PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده می باشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمی کنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : مدیتیشن



مژگان
10-06-2010, 09:16 PM
مدیتیشن : افزایش آگاهی و گسترش نیروی ذهنی


معمولاً گـفته میشود که ذهن انسان ها از تمام کامپیوتر هایی کـه بشر تاکنون موفق به ساخت و بهره برداری از آنشده است، پیچیده تر و شگفت انگیز تر عمل میکند.
تمام فن آوریـهای ساخت بشر، سر تسلیم در مـقابل بـرتری این انـدام حیـرت انگیـز آدمی فـرود آورده اسـت.
شایـد تـا کـنون در این مورد مطالبی شنیده باشید که انسانـها تـنها درصد بسـیار پاییـنی از قـدرت مـغزی خود را به کار میگیرند.
به عـقیـده من اکتشاف این قلمرو نـامعلـوم مـوجود در سـر انسانها، میتواند بـعنوان یکی از پیشرفت های تکنولـوژیـک ارزشمنـدی شنـاخته شـود که در هزاره بعدی شاهد آن خواهیم بود.
ذهن ما قادر است که هر نوع اندیشه، احساس، فعالیت، و رویدادی که در زندگی برایمان رخ داده است را در خود ثبت و ضبط نماید.
باید توجه داشت که ذهن، تنها اطلاعات مربوط به زندگی فعلی را در خود جای نمیدهد، بلکه گستره آن به حدی وسیع است که میتواند اطلاعات مربوط به هر واقعه را در هر زمانی که روی داده و روح ما آنرا تجربه کرده است، در خود جای دهد.
اگر یاد بگیریم وجوه مختلف ذهن خود را بررسی کرده و قابلیت های آنرا درک کنیم، بی شک به این مسئله پی خواهیم برد که هیچ گونه محدودیتی برای ذهن مطرح نیست.
پیرو این مطلب، راحت تر میتوانیم خودمان را به جهان پیوند زده و جزئی از پیکره نامحدود عالم هستی شویم.
در یک چنین حالتی ذهن فردی ما متصل میشود به ذهن مقدس و با ذهن مقدس حوزه هشیاری و آگاهی ما نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
ما میدانیم که در ذهن ما قسمت هایی دست نیافته وجود دارد و همچنین شاهد آن هستیم که هر چند وقت یکبار انسان هایی پیدا میشوند که یک جهش بزرگ فکری ایجاد کرده و تبدیل به یک فرد خارق العاده میشوند.
باید مطلع باشیم که همه ما دارای مغزی هستیم که سرشار از منابع عظیم انرژی دست نخورده است و
همه ما این توانایی را داریم که به "شهود باطنی" دست پیدا کنیم.
میتوانیم به کل عالم هستی بپیوندیم و به خشنودی مطلق دست پیدا کرده و سعادت را از آن خود سازیم.
این امر موهبتی است که به ما کمک میکند تا بتوانیم هارمونی و هماهنگی را در زندگی خود تجربه کنیم و زندگی روحانی را که در فرای این زندگی مادی وجود دارد درک کنیم.





http://pnu-club.com/imported/2010/10/345.jpg



اما سوالی که به ذهن خطور میکند : باید از کجا شروع کرد؟

۱ - از میان بردن محدودیت ها :
یکی از گام های حیاتی در این زمینه بدین شرح است که ابتدا میبایست کلیه محدودیت ها را از میان برداشت.
در واقع محدودیت جلوه ای از الگوهای باطل و طرز تفکر کلیشه ای است و الگوهای فکری شما میتوانند در هم شکسته شوند و در عوض ایده های قدرتمند نوین میتوانند در ذهن شما ریشه بدوانند.
باید از افرادی که ذهنیت گرا هستند کمک بگیرید.
متاسفانه تعداد کثیری از افراد هستند که از تغییر و تحول وحشت دارند و به طور کلی میترسند که برای تغییر در زندگی خود تصمیمات جدید اتخاذ کنند، اگر با چنین کسانی در ارتباط باشید، سبب میشوند تا شما نیز از انجام چنین کاری بترسید و از آن پرهیز نمایید.
شما این اختیار را دارید که حتی برخی ارتباطاتتان که هیچ سودی برایتان در بر نداشته و از آنها راضی نیستید را نیز برهم بزنید.

۲ - بخشش :
یکی دیگر از گام های اساسی به منظور جذب آگاهی و علم بیشتر "بخشش" است.
از خودتان شروع کنید ؛ شما اکثر انتخاب های خود را با در نظر گرفتن محدودیت ها انجام داده اید و بخش اعظمی از زندگی خود را با وجود توهمی به نام "محدودیت" گذرانده اید.
خودتان را به این دلیل که تفکری مخرب و الگوی اندیشیدن و رفتار نادرستی را در زندگی برگزیده بودید، ببخشید.
خودتان را به خاطر انتخاب های نادرست شغلی و رابطه ای ببخشید و همچنین افراد دیگری که در زندگی تان هستند را نیز ببخشید چراکه آنها نیز در زیر پرده ای از محدودیت ها عمر خود را سپری کرده اند.
مطمئناً این امر بدان معنا نیست که شما مجبور هستید رفتار آزاردهنده دیگران را تحمل کرده و یا از آن چشم پوشی کنید.
برای اینکه خودتان را " آزاد " کنید باید بخشیدن را آموزش ببینید؛ گفتنی است که بخشش ابزاری مناسب برای ایجاد آزادی و رهایی فرد از نفرت هاست.
این دو گام ابتدایی به منزله از بین بردن علف های هرز باغچه مغزتان به شمار میروند؛ در عین حال امور مذکور به ذهن شما برای یافتن آگاهی و هشیاری بیشتر نیز کمک خواهند کرد.

۳ - مدیتیشن و ریلکسیشن :
گام بعدی بارور ساختن خاک موجود در زمین مغزتان است.
در این زمان تکنیک های مدیتیشن و و ریلکسیشن از اهمیت زیادی برخوردار میشوند و با اتکا به این روش ها قادر خواهیم بود تا افت و خیز تفکرات را در ذهن خود ارتقا بخشیم.
درست مثل اینکه خاک بهتری را برای ارتقای رشد گیاهان باغچه مصرف کنیم.
برای مدیتیشن میتوانید فقط بنشنید و زیر لب زمزمه کنید و یا در جنگل راه بروید، به گلی که در باد تابستانی اینطرف و آنطرف میرود نگاه کنید و یا یوگا تمرین کنید.
هر کس باید شیوه مربوط به خودش را پیدا کند که به واسطه آن از هیاهو و غوغای نامساعد برپا شده در ذهنش کاسته شود.
فرد باید بتواند به واسطه ایجاد آرامش ذهنی به سمت خلق اندیشه هایی آرام و مسالمت آمیز گام بردارد؛ اما باید این کار را به صورت دائمی انجام دهیم، یک باغچه همیشه نیاز به هرس شدن و تعویض خاک دارد.
محدودیت های منفی را از سر راه خود بردارید و نقوص و ضعف های خود و دیگران را ببخشید.
ما همچنان باید به بارور ساختن خاک ذهن خود به واسطه ی مدیتیشن و ریلکسیشن ادامه دهیم و مطمئن شویم که جوانه های نوپای طرز تفکر جدیدمان به اندازه کافی غذا برای تقویت شدن در اختیار دارند.

