سیما صالح
این مراحل را دنبال کنید تا بتوانید از بعضی کم خونی ها جلوگیری کنید :
غذاهای پر آهن مصرف کنید ، گوشت قرمز ، ماهی ، مرغ ، جکر یا تخم مرغ ، میوه های خشک (زرد الو ، الو و کشمش) ، عدس و لوبیا ، سبزی های برگ سبز مثل اسفناج و بروکلی یا خمیر سویا یا کرن فلکس را با آهن بخورید.
www.cc.nih.gov/ccc برای منابع بیشتر آهن به این سایت مراجعه کنید .
غذاهایی که کمک میکند بدن شما آهن جذب کند مثل اب پرتقال ، توت فرنگی ، بروکلی یا دیگر میوه ها و سبزیجات را با ویتامین ث مصرف کنید. قهوه و چای را با غذا میل نکنید .
این نوشیدنیها جذب آهن را برای بدن شما سخت میکند .
کلسیم جذب آهن را در بدن مشکل میکند. اگر بدن شما در جذب آهن مشکل دارد با پزشک خود در مورد جذب آهن و کلسیم مشورت کنید .
مطمئن شوید ک به اندازه کافی فولیک اسید و ویتامین b 12 در رژیمتان موجود است .با پزشکتان در مورد قرص آهن (مکملها) صحبت کنید. قبل از ضحبت با پزشک این قرض ها را مصرف نکنید ، این قرض ها دو نوع اند : فرو و فریک .
نوع فرو بهتر جذب بدنتان میشود ولی قرص آهن ممکن است ضررهای جانبی تولید کند مثل حالت تهوع ، استفراغ ، یبوست و اسهال. این ضررهای جانبی را با انجام این مراحل کم کنید :
_ اول با نصف مقدار (دوز) پیشنهادی مصرف کنید و به ترتیب مقدار را به اندازه کامل (یک دوز) برسانید.
_ قرص را به دوزهای مختلف تقسیم کنید.
_ قرص را با غذا مصرفکنید.
_ اگر یک نوع قرص مشکل ایجاد میکند از پزشکتان برای نوع دیگر کمک بخواهید .
_ اگر شما یک خانمی هستید که حامیه نیستید ولی در سنین بار وری هستید هر 10_5 سال برای کم خونی ازمایش بدهید.این در یک ازمایش معمولی سلاتمتی هم میتواند انجام شود و ازمایش در زمان بزرگسالی باید انجام شود و حالا اگر یک خانم غیر حامله در سن بار داری هستید و امادگی کمبود آهن دارید در صورت وجود شرایط ذیل این ازمنایش را سالی یک بار انجام دهید : عادت ماهانه خیلی شدید ، مصرف کم آهن ، تشخیص قبلی کم خونی.