توجه ! این یک نسخه آرشیو شده می باشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمی کنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : شارجه «پایتخت فرهنگی» امارات
Borna66
09-15-2009, 08:00 PM
شارجه (در عربی: الشارقة) یکی از هفت امارتی است که دولت امارات متحده عربی را تشکیل میدهند و محدوده این امارت حدود ۱۶ کیلومتر از ساحل کشور امارات در خلیج فارس را میپوشاند. عمق خاک این امارت رو به داخل کشور حدود ۶۰ کیلومتر است. مساحت شارجه ۲۶۰۰ کیلومتر مربع میباشد، و این امارت با تمام اماراتهای که کشور دولت امارات عربی متحده تشکیل میدهند حدود مشترک دارد. مساحت شارجه ۲۶۰۰ کیلومتر مربع میباشد.
http://pnu-club.com/imported/2009/09/2087.jpg
قلعه شارجه
مساحت
مساحت شارجه ۲۵۹۰ کیلومتر است که ۳٫۳ درصد خاک امارات متحده را دربر میگیرد. پایتخت این امارت شهر شارجه و حاکم کنونی (آوریل ۲۰۰۵) این امارت شیخ دکتر سلطان بن محمد القاسمی است.
شارجه همچنین دارای سه شهر در کرانه دریای عمان است که از بدنه اصلی خاک امارت شارجه جدا هستند. نام این شهرها خور فکان، خور کلباء و دِبا الحُصن است. مهمترین واحه شارجه ذَید نام دارد که دارای زمینهای کشاورزی حاصلخیزی است.
پایتخت فرهنگی
شارجه از سال ۱۹۹۸ به اینسو در میان امارات به عنوان «پایتخت فرهنگی» مشهور شدهاست و سبب آن بیشتر بودن آثار باستانی و فعالیتهای فرهنگی در شارجه نسبت به دیگر اماراتها است. دانشگاهی نیز به نام دانشگاه امریکایی شارجه در این امارت وجود دارد که به عنوان یکی از بهترین دانشگاههای امارات متحده عربی یاد میشود .
امارت شارجه با تمام اماراتهای که کشور دولت امارات عربی متحده تشکیل میدهند حدود مشترک دارد. مثلاً از طرف غرب با امارت ابوظبی حدود مشترک دارد از جهت روستای «شویب» نزدیک به شهر «العین» که تابع امارت ابوظبی است. در اینجا منطقه «المدام» با روستای شویب حدود مشترک دارند. منطقه المدام تابع امارت شارجهاست و روستای شویب از توابع امارت ابوظبی است.
از طرف جنوب با امارت رأس الخیمه و عمان حدود مشترک دارد از ناحیة روستای «المدام» و روستای «الملیحه». در این منطقه روستائی هست بنام «الحویلات». این روستا از توابع امارت رأس الخیمهاست که با امارت شارجه و عمان حدود مشترک دارند. البته امارت شارجه با دبی و عجمان حدود مشترک دارند.
یک قطعه دیکر از امارت شارجه از این امارت جدا افتادهاست که بنام «الحمریه» معروف است. این قطعه از خاک شارجه بین امارت عجمان و امارت أم القیوین واقع شدهاست. در الحمریه تأسیسات بندر صدور گاز وجود دارد و گاز منطقه «الصجعه» تابع شارجه از این بندر به خارج صادر میشود.
http://pnu-club.com/imported/2009/09/2088.jpg
بادگير المدفع ــ العرصه ــ شارجه
شارجه، الگویی موفق از گردشگری کشورهای اسلامی
شارجه در حوزه بازاریابیهای گردشگری و معرفی خود به عنوان مهمترین جاذبه گردشگری کشورهای عربی و جهان اسلام موفق بودهاست. این موفقیت بزرگ و قابل توجه براساس یک راهبرد (استراتژی) روبه گسترش طولانی مدت گردشگری بودهاست. با این حال شارجه و امارات رویهمرفته ویژگی اسلامی و عربی خود را نیز حفظ کردهاند. شارجه از موقعیت جغرافیایی بیهمتایش مزایای بسیار زیادی به دست آورده است؛ به گونهای که خلیج فارس در شرق آن و دریای عمان نیز در غرب آن واقع شدهاست. در واقع این منطقه تنها منطقه در امارات است که به این دو دریای مهم دسترسی دارد. شارجه در ساحل شرقی واقع شده و مرکز فعالیتهای اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و گردشگری امارات به حساب میآید.
