با سنگ و كاشی كردن دیوارها، رطوبت در بدنهی مغازههای بازار تاریخی اصفهان میماند
نقل قول:
سنگ و كاشی كردن دیوار مغازههای بازار تاریخی اصفهان مانع از خشك شدن رطوبت و سبب رسیدن آن به سقف مغازهها میشود كه این امر به استحكام این مغازههای تاریخی آسیب میزند
سنگ و كاشی كردن دیوار مغازههای بازار تاریخی اصفهان مانع از خشك شدن رطوبت و سبب رسیدن آن به سقف مغازهها میشود كه این امر به استحكام این مغازههای تاریخی آسیب میزند.
مسؤول دفتر حقوقی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان اصفهان با بیان این مطلب اظهار داشت: برخی صاحبان مغازه در بازار تاریخی اصفهان، با پروانههای تعمیری كه از شهرداری میگیرند، در هنگام تعمیر مغازه با سوء استفاده، اقدام به سنگ و كاشی كردن دیوار مغازههای خود میكنند.
محمد نكتهدان با اشاره به لزوم استفاده از گچ، سفال یا مصالح سنتی در دیوار مغازههای بازار تاریخی اصفهان برای خشك شدن رطوبت، بیان كرد: با شدت یافتن نظارت نیروی یگان حفاظت استان اصفهان، موارد خلاف در این زمینه كمتر شدهاند و اگر موردی پیش آید یا از طریق دفتر حقوقی سازمان مشكل برطرف میشود یا كار به مراجع قضایی سپرده میشود تا ناهماهنگیها از میان بروند.
وی همچنین دربارهی وضعیت خانههای تاریخی استان اصفهان، گفت: برای آزادسازی این خانهها ازسوی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مركزی بحثهایی مطرح شدهاند، ولی بهدلیل زیاد بودن تعداد این خانهها در استان اصفهان، قرار است كه از طریق سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اصفهان، سازمان مسكن و شهرسازی و جهاد كشاورزی نیز بررسیهایی انجام شوند.
او ادامه داد: اكنون خرید این خانهها یا معاوضهی زمین با صاحبان خانههای تاریخی، دو روشی هستند كه برای آزادسازی خانهها مطرح شدهاند.
مسؤول دفتر حقوقی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان اصفهان تعداد خانههای تاریخی را در استان حدود یكهزار باب باقیمانده از دورههای صفوی و قاجار دانست و افزود: هرچند برخی از این خانهها در دورههای قبل تخریب شدهاند، ولی بهدلیل حفاظتهای كنونی درصد تخریبها به پایینترین میزان رسیده است.
چندی پیش، نكتهدان اعلام كرده بود كه یكصد میلیارد تومان برای آزادسازی خانههای تاریخی و حریم آنها نیاز است و نبود اعتبار، این خانهها را دچار ویرانی و تخریب میكند.