا نیز می‌تواند در پیشگیری این بیماری موثر باشد، هرچند واكسن‌های آنفولانزای كنونی، علیه ویروس H1N12009 ایمنی حاصل نمی‌كنند. البته تهیه واكسن جدید از این نوع ویروس به زودی امكان‌پذیر خواهد بود.

    نكته: بیماری آنفولانزای خوکی از طریق خوردن گوشت خوک به انسان منتقل نمی‌شود. ویروس این بیماری در دمای پخت بالای 70 درجه سانتی‌گراد از بین می‌رود و شدت بیماری در انسان به حدت ویروس، وجود سابقه ایمنی در افراد، واکسیناسیون یا سابقه ابتلا به آنفولانزای فصلی و شرایط سلامتی میزبان بستگی دارد.


    درمان

    ویروس آنفولانزای خوكی به ندرت در خوك‌ها كشنده می‌باشد. بنابراین درمان در آنها به صورت درمان “علامتی‌ـ‌حمایتی” می‌باشد. استفاده از آنتی بیوتیك‌ها هرچند تاثیری علیه این ویروس ندارد ولی به پیشگیری از پنومونی باكتریایی و سایر عفونت‌های ثانویه کمک می‌كند.

    داروهای آنتی‌و‌ایرال در انسان مبتلا به تخفیف بیماری و بهبود سریع‌تر آن كمك می‌كند. درمان بهتر است طی دو روز از شروع علایم انجام شود. در كنار داروهای ضد ویروس، درمان “علامتی‌ـ حمایتی” در منزل و یا در بیمارستان شامل جایگزین‌كردن مایعات از دست‌رفته و كنترل تب انجام می‌شود.

    مركز كنترل و پیشگیری بیماری‌ها در آمریكا داروی Seltamivir (Tamiflu) و Zanamivir (Relenza) را برای درمان و یا پیشگیری علیه این ویروس توصیه می‌كند. البته گروه كثیری از افرادی كه از این بیماری بهبودی كامل یافته‌اند، نیازی به داروهای ضد ویروس نداشته‌اند.

    ویروس آنفولانزای خوكی 2009، مقاوم به آمانتادین و یا ریمانتادین گزارش داده شده است.

    به طور کلی میزان مرگ‌ و ‌میر ناشی از این بیماری كمتر از یك درصد بوده و در افرادی كه بیماری زمینه‌ای مانند ناراحتی قلبی، كلیوی و مزمن ریوی داشته‌اند، مرگ ‌و ‌میر شایع‌تر است. همان طور که قبلا نیز ذکر شد درمان‌های حمایتی مانند کنترل آب و الکترولیت‌ها کمک به بهبود بیماری می‌کند.

  10. #20
    memol آواتار ها
    • 1,401

    عنوان کاربری
    مدیر بازنشسته بخش کشاورزی
    تاریخ عضویت
    Dec 2008
    محل تحصیل
    کرج
    شغل , تخصص
    کارمند
    رشته تحصیلی
    مکانیک-
    راه های ارتباطی

    Icon1

    50 ميليون زن آسيايي در معرض خطر ابتلا به ايدز قرار دارند:

    سازمان ملل هشدار داد که در آسیا ۵۰ میلیون زن در معرض خطر ابتلا به بیماری ایدز قرار دارند.
    سازمان ملل روز گذشته در گزارشی اعلام کرد: بیش از ۵/۱ میلیون زن با ویروس hiv در آسیا زندگی می‌کنند که این ویروس در بسیاری از این افراد از طریق ارثی و پدر و مادرشان به آن‌ها منتقل شده است و هم اکنون ۵۰ میلیون زن در این قاره در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.
    در این گزارش آمده است که بسیاری از زنان به دلیل ازدواج با فردی که ویروس hiv را دارد، به این بیماری مبتلا می‌شوند.
    رائو نماینده سازمان ملل در نهمین کنگره بین‌المللی ایدز در آسیا گفت: بزرگ‌ترین مشکل ما این است که بسیاری از کشورها بر روی این مسئله سرپوش می‌گذارند و این مسئله را نادیده می‌گیرند اما باید بدانند که این سرپوش گذاشتن به نفعشان نیست زیرا که در صورت شیوع این بیماری دیگر نمی‌توان آن را نادیده گرفت.
    در گزارش سازمان ملل آمده اسنت که در سال ۱۹۹۰ حدود ۱۷ درصد زنان آسیا به این بیماری مبتلا بودند اما در سال ۲۰۰۸ ۳۵ درصد زنان آسیا به این بیماری مبتلا شده‌اند.
    کامبدیا، تایلند و هند بیشترین آمار مبتلا به ایدز را در آسیا به خود اختصاص داده‌اند.

صفحه 2 از 7 اولیناولین 1234 ... آخرینآخرین

برچسب برای این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
  • شما نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
  •