همیشه برایم شگفتانگیز بوده است که چگونه تلفنها، با وجود برخورداری از پردازشگرهایی که صدها بار قدرتمندتر از کامپیوترهای اولیه هستند، ممکن است دچار lag شوند. منظورم را میدانید: در حالی که تلفنتان هنوز در حال بالا آمدن است یا یک وبسایت بازگذاری میشود، به دفترچه تلفنتان بروید. اسفبار است، واقعا. یک راهحل این است که پردازشگرهای هر چه سریعتری در تلفنها کار گذاشته شوند، ولی گزینه دیگر این است که برخی از عناصر سنگینتر را کنار گذاشته و با ابزارهای سبکتر و سریعتر – مثل ابزار زیم لانچر (Zeam Launcher) – جایگزین کنیم.
زیم صفحه خانگی و لیست برنامههای شما را با جایگزینهایی سبکتر و سریعتر عوض میکند. این ابزار از “کاغذدیواریهای لایو”، و دکمه های نسبتا جالب برنامهپذیر قابل حرکت به بالا، پایین و دابل کلیک پشتیبانی میکند. شما با زیم هرگز ناگزیر به زدن دکمه “home” نخواهید بود – فقط کافیست به پایین بروید!
حداقلگرا(قانع)
زیم با وجود لقب “حداقلگرا” قابلیتهای بسیار بالایی دارد. این ابزار از آن جهت حداقلگراست که آیکونهایش کوچکترند، و چیزی که بیجهت بزرگ باشد در آن وجود ندارد. حتی یک مد صفحه کامل در آن وجود دارد که (تا زمانی که شما دکمه سختافزار منو را بزنید) نوار وضعیت را حذف میکند.
قابلیت ارتباط کارها با حرکات امکان به مراتب بهتری را در دسترس کاربر قرار میدهد. شما با زیم، به جای داشتن یک دکمه بزرگ “لیست برنامهها” در وسط صفحه اصلی، کافیست به پایین صفحه حرکت کنید. همچنین میتوانید آن را برای هنگامی که به بالا میروید، دابل کلیک میکنید، یا دکمه سختافزاری Home را میزنید برنامهریزی کنید. بهطور پیشفرض، حرکت رو به بالا کاری به نتیجهای ختم نمیشد ولی من آن را برای رفتن به بخش “شمارهگیر تلفن” برنامهریزی کردم.
باراندازی (docking)
نرمافزار زیم به طور پیشفرض سه صفحه خانگی کاملا خالی در اختیار شما قرار میدهد. در پایین صفحه به جای آیکونهای بزرگ و ابزارکها یک بارانداز (dock) میبینید. اگر میخواهید چیزی را در بارانداز بگذارید، کافیست به پایین صفحه بروید تا برنامههایتان نمایش داده شوند، یک آیکون را فشار دهید و نگه دارید، سپس آن را در اینجا رها کنید. بارانداز قابلیت سازماندهی مجدد دارد، و میتوانید بارانداز را به چپ یا راست بلغزانید – اساسا، شما میتوانید به هر تعداد که بخواهید آیتم باراندازی شده داشته باشید.
برخورداری از ابزارکهای بیشتر
صفحه خانگی شما با بهرهگیری از این گزینههای باراندازی تجملی میتواند صرفا برای ابزارکها مورد استفاده قرار گیرد! یکی از دردناکترین تجربیات با اندروید حرکت از برنامهای به برنامه دیگر است – شما باید برنامه فعلیتان را کوچک کنید، سپس برای باز شدن لیست برنامه کلیک کنید، و برنامهای که میخواهید باز شود را جستجو نمایید. نحوه کارکرد ابزارکها خیلی معقولانهتر است – برای چک کردن ایمیل یا فید فیسبوکتان، یا برای توقف موقت برنامه وینامپ (Winamp) تنها کافیست بین صفحات خانگیتان حرکت کنید. اگر نیازی به باز کردن برنامهای باشد، بارانداز همیشه فقط در فاصله یک اینچی انگشت شما خواهد بود، به همین راحتی!
امکان دابل کلیک باعث خروج از حالت زوم میشود تا همه صفحات خانگی به شما نمایش داده شوند – و از آنجا میتوانید روی یکی از صفحات زوم کنید. اگر از آن دسته افرادی هستید که از هر هفت صفحه استفاده میکنند این امکان برایتان سودمند خواهد بود.
قابل پیکربندی
زیم مانند همه برنامههای منبعباز و غیرتجاری قابلیت بالایی برای پیکربندی دارد. اگر چیزی وجود دارد که به آن علاقه ندارید، میتوانید تنظیمات را تغییر دهید (و اگر چیزی هست که واقعا دوستش ندارید، همیشه امکان ویرایش منبع وجود دارد!). با زیم، شما می توانید تا هفت صفحه خانگی داشته باشید، و هر صفحه را برای داشتن سطرها و ستونهای بیشتر پیکربندی کنید تا بتوانید ابزارکهای بیشتری در آن بگنجانید.
زیم نه تنها در مد صفحه کامل اجرا میشود بلکه میتوانید آن را برای واکنش نشان دادن به جهت تلفنتان همتنظیم کنید. تلفنتان را به پهلو بچرخانید، خواهید دید که آیکونها و ابزارکهای بارانداز شما ۹۰ درجه میچرخند. حرکت به بالا و پایین هم جواب میدهد (لازم نیست از چپ به راست حرکت کنید؛ جالب است!)
نهایتا، به نظر میرسد زیم از هر جهت بهتر از راهاندازهای پیشفرض و فراهم شده توسط تولیدکننده است – پس دست به کار شوید! شما چیزی از دست نمیدهید بلکه چیزهای بسیاری به دست میآورید.
منبع: downloadsquad