۴ - صبر و تحمل :
آخرین کاری که باید انجام دهیم این است که مطمئن شویم به اندازه کافی صبر و تحمل داریم. باید ایمان داشته باشیم و منتظر لطف و مرحمت خداوند باشیم؛ باید مطمئن باشیم که نتیجه اعمال جدید خود را آن هم در مسیر جدیدی که انتخاب کرده ایم، می بینیم.
تنها کاری که در حال حاضر میتوانید انجام دهید این است که "باغچه" خود را با شوق بی بدیل رشد، آبیاری کنید و خودتان را خالصانه وقف فرایند گسترش روح کنید.
اگر بتوانید بر ترس ها و محدودیت های ذهنی خود غلبه کنید، صاحب یکی از بزرگترین تکنولوژی های برتر قرن خواهید شد که چیزی نیست جز حکمرانی بر قلمرو ذهنی.
اساتید تهذیب نفس این امر را با عنوان "سر اکبر" میشناسند و برای سالیان دراز همواره در تلاش بوده اند که آنرا به پیروان خود آموزش دهند.
در حال حاضر به جایی رسیده ایم که بسیاری از افراد به قدرت های خارق العاده ذهنی خود بی تفاوت شده اند و خود را محصور زندگی ماشینی کرده اند.
شاید شروع هزاره جدید، وقت مناسبی باشد که باور کنیم میتوانیم ارباب ماشین درونی ذهن خود باشیم و عزم خود را برای هماهنگ شدن با ذهن مقدس گیتی جزم کنیم .




http://pnu-club.com/imported/2010/10/346.jpg



مدیتیشن : روشن بینی

كلمه روشن‌بيني به معني واضح ديدن و به مفهوم قوه ذهني و بصيرت فوق‌طبيعي، قدرت درك و مشاهده اشيا و افرادي است كه نمیتوان با كمك حواس عادي آنها را تشخيص داد.
بطور كل دو نوع روشن‌بيني وجود دارد:
نوع اول ارادي كه با يك زندگي پاك و سالم امكان رشد ميابد و با آموزش ميتوان به شكلي موثر و مفيد مورد استفاده قرار گيرد.
نوع دوم غيرارادي است كه گاه ميتواند خطرناك باشد زيرا شخص با هستي و ذات‌هاي ديگر ملاقات ميكند و جهان‌هاي ديگر را ميبيند و ميتواند تجارب روحي انسان را قبل از تولد و پس از مرگ و در جهان‌هاي ناديدني ببيند.
يك روشن‌بين قادر است چيزهايي مثل ارواح را كه با چشم ظاهر نميتوان ديد و داراي فركانس بالاتري هستند را ببيند.
البته بايد متذكر شد كه هر روشن‌بيني با هر نوع سطح آگاهي قادر به ديدن تمامي انواع ارواح نيست و تنها قادر است ارواحي كه از نظر آگاهي با آنها هماهنگ است را ببيند.




http://pnu-club.com/imported/2010/10/347.jpg



سايكومتری


يكي از شاخه‌هاي روشن‌بيني كه در مورد مشاهده گذشته ، حال و آينده میباشد سایکومتری است .
در اين نوع روشن‌بيني، اغلب روشن‌بينان اتفاقات و حوادث بد و غم‌انگيز را مشاهده ميكنند، مثل ديدن يك سانحه هوايي .
دليل آن اين است كه روشن‌بينان عموماً در سطح آگاهي پاييني قرار دارند و از آنجايي كه اتفاقات ناگوار هم از لحاظ ارتعاشي و انرژي در سطح منفي و پايين‌تر آگاهي اتفاق ميافتند به‌وفور اين‌گونه وقايع را درك ميكنند.
شخص روشن‌بين میتواند از طريق لمس شي‌اي به تاريخچه آن شي و افرادي كه آن را لمس كرده‌اند پي ببرد و از گذشته، حال و آينده مالك آن مطلع شود.



http://pnu-club.com/imported/2010/10/348.jpg


در روشن‌بينی دو شاخه اصلی وجود دارد ، فيزيكی و غيرفيزيكی

تا به ‌حال برايتان اتفاق افتاده كه از گوشه چشمتان به چيزي نگاه كنيد و وقتي صورتتان را برگردانيد چيزي نيابيد.
شايد اين را خيالات و تصورات خود بپنداريد اما بايد گفت كه قسمت‌هاي بيروني چشم حساس‌تر از قسمت‌هاي مركزي آن هستند.
مشاهده در روشن‌بيني فيزيكي به همين شكل است.
روشن‌بيني به‌صورت غيرفيزيكي به معني ديدن تصاويري در چشم ذهني و با پلك‌هاي بسته ميباشد.
براي بيدارسازي اين قابليت‌ها ، نياز به صبوري ، تمرين و ممارست و زمان است.

مژگان
10-06-2010, 09:54 PM
مديتيشن از درمان هاى پيشرفته امروزى است و تحت عنوان "طب فکرى بدنی" طبقه بندى میگردد .
استفاده از مديتيشن براى درمان چيز جديدى نيست و بهبودى بوسيله اين روش از دير باز در فرهنگهاى قديم و در سراسر جهان وجود داشته و در اديان مختلف به آن اشاره شده است.
در حقيقت بطور عملى بسيارى از گروه هاى مذهبى مديتيشن را در صورتهاى مختلفى به اجرا در مى آورند و ارزش آن در سلامت انسان از ساليان گذشته کاملاً اثبات شده میباشد .
علم و هنر مديتيشن از هزاران سال پيش به اين طرف توسط عرفا تمرين شده است ، پيشگويان ، شفادهندگان ، جادوگران ، استاتيد يوگا آموزش‌هاي خود را با مديتيشن شروع کرده‌اند.
مديتيشن پايه و نقطه شروع همه کساني است که قصد پرورش نيروهاي دروني خود را دارند و دليل اساسي انجام مديتيشن يادگيري کنترل ذهن ميباشد.
براي موفقيت در متافيزيک و علوم رواني شما بايستي کنترل ذهن خود را بدست گيريد.
ذهن تمايل دارد مانند يک بچه لوس رفتار کند و هر کاري که میخواهد انجام دهد و هنگامي که شما براي اولين بار تمرينات ذهني و مديتيشن را شروع مي‌کنيد، ذهن با برهم زدن تمرکز شما بوسيله تصاوير بيهوده و گفتگوهاي دروني بي‌پايان ياغيگري خواهد کرد.
در اوايل اين کار شما را پريشان و گيج ميکند و شما قادر نخواهيد بود به اهداف مطلوبتان برسيد اما با تمرين مداوم شما توانائي کنترل ذهن خود را براي تمرکز تماميت وجودتان بر روي يک نقطه منفرد نوراني بدست خواهيد آورد.
مديتيشن با ورود به وضعيت يک خلسه ملايم و متوقف کردن احساساتي که از سرتاسر بدن مي‌آيند انجام میشود.
با پيشرفت در انجام مديتيشن به تدريج افکار شما بسيار قدرتمند خواهند شد، همانند ذره بيني که با متمرکز کردن اشعه خورشيد باعث سوزاندن مي‌شود، متمرکز شدن امواج افکار شما نيز آنها را قوي و موثر خواهد کرد.
شما به تدريج متوجه ميشويد که افکارتان شروع به تاثير گذاشتن بر روي خودتان و محيط اطرافتان خواند کرد و هر چه زمان ميگذرد ميزان اين تاثير گذاري نيز افزايش پيدا مي‌کند.
بنابراين مراقب باشيد ! اين نيرو بسيار قدرتمند است و بايستي در جهات مثبت استفاده شود .
در عصر ما ، نياز به مديتيشن بيشتر از هر زمانى احساس میشود و براى کسانيکه مايلند در معنويت و مسائل روحى پيشرفت نمايند آموزش مديتيشن مفيد است .





http://pnu-club.com/imported/2010/10/407.jpg


بطور کلى مراقبه منظم و مداوم چهار نتيجه حياتى دارد :



• فرايند توجه کردن را بهبودى میبخشد • مهار انسان را در پردازش افکار خود افزايش میدهد

• توانايى كنترل هيجانات افزايش ميابد • به تنش زدايى بدن کمک میکند






http://pnu-club.com/imported/2010/10/408.jpg


نکات مهم و لازم برای مدیتیشن

۱- مكاني آرام، خلوت و ساكت براي مراقبه .
2- حالت و وضع بدن به شكلي راحت، بي حركت و در حال تعادل .
3- يك موزيك آرام ترجيحا موزيك هاي مخصوص مديتيشن (موزيك همراه باصداي پرندگان ، باران).
4- تنفس صحيح شكمي .
5- شي يا موضوعي براي معطوف كردن توجه .

