-
تعریف اخلاق
علم به "است" ها می پردازد و اخلاق به "باید"ها. این دو حیطه متمایز هستند و بسیار مهم است که آنها را با هم خلط نکنیم.
اخلاق (Ethics) یکی از زیر شاخه های فلسفه که بطور کلی به مطالعه "درست و غلط بودن" کارها میپردازد.
اخلاق خود تعریف مشخصی دارد، اما مثل هر رشته ای نظریه ها و بحثهای بسیار متنوع و مختلفی در مورد آن وجود دارد، عده ای از فلاسفه به مطلقگرایی در اخلاق (Moral absolutism) معتقدند و برخی دیگر به نسبیت گرایی در اخلاق (Moral Relativism) معتقدند و هرکدام برای خود استدلالهایی دارند.
اخلاق در مکتب عینی گرایی (Objectivism) در نظر من جذابیت ویژه ای دارد و من امیدوارم بتوانم روزی در مورد آن نوشتار یا نوشتارهایی بنویسم، اما تا آن زمان میتوانم چند منبع به شما معرفی کنم.
اخلاق خرد محور از دیدگاه Objectivism
Objectivism 101 - free Suite101 course - Page: 1
Atheism Morality and Meaning by Dr.Micheal Martin
ماهیت اخلاق (Meta-ethics)
An introduction to contemporary metaethics by Alexander Miller
این کتاب بدون شک یکی از بهترین آثاری است که در مورد اخلاق در دوران معاصر نوشته شده است.
در کتاب "تمدن و ناخشنودیهای آن" از پدر علم روانکاوی -فروید نیز خواندم که او اخلاق را چنین تعریف میکرد که اخلاق یعنی محدود کردن غرایز به منظور پیشرفت تمدن. یعنی غرایز را در حیطه ی عقل محدود کنیم تا به تمدن و اجتماع ضرری وارد نیاید. من با این نوع تعریف از اخلاق خیلی موافقم. چون اگر نظری به خیلی از مکارم اخلاقی بیاندازم میبینیم که فروید درست میگوید
برچسب برای این موضوع