در دورترين نقطه کهکشان راه شيری ستاره ای وجود دارد که 40 ميليون بار درخشان تر از خورشيد و 150 بار سنگين تر از آن است. هرچند ظاهرا اين ستاره درخشان ترين ستاره ای است که تاکنون رديابی شده، ابری از گرد و غبار مانع از رويت آن با چشم غيرمسلح می شود.
ستاره شناسان دانشگاه فلوريدای آمريکا برای محاسبه درخشندگی اين ستاره از تشعشعات مادون قرمز آن، که می تواند از اين ابر تيره عبور کند، استفاده کرده اند.
آنها می گويند حجم عظيم اين ستاره، که "ال بی وی 20-1806" نام گرفته است، نشان می دهد که طول عمری بسيار کوتاه خواهد داشت.
يک سخنگوی گروه اخترشناسان دانشگاه فلوريدا می گويد که "ستاره ال بی وی" و "ستاره تپانچه ای"، که تا قبل از کشف اخير درخشان ترين ستاره در راه شيری قلمداد می شد، تقريبا به يک اندازه تابناک هستند.
در حالی که "ستاره تپانچه ای"، فقط به ميزان پنج تا شش ميليون بار درخشان تر از خورشيد خودنمايی می کند، رقيب جديدش به مراتب نورانی تر است.
پروفسور استيو آيکنبری، از اعضای محققان فلوريدا، گفت: "به نظر می رسد ما عظيم ترين و درخشان ترين ستاره را کشف کرده ايم."
با اين حال اين ادعا با ترديد روبروست. اين احتمال وجود دارد که ستاره عظيم کشف شده فقط خوشه ای متراکم از ستاره های کم رنگ تر باشد.
دکتر دان فيگر، يکی از منجمان انستيتو علمی تلسکوپ فضايی و سرپرست گروه کاشفان "ستاره تپانچه ای" در سال 1997، می گويد کيفيت بالای اطلاعاتی که گروه فلوريدا جمع آوری کرده است؛ از احتمال خوشه ای بودن اين ستاره جديد می کاهد، اما آن را کاملا مردود نمی کند.
او گفت: "برای تعيين فاصله اين جرم عظيم از ما و اين که آيا به واقع بزرگترين ستاره راه شيری است يا نه، بايد مطالعات بيشتری انجام شود."
اخترشناسان از سال 1990 از وجود اين ستاره مطلع بوده اند و آن را در گروه "ستارگان متغير به رنگ آبی تابان"، که نسبتا نادرند و عمر کوتاهی دارند، قرار داده بودند.
"ال بی وی 20-1806" ستاره ای نسبتا جوان است که عمر آن کمتر از دو ميليون سال تخمين زده می شود، درحالی که خورشيد ستاره ای پنج ميليارد ساله است.
پروفسور آيکنبری می گويد ستارگان معمولی مانند خورشيد می توانند تا ده ميليارد سال به حيات خود ادامه دهند، اما عمر ستارگانی مانند "ال بی وی 20-1806" کوتاه و پرماجراست.
وی گفت: "هرچه جرم ستاره ای بيشتر باشد، سوخت اتمی آن بيشتر است و در نتيجه زودتر می سوزد."
بر اساس نظريه های متداول درباره نحوه تشکيل ستارگان، جرم يک ستاره نمی تواند از 120 برابر جرم خورشيد بيشتر باشد.
به همين دليل جرم "ال بی وی 20-1806"، که 150 برابر خورشيد است، برای دانشمندان معما شده است.
دکتر فيگر گفت پژوهش هايی که محققان دانشگاه فلوريدا درباره اين ستاره انجام داده اند، خدمت بزرگی به علم نجوم بوده است و به منجمان در درک فرآيند تشکيل ستارگان کمک خواهد کرد.