مکان آرام و خلوت :
بهترين مكان براي مراقبه جايي است كه بتوانيد به راحتي در آن بنشينيد يا دراز بكشيد تا عضلات و ماهيچه هاي بدن، كم كم و به تدريج شل شوند.
مكاني كه كمترين عوامل براي پرت شدن حواس در آن وجود دارند.
اگر شما نمیتوانید یک محل ساکت و آرام پیدا کنید توصیه ما این است که از یک جفت قطعه کوچک که داخل گوشها قرار میگیرد استفاده نمائید.
این وسیله معمولا برای جلوگیری از ورود آب به داخل گوش استفاده میشود، البته نوع مخصوص جلوگیری از ورود صدا نیز وجود دارد که بهتر است.
بعد از اینکه به اندازه کافی پیشرفت کردید میتوانید در هر شرایطی مدیتیشن را انجام داده و به وضعیت مطلوب برسید.
در این حالت قدرت تمرکز تمرکز شما به اندازه ای خواهد بود که هیچ سر و صدایی مزاحم و حتی ناراحتی جسمانی نمی‌تواند باعث حواس‌پرتی شما شود.
بعد از مدتي و كمي تمرين قادر خواهيد بود كه در مكانهاي شلوغ تر هم براحتي مراقبه كنيد ، مثلا در اتوبوس ، قطار ، مطب پزشك و ...

حالت بدن :
به شكلي راحت، بي حركت و در حال تعادل
اتخاذ يك حالت خاص و ويژه محور اصلي اكثر تكنيكهاي مراقبه بوده است و حالت بدن در تكنيك " ذن " خيلي مهم و با اهميت تلقي ميشود.
يكي از ويژگي ها و خصوصيات پيشنهادي در حالتهاي صحيح مراقبه در بسياري از سنتها آن است كه ستون فقرات صاف و راست نگه داشته شود.
ممكن است برخي از افراد كه دچار مشكلات جسماني هستند ، ابتدا در هنگام اتخاذ چنين حالتهايي احساس ناراحتي پيدا كنند.
ستون فقرات به شكل يك خط صاف در مي آيد و وزن بدن در قالبي متعادل در مي آيد.
اگر چه به طور قطعي ثابت نشده است، اما امكان دارد كه اين تغيير جهت و تنظيم مجدد خاص روي حالت و وضع ذهن و روان تاثير بگذارد.
يك حالت نشسته براي مراقبه بهتر از دراز كشيدن است.
به اين دليل كه دراز كشيدن حالت عادي و طبيعي خوابيدن است و مراقبه به حالت دراز كش ممكن است به راحتي به خواب منجر شود.
اگر جزء آن دسته از افرادي هستيد كه در خلال روز به راحتي خوابتان نميبرد ميتوانيد مراقبه را به شكلي نيمه لم داده يا دراز كش روي يك كاناپه يا صندلي راحتي بزرگ در حالي انجام دهيد كه كمرتان روي قسمت تكيه گاه آن قرار دارد و صاف است و سرتان به سمت عقب متمايل است.
اگر چه در حالتهاي مراقبه سنتي كمر در حالت عادي صاف و راست نگه داشته ميشود ولي نه خيلي شق و رق و قائم.
اين حالت به حالت راحت، بي حركت و متعادل موسوم است.
حالت و وضع صحيح و مناسب براي مراقبه را مي توان به عنوان حالتي راحت شرح داد:
هوشيا و آگاه و در عين حال آرام و راحت.
حالت راحت ، بي حركت و متعادل ، وضعيت مناسب و صحيح هوشياري و خودآگاهي و تمركز حواس و توجه را براي دستيابي به مراقبه اي موفقيت آميز بهبود ميبخشد.
در شرق حالت هاي چهار زانو با سري بالا گرفته و كمر در خطي قائم قرار گرفته براي مراقبه مطلوب و ايده آل در نظر گرفته ميشود.
در وضعيت لوتوس يعني پاها به حالت چهار زانو قرار مي گيرند و كف پا روي ران گذاشته مي شود و اين احساس خوبي براي وضعيت راحت و متعادل نشستن را براي مراقبه به شخص منتقل ميكند.
اين حالتها ممكن است در آغاز براي كساني كه با آن آشنايي ندارند كمي سخت و دردناك باشد.
ميتوانيد پاهاي خود را به راحتي روي زمين قرار دهيد يا به حالت نشسته روي صندلي و دو انگشت وسط دو دست را به آرامي به يكديگر فشار دهيد و بر روي فشار دو انگشت تمركز كنيد.

موزيك هاي مخصوص مديتيشن :
هر موزيك آرامي كه به شما احساس آرامش ميدهد براي مديتيشن عالي است.
شما ميتوانيد از موزيك هاي مخصوص مدیتیشن و آرام بخشی كه همراه با صداي پرندگان و باران و دريا و... است براي اين كار استفاده نماييد يا موزيك هاي كلاسيك مانند موتزارت و ...

تنفس صحیح شکمی :
در اغاز مدیتیشن و در طول ان باید صحیح تنفس نمائید .
برای تنفس صحیح هوای زیاد را به ارامی به درون ریه ها بکشید و همزمان هم شکم شما و هم قفسه سینه شما باید بالا بیاید و برای خروج نیز آرام نفس را به بیرون داده و با جمع شدن قفسه سینه شکم هم جمع میشود .
این نوع تنفس با تمرین آسان خواهد شد و با وارد شدن هوای بیشتر به درون ریه ها انرژی حیاتی بیشتری وارد بدن شده و سطح آگاهی فرد بسیار تغغیر میکند و بهبود میابد .
این امر بعد از انجام تمرینات بسیار محسوس است .

شي يا موضوعي براي معطوف كردن توجه :
يكي از مسائل مهمي كه ما ميخواهيم در مديتيشن به آن برسيم اين است كه خود را از انواع افكاري كه در طول روز ما را به خود مشغول نموده رها و به ذهن خود آرامش و استراحت دهيم.
البته اين كار آسان نيست و فكر كردن امري است طبيعي اما فقط كافي است كه شما روي افكاري كه وارد ذهنتان ميشود زوم نكرده و براحتي و به آرامي آنرا از ذهنتان بيرون كنيد.
نه با آن بجنگيد نه براي آن دليل و برهان بياوريد نه به تفسير و توضيح آن بپردازيد فقط به آرامي فكر را از ذهنتان خارج كرده و مجددا تمركز خود را به مدي تيشن برگردانید .
قبل از شروع مديتيشن ميتوانيد ‌عودي را كه بوي آن را دوست داريد روشن كنيد يا از شمع هاي عطرآگين با بويي كه آنرا ميپسنديد استفاده كنيد تا سطح انرژي مثبت اطرافتان را بالا ببريد .
بوی خوش و موزیک آرام بخش میتوانند به تمرکز بیشتر شما کمک کنند .




