خبرگزاري فارس: شركت ارتباطات زيرساخت اعلام كرد: ظرفيت اينترنت كشور در مرداد ماه سال 84 برابر با چهار لينك STM1 بود كه تا آبان ماه 88 اين ظرفيت به 104لينك STM1 رسيد و هم اكنون افزايش ظرفيت تا 150 لينك STM1 نيز وجود دارد.


به گزارش فارس به نقل از روابط عمومي شركت ارتباطات زيرساخت، در سال 84 ظرفيت اينترنت كشور اغلب ازمسير كابل دريايي جاسك فجيره تأمين مي شد. وابستگي شبكه اينترنت كشور به يك مسير، امنيت شبكه اينترنت را در كشور تحت تأثيرمي گذاشت به نحوي كه با احتمال قطعي كابل جاسك فجيره، شبكه اينترنت كشور مختل مي شد. ازهمين رو همزمان با افزايش ظرفيت اينترنت كشور، شمار مسيرهاي ارتباطي بين الملل( Gate Way ) نيز افزايش يافت.
بنابراين گزارش، هم اكنون سهم اين مسير در تامين ظرفيت اينترنت كشورمان به كمتر از 30 درصد رسيده است. در حال حاضر كشور از طريق 9 درگاه بين المللي با شبكه هاي بين المللي فيبر نوري در ارتباط است.
در تعريف درگاه‌هاي بين المللي بايد گفت، نقاطي هستند كه امكان اتصال شبكه ملي فيبر نوري زير ساخت را با شبكه هاي بين المللي فيبر نوري ديگر كشورها به منظور تأمين، برقراري، واگذاري و تبادل ترافيك در زمينه هاي صوت، تصوير، ديتا و اينترنت را فراهم مي كند.

در اين سمت در مرز ايران با تركمنستان شبكه فيبر نوري به كشورهاي تركمنستان، ازبكستان، قرقيزستان، قزاقستان، تا جيكستان و چين متصل مي شود و در مرز ارمنستان نيز به شبكه فيبر نوري ارمنستان وصل هستيم. در نقطه مرزي با كشور نخجوان به وسيله كابل بين المللي ، ارتباط باكو با نخجــوان برقرار شده است. در سمت شرق كشور نيز در مرز افغانستان از طريق كابل بين المللي به افغانستان متصل هستيم .
با امضاي توافق نامه فالكون براي نخستين بار نقطه اتصال بين المللي داخل كشور در بندر عباس ايجاد شد و در آينده نزديك نقطه اتصال بين المللي چابهار هم راه اندازي خواهد شد.
به اين تر تيب تا 15 سال آينده ظرفيت اينترنت كشور مستقيماً از طريق شبكه فلگ با تمامي نقاط اصلي ارتباطي جهان برقرار مي شود. اين شبكه با تشكيل يك حلقه كامل، سه قاره آفريقا، آسيا و اروپا را به يكديگر متصل مي كند و امكان دسترسي كشور به بزرگراه هاي بين المللي را فراهم مي كند.
9در گاه بين المللي كشور عبارتند از كابل دريايي جاسك- فجيره در جنوب كه به امارات متصل است و امكان اتصال شبكه فيبر نوري زير ساخت را با چندين كابل بين المللي فراهم مي كند، در مركز گناوه از طريق كابل دريايي ايران و كويت، سمت غرب در مرز مشترك ايران و تركيه، در مرز هاي شمالي كشور نيز يك مسير كابلي در مرز ايران و آذربايجان، شبكه زير ساخت كشور را به شبكه كابل آذربايجان و از آنجا به روسيه و گرجستان متصل مي كند.