Borna66
09-15-2009, 08:00 PM
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg این عکس تغییر سایز داده شده است. روی این جایگاه کلیک کنید برای دیدن عکس کامل. تصویر اصلی دارای اندازه 702x600 یا سنگینی میباشد 64کیلو بایت.http://pnu-club.com/imported/2009/09/2089.jpg
مسجد شيخ سلطان ـ شارجه
هتلهای شارجه
هتلی به نام Oceanic Hotel (مهمانسرای اقیانوسی) یکی از قدیمیترین هتلها در امارات است. این هتل در سال ۱۹۷۴ میلادی و به عنوان یکی از نخستین اقدامات مربوط به تغییر و تحول در عرصه صنعت گردشگری امارات ساخته شد. هشت سال بعد، نخستین هتل پنج ستاره امارات با نام Sharjah Holiday Inn (مهمانپذیر تعطیلاتی شارجه) در این کشور عربی ساخته شد. همچنین در دهههای ۷۰ و ۸۰میلادی، هتلهای سه ستارهای در شارجه احداث شد. باید گفت که نوآوری و بازسازی هتلهای ساحلی در امارات، یکی از سیاستهای همیشگی وزارت گردشگری امارات بودهاست که در سال ۱۹۹۶ اساس آن نهادینه شد. در همین حال چنین به نظر میرسد که ساخت تعداد بیشتری هتل در امارات بازگوکننده تمرکز دولت این کشور بر روی تحولات رو به جلوی گردشگری امارات است. از سوی دیگر معماری سنتی امارات و همچنین برجهای آن که در ساخت آنها از دست ساختههای ویژهای بهره برده شدهاست، ویژگی مخصوصی از جمله ویژگی عربی و اسلامی به آن بخشیدهاست.
http://pnu-club.com/imported/2009/09/2090.jpg
بازار اسلامى ــ شارجه
بارسازی مناطق تاریخی وموزه ها
این طرحهای بازسازی نتایج قابل توجهی به دنبال داشته است؛ به طوری که این اقدامات به ایجاد موزههای هنری متعدد، ساخت ساختمانهای چند منظوره، سالنهای تئاتر، بازارهای هنرهای دستی و مساجد گوناگون منجر شدهاست. این تحولات موجب آن شده که شارجه همواره شاهد برگزاری نمایشگاههای گوناگونی باشد؛ به طوری که موزه ملی شارجه میزبان برگزاری نمایشگاه بیسابقهای از نقاشیهای نگارگران جهانی بودهاست. در همین حال معماری جدید و مدرن در ساختمانهای شارجه نیز به جذب هر چه بیشتر گردشگران بینالمللی منجر شدهاست. در کنار مناطق سنتی با معماری ویژه خود، در ساختمانهای تازه شارجه از نوعی شیوه معماری عربی - اسلامی بهرهگیری شدهاست. از این نوع معماری جدید و مدرن در ساختمانهای مهمی در شارجه همچون بازار مجره، دانشگاه شارجه، بازار مرکزی، خانههای قدیمی در مریجه، و بازار عرصه و شمار زیادی از مساجد این منطقه استفاده شدهاست. با این حال حفظ شیوه زندگی فعلی و سنتهای اسلامی در شارجه، یکی از نکات مورد توجه صنعت گردشگری این منطقه گردشگری بودهاست. از جمله این نکات، ممنوعیت استفاده از مشروبات الکلی، جلوگیری از تکمیل باشگاههای شبانه و استفاده عمومی از سواحل دریا هستند. امارت شارجه بسیاری از پیشرفتهای خود را مدیون حاکم شارجه شیخ دکتور سلطان بن محمد القاسمی است.
Borna66
09-15-2009, 08:01 PM
http://pnu-club.com/imported/2009/09/2091.jpg
بازار مركزى ــ شارجه
مناطق گوناگون
ذید.
خور فکان.
کلباء.
دبا الحصن.
الوشاح.
المدام.
الفلج.
طوی نزوی .
الصجعة.
الحمریه.
مریجه.
الملیحه.
الخان.
اللیة.
الحیرة.
البداير.