http://pnu-club.com/imported/2010/10/409.jpg



نکات و توصیه ها در انجام مدیتیشن
* در صورتی که به طرف مشرق بنشینید رسیدن به وضعیت صحیح مدیتیشن کمی آسانتر خواهد بود.
* بهتر است مدیتیشن روزانه در یک ساعت معین انجام شود و زمان مناسب صبح ها و یا قبل از وقت خواب میباشد .
لباس راحت ، گشاد و مناسب بپوشید مثلا یک تی شرت گشاد و سفید انتخاب خوبی خواهد بود.
* در صورتیکه میخواهید شبها قبل از خواب تمرینات خود را انجام دهید مراقب باشید پرخوری نکنید و یا حداقل فاصله صرف شام تا زمان انجام تمرینات چند ساعتی گذشته باشد.
در نهایت این موضوع کاملا به خود شما بستگی دارد که هر وقت مناسب‌ترین زمان برای انجام مدیتیشن میباشد و آنچه که بیشتر اهمیت دارد کوشش و دوام در انجام کار است .
* مدت زمانی را که اختصاص به انجام دادن مدیتیشن میدهید بستگی به تصمیم شما و راحتی و نیاز دارد.
ممکن است در برخی از مواقع نیاز بیشتری به انجام دادن آن باشد و در برخی اوقات نیز انجام آن چندان مهم به نظر نرسد .
* فقط سعی کنید به احساس درونی خود گوش کنید، شما سرانجام آنچه را که باید انجام دهید را متوجه خواهید شد.
اگر شما احساس خستگی، تحریک پذیری و تنبلی میکنید و یا شروع به آوردن عذر و بهانه برای اینکه چرا نباید آن کار را انجام دهید مینمائید ، در این حالت وجود برتر شما یعنی روح شاید میخواهد به شما بگوید که تا همینجا کافی است و فعلا دست نگهدار !
اگر شما شروع به گوش دادن و عمل به احساسات درونی خود نمائید بتدریج زمانی فرا خواهد رسید که زندگی شما با مشکلات کمتری مواجه خواهد شد و فرصتهای بیشتری در برابرتان قرار میگیرد.
* اما به چند نکته در نوع نشستن بايد توجه داشت:
رانها را بايد در تطابق با طول صندلي نگاه داشت و از عقب تا جلوي صندلي کشيده شده باشد.
ارتفاع صندلي به اندازه اي باشد که کف پاها بطور کامل در تماس با کف اطاق باشند و ترجيحا در ساختمان صندلي فلز بکار نرفته باشد.
در صورت امکان از صندلي دسته دار براي قراردادن دستها در روي آن استفاده شود و بهتر است محل نشستن داراي يک بالش نازک باشد، شما بايد روي اين صندلي کاملا راحت باشيد.
*برخي از افراد ترجيح مي‌دهند از وضعيت نشسته بر روي زمين استفاده کنند.
در اوايل کار بصورت خيلي ساده فقط چهار زانو بنشيند و پشت خود را به يک ديوار تکيه دهيد براي کشيدن و تنظيم کردن ستون فقرات ميتوانيد دستها را بالاي سر خود برده و کاملا به طرف بالا بکشيد.




http://pnu-club.com/imported/2010/10/410.jpg



معرفی چند روش انجام مدیتیشن

مدیتیشن را روزی یک بار انجام دهید و مدت زمان تمرینات را تا ۲۰ دقیقه و نه بیشتر در نظر بگیرید .
در زیر چند نمونه مدیتیشن قرار داده شده و شما بنا برسلیقه میتوانید در هر روز یکی را انتخاب و انجام دهید .

نمونه اول :
در وضعیت نشسته بر روی صندلی و یا مکانی راحت چشمان خود را بسته و توجه خود را به روی نقطه‌ای که در فرق سر قرار دارد متمرکز کنید.
با ملایمت شروع به تکرار مانترای ام O M نمائید ؛ طریقه تلفظ صحیح به صورت زیر است :

O O O O O O O M M M M M M M
فشار اصلی بر روی حرف میم میباشد ؛ نفس عمیق بکشید و در طی یک بازدم عمیق این مانترا را ادا کنید.
تداوم تکرار مانترا را حفظ کرده ، توجه‌ تان را بر فرق سر متمرکز کنید و در مقابل چشمتان جز سیاهی چیز دیگری نبینید.
سعی کنید کلیه تصاویر ذهنی و افکار دیگر را متوقف کنید و هنگامی که یک فکر یا تصویر وارد مغزتان میشود حواستان را بیشتر بر روی مانترا متمرکز کنید.
مدتی طول میکشد تا کنترل مناسب را بر روی ذهن خود بدست آورید ولی همین تمرینات ساده شما را در افزایش قدرت تمرکز یاری خواهند کرد و به نوبه خود یادگیری تمرینات پیشرفته تر را آسانتر میکنند.
مدت تقریبی انجام این تمرین حدود 20 دقیقه میباشد.

نمونه دوم :
با چشمان باز ميتوانيد از يك شمع روشن در مقابل خود استفاده نمائيد و با تمركز بر روي شعله آن، سعي كنيد فقط به شعله نگاه كنيد.
به نور شمع و هاله دور آن توجه كنيد و سعي كنيد كمتر پلك بزنيد و اگر افكار آمدند ، آرام آنها را از ذهنتان خارج كنيد و مجددا تمركز خود را به نور شمع دهيد.
اگر متوجه شديد فكري ذهنتان را مشغول كرده وشما توجه تان از شمع خارج شده به آرامي فكر را رها كنيد و دوباره توجه خود را به نور شمع برگردانید .

نمونه سوم :
با بيني ، يك دم عميق شكمي انجام دهيد و چند لحظه نفس را نگه داريد و سپس با دهان و با كمك شكم تمام نفس را به بيرون برگردانيد.
سعي كنيد زمان دم و نگه داشتن هوا و بازدم باهم مساوي باشد .
به طور مثال اگر دم شما 4 ثانيه طول ميكشد هوا را 4 ثانيه در درون ريه خود نگه داريد و بعد با يك بازدم 4 ثانيه اين هوا را به بيرون برگردانيد.
چند با اين عمل را انجام دهيد تا به يك احساس آرامش دست يابيد.
شما در حال مديتيشن میتوانید به موزيك گوش دهيد و اگر فكري به ذهنتان خطور كرد به آرامي آنرا از خود دور كنيد و دوباره توجه خود را به مديتيشن و تنفس و شنيدن صداي موزيك بازگردانید .

نمونه چهارم :
مدیتیشن با سنگ : به ندرت اتفاق که کسی در اولین مراقبه موفق شود ، پس اگر مراقبه را کار مشکلی میبینید کمی صبور باشید .
زمانی را انتخاب کنید که درگیر کاری نباشید .
تلفن را قطع کنید تا کسی مزاحمتان نشود ؛ لباس راحت بپوشید و دور خود تعدادی بالش بگذارید.

پتویی روی خود بیندازید، زیرا هنگام مراقبه سردتان می شود و آرام و صاف روی زمین یا صندلی بنشینید که بهترین حالت چهار زانو است.

سعی کنید با زمین اتصال برقرار کنید تا انرژی ها مستقیما وارد بدنتان شوند.

میتوانید کریستال را رو بروی خود روی میز یا زمین بگذارید یا آن را در دست بگیرید ؛ حال بر کریستال تمرکز کرده و به زیبایی، شکل، فرم و رنگش توجه کنید و اگر آن را در دست دارید وزن و گرمای انرژی آن را حس کنید.

چشم هایتان را ببندید و بر تنفس خود تمرکز کنید .

چند نفس عمیق از شکم بکشید و هنگام دم تا چهار بشمرید، بعد دو ثانیه صبر کنید و هنگام بازدم هم تا چهار بشمرید.

این کار را آن قدر ادامه دهید که ذهنتان از چیزهای مزاحم رها شود ؛ هرچه در سر دارید از خود دور کنید.

هنگام دم، خود را چنان سبک احساس کنید که گویی انرژی های شفابخش کریستال شما را به پرواز در آورده اند و هنگام بازدم، تنش ها را بیرون بریزید.

بگذارید مراقبه عمیق و عمیق تر شود و احساس کنید انرژی شما گسترش یافته و با زیبایی و انرژی کریستالی پر شده است.

تصور کنید خودتان بخشی از کریستال شده اید و انرژیتان را به صورتی در آورید که انگار با کریستال یکی هستید.

