برآمدگی، نفخ و دیگر مشکلات هاضمه از عوارضی هستند که بیشترین همگیری را دارند. اما اگر خودمان بخواهیم این مشکل را حل کنیم، شکم برآمده دیگر سرچشمه تمامی ناراحتی ها و مشکلات نیست. راز و رمزی در کار نیست، شکم ما آیینۀ شیوۀ زندگی مان است. چگونه می توان این مشکل را در 4 مرحله درمان کرد؟

یک شکم برآمده نه خوشایند است و نه زیبا. با تجدید نظر در شیوۀ زندگی می‌توان این ناراحتی را درمان کرد. بی‌تحرکی، استرس، خواب شبانۀ کوتاه، تغذیۀ بسیار چرب و فقیر از لحاظ فیبر، میوه‌ و سبزیجات ... عاداتی هستند که موجب بروز اختلال در هضم غذا و برآمدگی شکم می‌شوند.

اولین گام: بشقاب
اولین چیز اصلاح محتوای بشقاب تان است.
مصرف میوه و سبزیجات پخته را افزایش دهید. این مواد غذایی با داشتن حجم زیادی از آب، جریان هضم غذا را راحت و آسان می‌کنند. اگر آنها را بپزید، تخمیر روده‌ای کمتر و در نتیجه نفخ هم کمتر می‌شود.

سهمیۀ فیبرهای غذایی‌تان را افزایش دهید:
نان، غلات و ..... کامل بیشتری بخورید. از موادی مانند نان سفید که بیش از حد تصفیه شده اند، بپرهیزید. فیبرها آب را در خود نگه می‌دارند، حجم نمک‌ها را افزایش می‌دهند و سرعت هضم شدن را هم بالا می‌برند.

مقدار چربی‌های اشباع را که در غذاهایی که با مقدار زیادی سس درست شده‌اند، چیپس، نان وینی، شیرینی‌های صنعتی و ..... موجودند، کم کنید. این چربی‌ها سرعت همگون سازی و در نتیجه هضم غذا را کاهش می‌دهند.

دومین گام: نوشیدنی‌ها
هر روز 5,1 لیتر آب بنوشید. اما حواستان به نوشیدنی‌های شیرین باشد، در مصرف آنها زیاده روی نکنید. در عوض، برای اینکه به خودتان کمک کنید، می‌توانید از دم کردۀ برخی گیاهان که ویژگی هضم کنندگی دارند، بهره ببرید.

سومین گام: تحرک داشتن
بی‌تحرکی نیز باعث ورم، نفخ و یبوست می‌شود. در واقع، نداشتن فعالیت جسمی باعث شل شدن عضلات شکم می‌شود. بنابراین، لازم است که هر روز پیاده روی کنید و اگر برای تان ممکن است یک فعالیت ورزشی را به طور مرتب دنبال کنید.

چهارمین گام: برطرف کردن استرس‌ها
استرس و فشار همیشه در زندگی خانوادگی و حرفه‌ای ما وجود دارند و نمی‌توان به راحتی از دست شان خلاصی پیدا کرد. بااین‌حال باید استرس را تا حد ممکن از خود دور کنید. ورزش و همچنین فعالیت‌های دیگر مانند یوگا و ریلکسیشن نیز می‌توانند کمک کنند. کیفیت و زمان خواب نیز از عوامل مهم و تأثیرگذار هستند.

و در پایان، باید بهترین زمان را به غذا خوردن اختصاص دهید. یعنی برای ناهار یا شام وقت بگذارید، در محیطی آرام و راحت بنشینید و به خوبی احساس گرسنگی و سیری‌تان را تحلیل کنید.