الفايه.
http://pnu-club.com/imported/2009/09/2092.jpg
دانشگاه الشارقة ــ شارجه
مناطق شهر شارجه
المجرة، الحيرة، الخان، المريجة، القادسية، الممزر، النهدة، أم خنور ( السبخة )، الغافية، العزرة، الرفاع، الناصرية، الحزانة، الرقة (الجزات)، شرقان، الغبيبة، النباعة، الرماقية، الرمثاء، المنصورة، الدراري، القاسمية، المجاز، ميسلون، الشهباء، الخزامية، حلوان (الآبار)، سمنان، الطلاع، أبو طينة، الصناعية 1-17 ، البحيرة، الرملة، الفيحاء، المناخ، اليرموك، الفلج ، دسمان، القوز، الموافجة، الطرفانة، النخيلات، المرقاب، المصلى، الخالدية، الليه، المنصورة، الياش، السويحات، الفشت، الرفاعة، الفلاح.
مناطق جديد
القرائن ، النوف ، الجرينة ، الرحمانية ، السيوح ،التعاون.
http://pnu-club.com/imported/2009/09/2093.jpg
مسجد فيصل ــ شارجه
Borna66
09-15-2009, 08:01 PM
http://pnu-club.com/imported/2009/09/2094.jpg
قلعة الشارقة ــ شارجه
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg این عکس تغییر سایز داده شده است. روی این جایگاه کلیک کنید برای دیدن عکس کامل. تصویر اصلی دارای اندازه 660x291 یا سنگینی میباشد 38کیلو بایت.http://pnu-club.com/imported/2009/09/2095.jpg
مدينة الشارقة ــ شارجه
http://pnu-club.com/imported/2009/09/2096.jpg
قنات القصبا ــ شارجه
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg این عکس تغییر سایز داده شده است. روی این جایگاه کلیک کنید برای دیدن عکس کامل. تصویر اصلی دارای اندازه 641x428 یا سنگینی میباشد 46کیلو بایت.http://pnu-club.com/imported/2009/09/2097.jpg
بازار مجره ــ شارجه
Borna66
09-15-2009, 08:01 PM
ذَید (در عربی: الذید ) نام مهمترین واحه امارت شارجه از امارات متحده عربی است. ذید در ۶۰ کیلومتری شارجه و صد کیلومتری فجیره واقع شدهاست. ذید دارای زمینهای حاصلخیز کشاورزی است. در این شهر زیبا نهادهای دولتی متعددی وجود دارد.
http://pnu-club.com/imported/mising.jpg این عکس تغییر سایز داده شده است. روی این جایگاه کلیک کنید برای دیدن عکس کامل. تصویر اصلی دارای اندازه 760x539 یا سنگینی میباشد 28کیلو بایت.http://pnu-club.com/imported/2009/09/2098.jpg
خيابان و مسجد ذيد
جمعیت
جمعیت شهر ذید در حدود ۲۶۰۰۰ هزار نفر میباشد. شغل بیشتر مردم کشاورزی و دامداری است.
باغهای مركبات
باغهای مرکبات ومحاصیل زراعی و میوههای مختلف به وفرت در ذید یافت میشود. منتوجات این باغها عبارتاند از: سیب ، خوخ ، انار ، پرتقال ، نارنگی، لیمو ترش ، لیمو شیرین، نارنج ، بالنگ ، نخل ، موز باضافه خربزه ، هندوانه ، خیار و سبزیجات صیفی وشتوی میشود.
http://pnu-club.com/imported/2009/09/2099.jpg
پيرامون ذيد
منبع
دکتر: المجد، کمال، احمد، (دولة الامارات العربیة المتحدة، دراسة مسحیة شاملة) . ، شرکه المصریة للطباعة والنشر: قاهره، چاپ اول، انتشار سال ۱۹۷۸ میلادی. (به عربی).
__________________
Borna66
09-15-2009, 08:01 PM
خور فَکّان نام منطقهای از کشور امارات متحده عربی است که به امارت شارجه تعلق دارد ولی از خاک آن امارت جدا افتاده و در کرانه دریای عمان واقع شدهاست. خور فکان بندر اصلی امارت شارجه را تشکیل میدهد.
http://pnu-club.com/imported/2009/09/2100.jpg
Borna66
09-15-2009, 08:01 PM
َکَلباء نام منطقهای از کشور امارات متحده عربی است که به امارت شارجه تعلق دارد ولی از خاک آن امارت جدا افتاده و در کرانه دریای عمان واقع شده است. بیشترین کشتزارهای امارت شارجه در کلباء قرار دارند.
