نان یکی از مواد غذایی اصلی سفره ایرانی هاست و بیشتر مردم عطر نان تازه با پنیر و سبزی را به هر غذایی ترجیح می دهند اما نباید فراموش کرد که نان دارای کالری بالایی است و مصرف زیاد آن، روند رژیم های لاغری را مختل می کند.خوب است بدانیم که انرژی حاصل از هر ۱۰۰ گرم گندم یا جو ۳۶۰ کالری است بنابراین از این نظر فرقی میان نان گندم و نان جو وجود ندارد اما چون نان جو مزه مطبوعی ندارد، اغلب افراد نمی توانند مقدار زیادی از آن را مصرف کنند و از این رو، استفاده از این نان برای کاهش وزن کمک کننده است.
کالری سبوس صفر است و نان های سبوس دار نیز از کالری کمتری برخوردار است؛ یعنی اگر نانی با ۵۰ درصد سبوس و ۵۰ درصد گندم پخته شود، دارای ۵۰ درصد انرژی نان مشابه بدون سبوس است.برخی به اشتباه تصور می کنند که کالری نان خشک کمتر از نان تازه است در حالی که چنین نیست و فقط آب موجود در نان خشک از بین رفته است.بهتر است در رژیم غذایی خود به جای استفاده از انواع نان ها، نان سنگک را که سبوس بیشتری دارد، بگنجانید.