میتوانید حتی درون کریستالتان بروید و قدرت اعجاب انگیز آن را افزایش دهید ؛ از کریستال سوال کنید ؛ اولین فکر یا احساس جوابتان خواهد بود.

تا هر وقت که دلتان میخواهد در این وضعیت باقی بمانید و وقتی آماده بازگشت میشوید از بدن و تماس خود با زمین آگاه باشید.

انگشتان دست و پای خود را به آرامی تکان دهید و به اطراف خود توجه کنید و به آرامی چشم هایتان را باز کنید.

اگر نمیتوانید تعادل خود را حفظ کنید، قطعه ای کوارتز دودی، تورمالین سیاه یا بوژیت در دست بگیرید.

تجربه خود را فورا بنویسید و هرگز چیزهای کوچکی را که در این حالت به ذهنتان می آیند دست کم نگیرید.




http://pnu-club.com/imported/2010/10/411.jpg



اتمام مدیتیشن

پس از پایان زمان مدیتیشن و برای خروج از این حالت چند تنفس شكمي انجام دهيد
و تمركز خود را به محيطي كه در آن نشسته ايد برگردانيد و حضور در جايي را كه نشسته ايد حس كنيد.
توجه خود را به تنفس شكمي خود دهيد و بعد از چند تنفس به آرامي چشمان خود را باز کنید .
پس از مدیتیشن حتما خود را در مرکز روی زمین خاکی حس کنید ؛ برای برخی این کار بسیار راحت است.
اگر خود را در فضا حس می کنید، پس درست به زمین متصل نشده اید و حس جدایی از عالم واقع و سر درگمی دارید.
اگر هر یک از این حالات را تجربه کردید، کریستالی در دست بگیرید، یا در هر دست یک کریستال کوارتز دودی یا تورمالین سیاه داشته باشید تا به تعادل برسید.
اگر باز هم به آگاهی کامل نرسیدید، یک لیوان آب بنوشید.
برای این که خود را کاملا به زمین متصل کنید، از خانه بیرون بروید و کمی قدم بزنید و اگر حوصله نداشتید، انجام دادن بعضی از کارهای خانه مثل شستن ظرفها و ... بهترین روش برای بازگشت به واقعیت است .



مطالب مرتبط :

فال و طالع بینی فالگو » Falgoo.Net (http://falgoo.net/post-417.aspx) / فال و طالع بینی فالگو » Falgoo.Net (http://falgoo.net/post-422.aspx)

مژگان
10-06-2010, 10:01 PM
چرا باید مدیتیشن انجام بدهیم



مديتيشن مثل بازگشت به خانه است ، مديتيشن ميکنيم تا بخشي از وجودمان را که بطور محو و ناشناخته و نادانسته از دست داده ايم بازيابيم .
ميتوانيم آن را راهي براي دست يافتن به استعدادهاي بيشتر و نزديکتر شدن به خود و واقعيت يافتن ظرفيت بيشتري براي دوست داشتن ، ذوق و احساس رسيدن به اين شناخت که ما نيز جزئي از تماميت هستي بوده و هرگز جدا و بيگانه با آن نيستيم بدانيم .
مديتيشن ديد و عمل موثرتري را پديد مي آورد ، هنگام مديتيشن کردن در ميابيم که هريک از عبارات فوق مفهومي مشخص و يکسان ميابند ؛ آنچه از دست داده و در جستجوي کشف آن هستيم .
مديتيشن شما را به جايي ميرساند که رفتارتان مشابه کسي ميگردد که در تلاش به يادآوردن چيزي است که زماني طولاني آنرا فراموش کرده است .
شخص با مديتيشن با خودش و محيط اطرافش راحت تر بوده و کارهايي را که به عهده دارد به شکل موثرتري انجام ميدهد و به ديگران نزديک شده احساس خصومت و نگراني کمتري خواهد داشت .
در اين راه هرگز به پايان نميرسيم زيرا پاياني براي رشد توانايي انسان وجود ندارد و يک برنامه خوب مديتيشن در بسياري موارد کاملا شبيه يک برنامه خوب ورزشي است .
هر دو نوع اين برنامه ها تنها در صورتي مفيد اند که متناسب با شرايط روحي و جسمي شخص باشند .
براي مديتيشن محدوديت سني وجود ندارد و هدف اوليه انواع مختلف مدیتيشن هماهنگي و تعليم ذهن است و انجام مدیتیشن باعث افزايش کارايي فرد در امور روزمره ميشود .




http://pnu-club.com/imported/2010/10/414.jpg



انواع مدیتیشن


مديتيشن انواع زيادي دارد و در چهار دسته کلی عقل ، احساس ، جسم ، عمل قرار دارد که همه روشها به يکجا ختم ميشوند .

مسير عقل :
در اين روش ما بطور مداوم افکارمان را دنبال ميکنيم تا انديشه هاي خويش را متحول نماييم

مسير احساس بر اين اصل استوار است که هرچه انسان آزاده تر باشد کامل تر است به قول مولانا عشق راه شناخت اسرار خداست .
در اينگونه روش ها برخي بر عشق به خود ؛ برخي بر عشق به ديگران و برخي بر عشق به خدا تاکيد دارند که در نهايت هر سه شيوه به يک نقطه ميرسد عشق به خود و ديگران و خدا .
مسير جسم :
در اين روش فرد مي آموزد از جسم و حرکات بدني خود آگاه شده و از طريق تمرين اين آگاهي را افزايش دهد همچون رقص و سماع صوفيان و هاتايوگا دای چی .
مسير عمل :
اين روش شامل آموزش نحوه بودن در جهان و درک وارتباط با آن در حين انجام نوع بخصوصي از مهارت است .
در يکي از روشن ترين نمونه هاي اين روش تمام وظايف معمولي روزانه با اين آگاهي انجام ميگيرد که گويا هرکدام بخشي از هماهنگي جهان و کائنات است ؛ هر کاري با عشق و تمرکز کامل انجام ميشود و مهمترين چيز هنگام انجام آن توجه کامل و مطلق به همان کار در آن لحظه است .





http://pnu-club.com/imported/2010/10/415.jpg




مدیتیشن اصولی و مدیتیشن غیر اصولی


ميتوان مديتيشن ها را به دو دسته کلی اصولی و غير اصولی تقسيم کرد .
مديتيشن اصولی :
داراي دستورات دقيق و ظريفي است که چگونگي فعاليت دروني فرد را بطور منظم تعيين ميکند .
مدتيشن های اصولی را به سه دسته خارجی ، ميانی ، درونی تقسيم ميکنند که اگر روي هر سه روش بطور مداوم پيگيري شود به يک نتيجه منجر ميشود اما هرکدام تاثير بخصوصي در طول مسير در شخصيت شما بجاي ميگذارند .
روش بيرونی : باعث تقويت حس شايستگي توانايي سازش با جهان ، اعتماد به نفس و توانايي سريع و دقيق ميشود .
روش ميانی : توانايي آرام ماندن را در فرد افزايش داده و او را در برابر حوادث خارجي ضربه ناپذير ميسازد ، در ضمن ادعاهاي فرد را درباره اينکه مسايل چگونه بايد باشند کاهش ميدهد و واکنش وي را در برابر مسايل مختلف تعديل ميکند .
روش درونی : آگاهي از زندگي احساسي و پذيرش آنرا افزايش داده و بيان احساسات را آسانتر ميسازد بنابراين اگر در مرحله اي از رشد دچار چنين مشکلاتي باشيد بهتر است در برنامه خود از مديتيشن هاي دروني هم استفاده کنيد .
مدیتیشن غیر اصولی :
هدف از مديتيشن غير اصولی ، رهايي و آزاد سازي ساختمان شخصيتي فرد بخصوص در زمينه هاي شايستگي آگاهي و پذيرش توانايي مهرورزي در خود ميباشد .
برخي از دستورات و روش هاي مديتيشن ترکيبي از انواع مختلف است ؛ البته این را نیز باید بخاطر داشته باشید که تا مدتی نبايد انتظار داشت مديتيشن را به خوبي و با تمرکز کامل انجام دهيد .
انچه بيشتر اهميت دارد تمرينات مداوم است نه به خوبي انجام دادن تمرينات .
پس از گذشت زمان طولاني ميتوان انتظار داشت که مديتيشن واقعي باشد ؛ هرچند براي کسي که به اين حد ميرسد زمانی کوتاه جلوه ميکند .
تمرينات بلندمدت شما را به اهدافي همچون ثبات شخصيت ، افزايش توانايي و پذيرش و بيان احساسات ميرساند و تاثير بعدی مديتيشن يافتن راهي جديد براي بودن در جهان است .





