اقتصادی نبودن و قیمت بالا و تعداد زیاد جوجه در فارم پرورش طیور استفاده از هورمون در صنعت مرغداري ايران امکان پذیر و عملی نیست
هر از چند گاهي بحث استفاده از هورمون در صنعت طيور به گوش مي رسد و يا می شنويم كه گوشت مرغها و تخم مرغها هورموني هستند. اين ذهنيت غلط سبب تشويش جامعه و موجبات ترديد در مصرف ميزان بهينه اين ماده ارزشمند غذايي ـ كه پس از شير مادر كامل ترين غذا ي دنيا محسوب ميگردد و مصرف آن داراي خواص شگفت آوري است . ايران طبق آخرين آمار منتشر شده از سوي fao و كميسيون بين المللي تخم مرغ ( iec ) چهاردهمين كشور توليد كننده گوشت مرغ و هجدهمين كشور توليد كننده تخم مرغ دنيا است ولي ميزان مصرف سرانه تخم مرغ در ايران 130 عدد در سال است كه از استاندارد هاي بين المللي هنوز فاصله زيادي دارد.
ارزش انرژي زايي تخم مرغ:
يك عدد تخم مرغ متوسط 76 كيلوكالری انرژی دارد و مصرف روزانه يك عدد تخم مرغ، 3 درصد نياز انرژی يك مرد بالغ و 4 درصد نياز انرژی يك زن بالغ را تأمين می كند
كلسترول:
كلسترول و لسيتين، مواد چرب موجود در زرده تخم مرغ می باشند و برای ساختمان و عملكرد سلول های بدن ضروری اند. كلسترول قابليت انعطاف و نفوذپذيری غشای سلول هاي بدن را حفظ می كند. همچنين بعنوان يكی از اجزاء تشكيل دهنده مواد چربی است كه باعث نرمی پوست می شوند.كلسترول براي توليد هورمون های جنسی، كورتيزول( هورمون غدد فوق كليوی)، ويتامين d و نمكهای صفراوی در بدن لازم است.
مصرف تخم مرغ در افرادای كه نياز به پروتئين بيشتری در برنامه غذايی روزانه دارند، بيشتر لازم است:
در ورزشكاران كه نياز به افزايش عضلات دارند .
در كودكان و نوجوانان كه در سن رشد هستند.
براي كودكان از 9 ماهگي تا 1 سالگی: يك زرده كامل تخم مرغ يك روز در ميان و از 2 سالگی به بعد براساس ميل كودك 6-5 تخم مرغ در هفته مجاز است.
كه علت آن نيز دارا بودن اسيد آمينه هاي ضروري بدن انسان در تخم مرغ است ـ را سبب گرديده است
حتی در افرادی كه كلسترول خونشان بالاست نبايستی مصرف تخم مرغ را قطع كرد
در تخم مرغ 35 عنصر مختلف جمع آمده است . از زرده آن برای حفظ حافظه خود می توان استفاده کرد. در رشد اطفال نقش موثری دارد. برای مرض قند و زخم معده مفید و قوای از دست رفته را جبران می کند . تا کنون 16 نوع مواد سفیده ای در تخم مرغ کشف کرده اند که این مواد می توانند . قسمت اعظم احتیاجات بدن انسان را برای رشد و نمو و نوسازی عضلات تامین نمایند . چربی موجود در زرده تخم مرغ از سودمند ترین چربی ها بوده و پر ارزش ترین آنها سیتین نام دارد که غذای اصلی شبکه عصبی بدن انسان بوده و وجودش برای حفظ حافظه، قوای تفکر و دستگاه توالد و تناسل لازم و ضروری است . زرده آن دارای فسفر ، کلسیم، کلر ، پتاسیم سدیم گوگرد و آهن می باشد
سفیده تخم مرغ از خالص ترین پروتیین ها است که متخصصان تغذیه پروتئین سایر مواد غذایی را با پروتئین سفیده تخم مرغ را به عنوان استاندارد در نظر می گیرند. "ارزش غذایی" آن (مقیاسی است برای تعیین فایده پروتئین رشد) 98 می باشد. که ارزش غذایی شیر، گوشت و برنج به ترتیب 84.5 ، 74.3 ، و 64 می باشد.
اسید پانتوتینک موجود در تخم مرغ مانع ریزش مو می شود، همچنين دارای هورمونهای جنسی و هورمونی شبیه انسولین بوده و خوردن آن برای مبتلایان به مرض قند خوب است . سینه را نرم کرده و از سرفه های خشک جلوگیری می کند. مانع از خونریزی از سینه و معده می شود .
در افرادی که خون زیادی از آنها رفته و دچار ضعف شده اند مفید است. مالیدن زرده و سفیده تخم مرغ به صورت جهت در آمدن ریش و به سر جهت تقویت مو مخصوصاً موهای خشک سودمند می باشد.
سفیده تخم مرغ ارزش غذایی زیادی داشته کمی دیر هضم است و خوردن آن با آرد جو برای جلوگیری از خونریزی معده و سینه مفید است .
مصرف روزانه تخم مرغ سلامت چشم ها را تضمین می کند:
مصرف روزانه یک تخم مرغ به حفظ سلا مت چشم ها کمک می کند و اگر تخم مرغ با ماده ای به نام" لوتئین " غنی شده باشد می تواند از بروز نابینایی پیشگیری کند
ميزان مصرف سرانه پروتین در اروپا 220 ودر امریکا 300 در در دنیا 120 در ایران کمتر از صد گرم است که فقر غذای با ید توسط صنعت طيور جبران شود ولی بحث عدم استفاده از هورمون در صنعت مرغداري ايران آنچنان كه بايد و شايد از سوي نهادهاي زيربط پرداخته نشده است ، اين ذهنيت غلط سبب تشويش اذهان عمومي گرديده