http://pnu-club.com/imported/2009/09/2101.jpg
http://pnu-club.com/imported/2009/09/2102.jpg
دبا الحصن
http://pnu-club.com/imported/2009/09/2103.jpg
پيرامون دبا الحصن
دِبّاء الحِصن (یا دبّاء الحُصن) نام منطقهای کشاورزی از کشور امارات متحده عربی است که به امارت شارجه تعلق دارد ولی از خاک آن امارت جدا افتاده و در کرانه دریای عمان واقع شدهاست. به دلیل وجود دو شهر دیگر به همین (دبا) نام وبرای تمیز از همدیگر نام شهر دِبّاء الحِصن نامیده شدهاست. این ۳ شهر در کرانهٔ دریای عمان واقع شدهاست وبه شرح زیر میباشند:
دِبّاء الحِصن از توابع امارات شارجه است.
دبا الفجیره از توابع امارات فجیره است.
دِبّاء البیعه از توابع سلطنت عمان است.
سه شهر دور افتاده از خاک شارجه
دبا الحصن شهری کوهستانی با مناظری خلاب در نوار ساحلی دریای عمان واقع است. این شهر یکی از سه شهرهای توابع امارت شارجه : خور فکان و کلباء و دبا الحصن است که در ساحل شرقی از امارات متحده عربی قرار دارند واز خاک امارات شارجه فاصله دارند وبه دور افتاده
منبع
دکتر: المجد، کمال، احمد، (دولة الامارات العربیة المتحدة، دراسة مسحیة شاملة) . ، شرکه المصریة للطباعة والنشر: قاهره، چاپ اول، انتشار سال ۱۹۷۸ میلادی. (به عربی).
Borna66
09-15-2009, 08:02 PM
http://pnu-club.com/imported/2009/09/2104.jpg
بازار تاريخى عرصه ــ مريجه ـ شارجه
http://pnu-club.com/imported/2009/09/2105.jpg
بازار تاريخى عرصه ــ مريجه ـ شارجه
مَریجه (در عربی: المريجة) نام یکی از بازارها و مراکز بازرگانی در شارجه واقع در امارات متحده عربی است. مریجه در اصل نام یکی از محلههای بسیار قدیمی شارجه میباشد. در زمان قدیم امارت شارجه تنها از ۴ محله تشکیل شده بود به نامهای:
المریجه
الشیوخ
الشرق
میسلون
در قدیم در نزدیکی مریجه بازاری بسیار معروف بوده به نام بازار «العرصة» که در آن کالاهایی که از مناطق دور و با بار شتر میآمده دادوستد میشدهاست. این بازار را شهرداری شارجه با همان شکل قدیمیش بازسازی کرده و امروزه نیز کالاهائی تقریباً مانند همان کالاهائی که در آن زمان در این بازار خرید و فروش میشده در بازار «العرصة» موجود است.
دورترین نقطه آباد امارت شارجه درآن دوران واحه ذید بودهاست که در حدود ۶۰ کیلومتر از شهر شارجه فاصله دارد ودر ناحیه جنوب شارجه واقع شدهاست ، این واحه در ۴۰ کیلومتری شمال امارت فجیره قرار دارد. واحه ذید دارای زمینهای حاصلخیز کشاورزی است وآب چاهایش شیرین است.
Borna66
09-15-2009, 08:02 PM
http://pnu-club.com/imported/2009/09/2106.jpg (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/fa/1/1b/Sharjah.3.jpg)
موزه فنون
http://pnu-club.com/imported/2009/09/2107.jpg (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/fa/4/4e/Sharjah.2.jpg)
ميدان ثقافه
http://pnu-club.com/imported/2009/09/2108.jpg (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/fa/5/50/Sharjah.1.jpg)
قنات قصباء
http://pnu-club.com/imported/2009/09/2109.jpg (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/fa/4/4e/Sharjah.9.jpg)
ميدان ساعت
http://pnu-club.com/imported/2009/09/2110.jpg (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/fa/a/aa/Sharjah.11.jpg)
ميدان اتحاد
http://pnu-club.com/imported/2009/09/2111.jpg (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/fa/a/af/Sharjah.8.jpg)
ميدان المعرفة
http://pnu-club.com/imported/2009/09/2112.jpg (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/fa/4/4e/Sharjah.4.jpg)
بازار مركزى
http://pnu-club.com/imported/2009/09/2113.jpg (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/fa/4/49/Sharjah.6.jpg)
ميدان الرولة
از دانشنامه ویکی پدیا
__________________
Powered by vBulletin™ Version 4.2.2 Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.