http://pnu-club.com/imported/2010/10/416.jpg




روش های انجام مدیتیشن



مدیتیشن به روش های مختلفی انجام میگیرد و شما بسته به سلیقه خودتان میتوانید یک مورد را انتخاب کنید ؛ در ادامه انواع روش های انجام مدیتیشن معرفی شده است.



http://pnu-club.com/imported/2010/10/417.jpg



مديتيشن تعمق ، مديتيشن اصولی از نوع خارجی


اين تمرين در اصل يادگيري نگريستن به چيزي به گونه اي فعال ، ديناميک و هوشيارانه اما بدون استفاده از واژه ها ميباشد .
شيئی را براي کار خود انتخاب نموده و در فاصله اي قرار دهيد که بتوانيد به راحتي آنرا ببينيد ، بهتر است شيئی طبيعي باشد مانند يک تکه صدف دريايي يک قطعه سنگ يا شاخه کوچک .
نباید از صليب يا شعله آتش استفاده کرد زیرا باعث کندی پيشرفت در مدیتیشن ميشود ، همچنین از چيزهايي که خاطراتی دارند و یا ارزش سمبوليک دارند استفاده نکنيد .
به ان شیء طوري بنگريد که گويا آنرا حس ميکنيد ، بهتر است اول آنرا لحظاتی با دست لمس کنيد سپس به آن بنگريد .
هر بار که متوجه شديد به مسئله ديگري مي انديشيد دوباره برگرديد و به نگريستن ادامه دهيد .
بگونه ای فعال ، ديناميک و هوشيارانه بدون استفاده از واژه ها همانطور که حس لامسه در موقع لمس اشيا بدون واژه آنها را درک ميکند اما حس بينايي در موقع رويت اجسام تمايل دارد با زبان و کلمات آنرا بيان کند .
اين روش ، بستن چرخ ذهن به يک نقطه است و در موقع تمرين متوجه ميشويم چقدر ذهن ما بي اختيار است و پيوسته در معرض توهمات قرار دارد .
بايد انتظار داشت که مديتيشن هر بار با دفعه قبلي تفاوت داشته باشد يک تمرين خوب دليلي براي پيشگويي خوبي مديتيشن بعدي نميباشد .
جلسات شما ميتواند خوب ، خسته کننده و يا حتي گاهي نااميدکننده باشد .
بطور کلي پس از تمرين مداوم متوجه ميشويد تمرين های شما خوب یا بسيار خوب هستند و تمريناتي که خوب نيستند خسته کننده و کسالت آورند ؛ اين نوع مديتيشن گاهي بسيار خشک و مشکل و گاهي بسيار عالي است .
براي دو هفته اول روزي دوبار هر بار ده دقيقه تمرين کنيد يا حداقل هفته اي پنج بار و پس از دو يا سه هفته مدت تمرين را به پانزده دقيقه در روز و پس از يک ماه به بيست دقيقه در روز افزايش دهيد و سپس در صورت تمايل آن را به مدت نيم ساعت در روز انجام دهيد يا بطور کلي از برنامه تان حذف کنيد .


http://pnu-club.com/imported/2010/10/418.jpg


مديتيشن شمارش نفس ها ، مديتيشن اصولی از نوع خارجی


هدف این نوع مدیتیشن انجام کاري در زماني مشخص است ، يعني تنها کاري که انجام ميدهيد شمارش تعداد بازدم هاست .
در اين تمرين تلاش بر اين است که حتي الامکان و بطور کامل فقط به تنفس توجه داشته باشيد و در صورت پراکنده شدن افکارتان به آرامي باز به اين فعاليت بازگرديد تا وقتي افکار و ادراک شما آگاهانه باشد .
با دقت شمارش را از عدد یک شروع کرده و تا عدد چهار ادامه دهید و سپس از يک شروع کنيد ؛ وقتي احساس ميکنيد به شمارش يا هر چيز ديگر مي انديشيد از مسير اصلي منحرف شده ايد زیرا باید به تنفس " بازدم " فکر کنید .
در زمان انحارف فکرتان سعي کنيد دوباره به آرامي به شمارش بازگرديد و اگر احساس کرديد که تنفستان تغيير کرده اين هم ميتواند يک فرار ذهني باشد و باید بازهم خود را آرام به وضعیت عادی تنفس و شمارش بازگردانید .
براي دو هفته اول روزي دوبار هر بار ده دقيقه تمرين کنيد يا حداقل هفته اي پنج بار و پس از دو يا سه هفته مدت تمرين را به پانزده دقيقه در روز و پس از يک ماه به بيست دقيقه در روز افزايش دهيد و سپس در صورت تمايل آن را به مدت نيم ساعت در روز انجام دهيد يا بطور کلي از برنامه تان حذف کنيد .


http://pnu-club.com/imported/2010/10/419.jpg



مديتيشن حباب ، مديتيشن اصولی از نوع درونی


تصور کنيد بسيار آرام و راحت در کف درياچه اي با آبي زلال نشسته ايد .
ميدانيد که حبابهاي بزرگ چقدر آرام تاسطح آب بالا مي آيند ، انديشه احساس و درک خود را چون حبابي در فضاي دريا تصور کنيد که از اين فضا عبور کرده و از آن خارج ميشود .
براي کامل کردن اين مرحله از پنج تا هفت ثانيه زمان لازم است ، وقتي فکر يا احساسي در شما پديد مي آيد در همين مدت به سادگي آنرا ميبينيد تا وقتي از آب گذشته و از فضاي ديد شما خارج شود .
سپس تصور حباب دوم را شروع کنيد و در همان مدت آنرا دنبال نماييد در پي کشف دنبال کردن يا همراهي با يک حباب نباشيد تنها آنرا با اين فکر ببينيد که اين چيزيست که من می انديشم و احساس ميکنم .
اگر همان حباب چندين بار بالا آمد مديتيشن را قطع نکنيد با ادامه تمرين اين مسئله برطرف ميشود .
اگر نمي توانيد ارتباط بين حباب ها يا منشا افکار خود را ببينيد نگران نشويد چون با ادامه دادن اين اصول ذهنی اين مسايل بر طرف ميشود .
اگر به نظرتان رسيد که ذهنتان کاملا خالي شده بدانيد اين احساس خود حبابي بسيار خوب است .
بجاي تصور نشستن در کف درياچه و حباب هوا ميتوانيد تصور کنيد در چمنزاري نشسته ايد و دودهايي که از اردوگاهي بر ميخيزد را مينگريد ؛ همچنين ميتوانيد تصور کنيد کنار رودخانه اي نشسته ايد و گاهي الواري روي آب شناور ميشوند .
پس از آزمايش موارد بالا يکي از آنها را انتخاب و براي دو هفته اول ده دقيقه در روز و بعد از دو هفته آن را به روزي بيست دقيقه افزايش دهید و پس از يک ماه اگر آن را مفيد ديديد زمانش را به نيم ساعت برسانيد و در پايان اين دوره تصميم بگيريد که اين روش را چگونه در برنامه مديتيشن خود بگنجانيد .


