در داستانهای زیادی گفته شده است که جانوران نیز مانند ما قادر به صحبت کردن هستند . اما آنها مانند ما صحبت نمی کنند . در میان تمام موجودات زنده ، انسانها تنها موجودی است که می تواند به وسیله ی کلمات با انسانهای دیگر برقرار نماید . با وجود اینکه جانوران در واقع نمی توانند مانند ما با یکدیگر صحبت کنند ، اما آنها نیز شادی ، اندوه ، ترس و سایر احساسات خود را به کمک رفتار و یا صداهای بیان می نمایند . شاید دیده باشید که وقتی گربه ای از کنار یک گروه پرنده عبور می کند ، تمام پرندگان با صدای بلند شروع به جیک جیک می کنند . آنها در واقع ترس خود را از گرفته شده توسط گربه ، بیان می دارند . به همین ترتیب ، سگ عصبانیت خود را با پارس کردن ابراز می دارد و چون بخواهد خود را بر صاحبش لوس کند ، دم خود را تکان می دهد . میمون نیز عصبانیت خود را با ایجاد صداهای مخصوص ، بیان می دارد .
آیا می دانید چرا حیوانات نمی توانند مانند ما صحبت کنند ؟ این بدان علت است که مغز جانوران در مقایسه با مغز انسان کمتر تکامل یافته است . این یک واقعیت است که احساسات در جانوران نیز وجود دارد ، اما آنها فاقد قدرت بیان این احساسات هستند . بنابراین قادر نیستند احساسات خود را بیان نمایند . آنها این کار را با رفتارها و اصوات خود نشان می دهند . این احساسات بوضوح عشق ، هیجانات ، عصبانیت و کینه ی آنها را بیان می دارد . آنها برای بیان گرسنگی ، تشنگی یا نیازهای محافظتی خود ، زبان مخضوض به خود را دارند . با وجود اینکه آنها کلمه ای بر زبان نمی آورند ، به ارتباط مداوم خود با یکدیگر ادامه می دهند .
باید در اینجا متذکر شد که امروزه ، ما هم برای گفتن همه چیز از زبان استفاده نمی کنیم . به جای گفتن بله وخیر ، در بسیاری از مواقع ، سرمان را تکان می دهیم ، یا برای نشان دادن موافقت یا مخالفت خود ، با دست اشاره می کنیم . می توان نتیجه گرفت که به علت تکامل کمتر مغز جانوران در مقایسه با انسان ، آنها قادر به بیان احساسات خود نیستند . بنا براین نمی توانند مانند ما صحبت کنند ، البته طوطی و بالن در میان حیوانات استثنا هستند .