مواد لازم :
خیار ریز و تازه 2 کیلو
سبزی، شامل ترخون، شوید، مرزه و جعفری 250 گرم
سیر یک بوته بزرگ
فلفل تند 5 یا 6 عدد
تخم گشنیز یک قاشق مرباخوری
نخود خام چند عدد برای ترد شدن خیارها
نمک یک پیمانه
آب 14 پیمانه
سرکه یک پیمانه



طرز تهیه :

ابتدا خیار و سبزی ها را بشویید و بگذارید آب آنها خشک شود.
دقت کنید میزان آب و نمک را حتما رعایت کنید.
آب را در قابلمه بریزید و نمک و سرکه را هم افزوده و بگذارید جوش بیاید.
با فرو کردن یک خلال دندان در خیارها، و ایجاد روزنه در خیار از پوک شدن خیار شور جلوگیری کنید.

خیار‌ها را به ترتیب در یک شیشه تمیز بریزید و لابه‌لای آنها سبزی و سیر پوست گرفته شده و فلفل بگذارید تا شیشه پر شود و در نهایت روی خیارها را سبزی بریزید و بپوشانید.
نخود و تخم گشنیز را هم بین خیارها بپاشید.

وقتی آب جوش آمد، آن را روی خیارها بریزید و در شیشه را محکم ببندید و بعد از خنک شدن، حتما در جای خیلی خنک نگهداری کنید تا خیار شور شما سبز و ترد بماند و تغییر رنگ ندهد. در این روش، خیار شور به دلیل ایجاد چند سوراخ در خیارها، زودتر شور شده و آماده مصرف می‌شود.