http://pnu-club.com/imported/2010/10/420.jpg



مديتيشن تراودا ، مدتيشن اصولی ترکيبی از روش های درونی و خارجی


اساس اين روش تعمق و تامل بر حرکات موزوني است که خود به خود در جسم ايجاد ميشوند .
مکان يا وضعيتي راحت را يافته دست هاي خود را روي سينه يا شکم قرار دهيد ، بسياري از افراد ترجيح ميدهند اين تمرين را به حال نشسته روي زمين انجام دهند اما نشستن روي يک صندلي راحت نيز مطلوب است .
انگشتان خود را کاملا باز کنيد بطوري که يکديگر را لمس نکنند ، دستهاي خود را هم باز کنيد و حرکات سينه و شکم را که زير انگشتان اتفاق مي افتد کاملا حس کنيد .
فعالانه مشاهده و با قدرت بررسي کنيد هرگاه حس کرديد در حال تفسير ادراک خود با استفاده از کلمات هستید متوجه باشيد از اصول مديتيشن منحرف شده و بايد به آرامي دوباره خود را به جاي اصلي بازگردانيد ؛ همچنين اگر تغييري در حرکات تنفسي خود احساس کرديد يا انديشه شما به اتفاقاتي که در درونتان مي گذرد کاملا متمرکز شد فورا به جاي اوليه برگرديد .
اصولا تمام موارد شبيه به مدتيشن هاي قبل است با اين تفاوت که به جاي چشم از انگشتان و بجاي شیء طبيعي از حرکات منظم جسم خود استفاده ميکنيد .
دو هفته اول را با پانزده دقيقه در روز آغاز کنيد پس از پايان اين مدت در صورتي که حس کنيد برايتان مناسب نيست آنرا بکلي قطع کنید و در غير اين صورت زمان آن را براي هفته سوم و چهارم به بيست و پنج دقيقه در روز افزايش دهيد پس از يک ماه مي توانيد تصميم گرفته و در صورت مفيد بودن اين روش آنرا در برنامه مديتيشن خود مورد استفاده قرار دهيد .


http://pnu-club.com/imported/2010/10/421.jpg



مديتيشن نيلوفر هزار برگ ، مديتشن اصولی از نوع خارجی


در اين تمرين شما به عنوان مرکز نيلوفر ، کلمه ، ايده يا تصويري را انتخاب ميکنيد .
بهتر است براي اولين جلسه تمرين به مدت ده يا پانزده دقيقه واژه هايي چون گل ، عشق ، آرامش ، نور رنگ ، سبزه ، درخت یا خانه را انتخاب کنيد تا احساس خوبي در شما ايجاد شود .
پس از تمرينات زياد از واژه هايي مانند عصبانی ، فرياد ، غم ، ضربه یا درد استفاده کنيد ؛ در اين صورت احتمال ناخوشايند بودن آنها به مراتب کمتر از اين است که از ابتدا با چنين کلماتي تمرين کنيد زيرا در استفاده از اين کلمات گاهي احساس ترس و وحشت و نگراني بوجود مي آيد .
کلماتي مانند پوچ ، بيهوده ، هيچ حداقل تا بعد از بيست جلسه نبايد مورد استفاده قرار گيرد تا دچار افسردگي و حالات ناخوشايند نشويد ؛ وقتي با اين روش بخوبي اشنا شديد ميتوانيد هر واژه ؛ تصور يا ايده اي را به عنوان مرکز اين گل انتخاب کنيد .
هرگاه واژه اي را بعنوان مرکز گل انتخاب کرديد در مکاني آرام و راحت قرار گرفته و روي آن تامل کرده و منتظر بمانيد ؛ در آن لحظه اولين کلمه در ذهن شما تداعي ميشود ؛ اکنون به دو کلمه اي که با اولين گلبرگ با هم ارتباط يافته اند سه يا چهار ثانيه بينديشيد يا متوجه دليل اين تداعي ميشويد يا خير .
در هر دو مورد کاري جز توجه مجدد به مرکز اصلي نداريد ؛ مسير گلبرگ تداعي سه يا چهار ثانيه تفکر روي آن و رابطه آن در مرحله بعدي ميباشد ؛ دوباره به کلمه اصلي برگرديد و منتظر تداعي بعدی شويد و به اين روش ادامه دهيد ؛ اين تمرين تداعي آزاد نيست چون هميشه شما به کلمه اصلي به عنوان مرکز نيلوفر باز ميگرديد و باز از همان جا شروع مي کنيد .
اينجا اين مديتيشن را با يک سري تداعي هاي کوتاه نشان ميدهيم ؛ به عنوان مثال من در مرکز گل کلمه نور را انتخاب ميکنم اولين تداعي من خورشيد است و من به مدت سه يا چهار ثانيه به رابطه نور و خورشيد و رابطه بين اين دو واژه مي انديشم و مفهموم اين ارتباط را فهميده دوباره به کلمه نور بازميگردم .
دومين تداعي من قرمز است به اين دو کلمه سه يا چهار ثانيه فکر ميکنم مفهوم ارتباط را درک و دوباره به کلمه نور باز ميگردم .
تداعي بعدي من تاريکي است آنرا فهميده و پس از سه يا چهار ثانيه دوباره به کلمه نور مي انديشم .
تداعي بعدي چتر است ارتباط بين نور و چتر را درک نميکنم پس از سه يا چهار ثانيه به واژه نور برميگردم .
تداعي بعدي لامپ است اين تداعي قابل درک است پس از سه يا چهار ثانيه به کلمه نور برگشته و تمرين را به اين ترتيب ادامه ميدهم .
اینجا فکر شماست که تصمیم میگیرد چه چیزی را ناگهان تداعی کند ، در زمان انجام این مدیتیشن اگر به يک سري کلمات غير قابل درک برخورديد بازهم پس از مدت کوتاهي مکث دوباره به واژه اصلي بازگرديد ؛ مطمئنا اين بار کلمات روشن تر و داراي ارتباط بيشتري خواهند بود .
در صورتيکه اين مديتيشن را ادامه دهيد مشاهده ميکنيد که بينش شگفت آوري از زندگي دروني خود بدست آورده ايد ؛ هرچند اين بصيرت بسيار خوب و مفيد است اما نباید هدف اصلي مديتيشن قرار بگيرد .
پس از اينکه حداقل ده تا پانزده بار اين تمرين را انجام داديد ممکن است حس کنيد که اين بينش بدست آمده در حل مسائل خاصي بسيار مفيد است ؛ پس از کسب تجربه کافي ميتوانيد از اين روش براي حل مسئله اي که با آن درگيرید استفاده کنيد ، براي اينکار کافي است همان مسئله را به عنوان مرکز گل انتخاب کنيد .
اين تمرين را با دو هفته اول به مدت ده دقيقه در روز شروع کنيد براي هفته سوم و ماه اول آنرا به بيست دقيقه تا نيم ساعت در روز افزايش دهيد و پس از پايان اين مدت در مورد استفاده از آن در برنامه روزانه مديتيشن خود تصميم بگيريد .


http://pnu-club.com/imported/2010/10/422.jpg



مدتيشن مانترا ( ذکر گفتن )


اين مدتيشن بيشتر از انواع ديگر مورد استفاده قرار ميگيرد ؛ در اين روش کلمه ، عبارت يا جمله ای که مانترا میناميم بصورت ذکر بارها خوانده ميشود .
مثل مانتراي شرقي اوم یا جمله مسيحي خدايا کمکم کن و یا عبارت صوفيانه ياهو ؛ هدف اصلي انجام تمرين انجام فقط يک کار در زماني مشخص است .
اگر کسي مدعي شد ميتواند مانترايي را که خاص شماست به شما بدهد يا بفروشد بدانيد قصد فريبتان را دارد ، مانترا يا کلمه ذکر به اين دليل مفيد است که شما آنرا بکار ميبريد .
با هر کلمه اي که راحتيد شروع کنيد ؛ يک جاي آرام بيابيد که بدنتان راحت باشد و بتوانيد به راحتي تنفس کنيد و شروع به ذکر نماييد و در صورت امکان با صداي بلند بخوانيد البته تا آن حد بلند که باعث ايجاد تنفس شديد و عميق نشود و در غير اين صورت به آرامي مانترا را بخوانيد .
در وقت تمرين فقط ذکر بخوانيد و کار ديگري انجام ندهيد در صورتي که فکر ديگري به ذهنتان رسيد آنرا از ذهنتان خارج کنيد و آهنگي براي مانتراي خود يافته و با همان ريتم تمرين کنيد .
اين تمرين را دو هفته اول با پانزده دقيقه در هر روز شروع کنيد پس از دو هفته آنرا به بيست دقيقه و در صورتي که احساس خوبي از اين مديتيشن بدست مي آوريد به مدت نيم ساعت در روز افزايش دهيد و پس از يک ماه ميتوانيد در مورد برنامه ريزي مدیتیشن خود با اين روش تصميم بگيريد .


http://pnu-club.com/imported/2010/10/423.jpg



مديتيشن من کيستم؟ ، مديتيشن اصولی از نوع درونی


ما با درک عادي ميتوانيم تنها به کيفيات چيزها پي برده و تازماني که با اين ديد و توهم باقي بمانيم اشياء را هميشه با همان استانداردها می بينيم و چيزهاي ديگر را هم با مقايسه با اين معيارها ميسنجيم در حاليکه براي درک بينش و ديدن واقعي اشياء مقايسه اي نبايد انجام گيرد .
اين مديتيشن روش مستقيم يا تحقيق از خود براي درک و شناخت جهان است ؛ اين مديتيشن از روش هاي ديگر مشکل تر است يعني حداقل پس از چند ماه تمرين مداوم روزانه با مديتيشن هاي اصولي قادر به انجام اين روش ميشويد .
در اين تمرين از خود مي پرسيم من کيستم؟ و مرتب و سازمان يافته به هر سوال پاسخ ميدهيم اگر پاسخ نام شماست بايد به خود بگوييد نه اين نامي است که به خود داده ام .
کسي که اين اسم را دارد کيست؟ اگر پاسخ شما احساس يا درکي است مثلا در جواب من کيستم؟ بگوئيد آدمي که احساس خستگي ميکند پاسخ به خود چنين است نه احساسي است که من دارم .
حال کسي که چنين احساسي دارد کيست؟ اگر پاسخ شما يادآور خاطره ايست مثلا بگوييد من کسي هستم که ... پاسخ اين است نه اين خاطره ايست که من دارم .
حالا کسي که اين خاطره را دارد کيست؟ اگر پاسخ تصور يا تصويري است که از خود در ذهن داريد نه اين تصويري است که از خود دارم .
کسي که اين تصوير را دارد کيست؟ اگر بنظرتان شخص يا تيپي به ذهنتان رسيد به عنوان پاسخ پرسش ميگوييد نه اين تفسير از ايده اي يا خاطره اي است که دارم .
ولي مفسر کيست؟ هر جوابي که بنظرتان میرسد بايد بدين ترتيب پاسخ داده شود پس از هر پاسخ جستجويي پويا و فعالانه براي رد آن در ذهن شما آغاز ميشود .
در اين مدتيشن استراحتي وجود ندارد و اين تمرين بايد بطور مداوم و با خشونتي متوالي براي يافتن پاسخ و رد آن انجام شود و پس از آن جستجوي بعدي و رد آن پاسخ ادامه يابد ؛ اصول اين روش بايد با دقت و جزئيات دقيق دنبال شود پاسخ ها و پرسش ها به روش فوق و در زمان حال بيان میشوند .
اين جستجو براي پيدا کردن ريشه اصلي و واقعي خود است که در پشت بسياري خودهاي دروغين و کاذب نهفته است و ما اين چهره کاذب را به عنوان خود واقعي ميشناسيم .
وقتي براي تمرين آماده شديد ابتدا به مدت يک يا دو هفته روزي نيم ساعت آنرا انجام دهيد در پايان اين دوره در مورد تنظيم برنامه مدیتیشن خود با اين روش تصميم بگيريد .
گاه ضمن تمرين پاسخي ميابيد که برايتان قابل قبول است ، در اين صورت اين تمرين را متوقف کرده و تا مدتي از روش هاي ديگر مديتيشن استفاده کنيد .




http://pnu-club.com/imported/2010/10/424.jpg



مديتيشن حرکات صوفيانه


براي انجام اين حرکت به گروهي ۵ الي ۱۵ نفر نياز ميباشد ؛ اين تمرين شامل حرکت و خواندن ذکر است .
گنجاندن اين روش در برنامه مديتيشن خود باعث ايجاد تنوع ميشود و جسم را هماهنگ و موزون ميسازد .
در اين مديتيشن شما و افراد گروه دايره اي را با دستهاي قلاب شده در هم تشکيل ميدهيد ؛ بين هر دو نفر بايد فاصله باشد اما نه تاحدي که باعث کشيده شدن دست ها شود .
پاهاي خود را به راحتي طوري قرار دهيد که سنگيني شما روي زمين باشد و به آرامي به پشت تکيه داده و چهره خود را رو به آسمان بلند کرده دستها را بالا بگيريد و وقتي حس کرديد در وضع راحتي نشسته ايد با صدايي آهنگين بگوييد يا حق اکنون تنه و سر و دستها را پايين آورده بطوريکه صورتتان مستقيما به سمت پايين و در وضعيتي راحت بوده با همان صدا بگوييد ياهو ، سپس دستها و صورت را بطرف بالا بگيريد و بگوييد يا حق و به همين ترتيب ادامه دهيد اين حرکات را ادامه دهيد تا زماني که سرعت و ريتم حرکت شما با ديگران يکسان شود .
بسياري از گروه ها اين کار را بين ده تا پانزده مرتبه در هر دقيقه تکرار ميکنند و اين بستگي به پيشرفت کار گروهي شما دارد ؛ وقتي حرکات شما متناسب با حرکت گروه شد آنرا ادامه دهيد .
هدف آگاهي کامل از حرکت و ذکر است اگراين حرکات منظم باشد گروه مانند گلي در حال باز و بسته شدن بنظر ميرسد .
در اين تمرين بايد از وضعيت جسماني خود آگاه باشيد ؛ اگر کسي احساس ميکند در جايي که نبايد باشد قرار گرفته به آرامي دست دو نفري را که در کنارش نشسته اند به هم نزديک ميکند و دايره را مرتب ميسازد و خارج ميشود ، هرکس بايد براي خارج شدن از گروه در صورت لزوم احساس آزادي کند در غير اين صورت تمرين نادرست است .
اين تمرين را ده تا پانزده دقيقه در حدود ده مرتبه انجام دهيد تا جايي که احساس کنيد گروه به انجام آن عادت کرده و هيچکس از اين تمرين احساس ناراحتي و خستگي نميکند .
اگر همه چيز خوب پيش میرود ميتوانيد مدت آنرا تا نيم ساعت افزايش دهيد ؛ آنچه در اين تمرين اهميت دارد اين است که شما بتوانيد هنگام خستگي از گروه جدا شويد .
پس از مدتي قادر ميشويد در اين تمرين گروهي تنها به حرکت و ذکر بينديشيد و آگاهي از خود و جهان را با هماهنگي بين حرکات و صدای خود پيدا کنید ؛ اگر از اين تمرين احساس خوبي داريد اين راه بودن را نيز آموخته ايد و از اين پس ميتوانيد بدون احساس خستگي آنرا ادامه دهيد .