گزارش مقايسه‌اي فارس از اينترنت 30 كشور دنيا (21)


تبادل رايگان 200 گيگابايت اطلاعات معاف از ماليات در كشور 72 ملت



در حال حاضر هر يك از كاربران خانگي يا تجاري در شهرهاي بزرگ هند مي‌توانند با سرعت 50 مگابيت در ثانيه و با هزينه ماهانه 8999 روپيه به اينترنت متصل و هر ماه 200 گيگابايت اطلاعات را به صورت رايگان رد و بدل كنند كه اين جريان معاف از ماليات بر ارزش افزوده است.







به گزارش فارس، هند در جنوب آسيا قرار گرفته كه پايتخت آن دهلي‌نو است و با داشتن وسعت 28/3 ميليون كيلومتر مربعي هفتمين كشور بزرگ دنيا و با داشتن جمعيت 182/1 ميليارد نفري دومين كشور دنيا محسوب مي‌شود. بيشتر سرزمين هندوستان پست و هموار است و رشته ‌كوه هيماليا كه در شمال كشور قرار دارد، باعث شده رطوبت و ابرهاي باران‌زا به شمال آسيا نفوذ نكند و در نتيجه هند كشوري پرباران و مرطوب و داراي خاك بسيار حاصلخيز باشد.
اگرچه هنوز بيش از 34 درصد جمعيت هند كمتر از يك دلار در روز درآمد دارند و حدود 80 درصد مردم با كمتر از دو دلار در روز زندگي مي‌كنند و بيش از 300 ميليون نفر از ساكنان اين كشور در زير خط فقر به‌سر مي‌برند، اما پيشرفت‌هاي اقتصادي عظيم آن در چند سال اخير رشد اقتصادي هند را به رقم 8 درصد رسانده است و كارشناسان پيش بيني مي‌كنند در سال‌هاي آينده هند به رشد اقتصادي 10 درصد در سال نيز دسترسي پيدا كند.
اگر روزي نام هند فقر و تنگدستي را به ياد مي‌آورد، اكنون پيشرفت‌هاي اقتصادي و رنسانس علمي اين كشور توجه همگان را به خود جلب كرده ‌است. طي سال‌هاي اخير سرمايه گذاري‌هاي عظيم خارجي در اين كشور امري عادي به شمار مي‌آيد و فروش كالاهاي هندي در بازارهاي جهان به شدت افزايش يافته است.
اما يكي از مواردي كه پيشرفت و توسعه اقتصادي اين كشور را طي سال‌هاي اخير باعث شده، راه‌اندازي قطب فناوري در شهر بنگالر و توسعه زيرساخت‌هاي ICT بوده است. دولت هند اين روزها توسعه فناوري را يكي از مهم‌ترين اولويت‌هاي خود مي‌داند و به اين نتيجه رسيده است كه هرچه دسترسي كاربران خانگي و سازماني به خدمات پايه فناوري به‌خصوص اينترنت پرسرعت افزايش يابد، جريان توسعه اقتصادي كشور سرعت بيشتري پيدا مي‌كند.
كشور هند هم‌اكنون يكي از پرسرعت‌ترين بازارهاي اينترنتي جهان را به خود اختصاص داده است و بازار رو به رشد مخابراتي آن باعث شده است تا شركت‌هاي خارجي سرمايه‌گذاري‌هاي فراواني را در آن انجام دهند. تغيير ساختار قوانين دولتي چين طي يك دهه گذشته و اهميت دادن مراكز دولتي به توسعه مخابراتي و اينترنتي در اين كشور موجب شده است تا هم‌اكنون شاهد بازار ICT پررونقي در اين كشور باشيم.
اين نگاه جامع به فضاي ICT در كشور هند موجب شد تا تعداد مشتركان شبكه تلفن‌همراه هند بين سال‌هاي 2001 تا 2005 ميلادي 10 برابر افزايش يابد و به 60 ميليون نفر برسد.
اين رشد چند برابري در بازار اينترنتي هند نيز وجود داشته است. اگر چه از ابتداي دهه گذشته تا كنون علاقه مردم هند به استفاده از اينترنت و خدمات وابسته به آن سير صعودي را دنبال كرده است، اما مراكز مسئول بر اين باورند كه شركت‌هاي عرضه كننده خدمات اينترنتي هند در نوعي بي‌نظمي و سردرگمي به‌سر مي‌برند.
بر اساس گزارش منتشر شده از سوي مركز قانون‌گذاري مخابراتي هند، در حال حاضر حدود 180 مركز عرضه كننده خدمات اينترنتي(ISP) در اين كشور فعال هستند. بر خلاف تعدد ISPها در هند، آخرين آمار منتشر شده حاكي از آن است كه 10 درصد اين مراكز 90 درصد كاربران اينترنتي هند را تحت پوشش خود دارند. دو شركت دولتي BSNL و MTNL هند از نظر تعداد مشترك مخابراتي در هند به‌ترتيب رتبه‌هاي اول و دوم را به خود اختصاص داده‌اند. به گفته كارشناسان افزايش حضور مردم هند در كافي‌نت‌هاي اين كشور از مهم‌ترين مسايلي در افزايش جمعيت آنلاين اين كشور محسوب مي شود.
طبق گزارش‌هاي موجود، مردم هند علاقه فراوان دارند تا از طريق خطوط اينترنتي Dial-Up به اينترنت متصل شوند و در اين ميان، 60 درصد كاربران اينترنتي چين از طريق 100 هزار كافي‌نت فعال در اين كشور به دنياي مجازي اتصال پيدا مي‌كنند. در اين جريان اگر قرار باشد جريان دسترسي هندي‌ها به اينترنت پرسرعت را بررسي كنيم، درخواهيم يافت كه بين آن‌ها ميل و رغبت قابل ملاحظه‌اي براي استفاده از اين خدمات وجود ندارد و فرآيند توسعه خطوط پهن‌باند اينترنتي در اين كشور با سرعت كم دنبال مي‌شود.
در اوايل سال 2005 ميلادي شبكه پهن‌باند اينترنت هند تنها 700 هزار مشترك داشته و بر اين اساس،‌ ضريب نفوذ اينترنت پرسرعت در اين كشور 1/0 بوده كه البته از آن زمان تاكنون اين جريان شرايط بهتري پيدا كرده است.
بر اساس آخرين گزارش بين‌المللي منتشر شده مربوط به پايان سال 2009 ميلادي، در حال حاضر ميانگين سرعت اتصال به اينترنت در كشور هند 849 كيلوبايت در ثانيه است و بر اين اساس،‌ هند كه نام خود در زمينه توليد و توسعه فناوري در بين برترين كشورهاي دنيا قرار داده از اين حيث در رتبه 114 جهان قرار گرفته است. كشور هند از نظر تعداد حملات ترافيكي اينترنتي رتبه هشتم دنيا را دارد و طبق گزارش منتشر شده از سوي مركز Akami، بر مبناي تعداد آدرس‌هاي اينترنتي واحد ثبت شده در رتبه بيستم دنيا به‌سر مي‌برد و در كل صاحب 3 ميليون IP ثبت شده است.

طبق آخرين گزارش آماري منتشر شده، در فصل چهارم سال 2009 ميلادي پرسرعت‌ترين ايالت‌هاي هند از نظر دسترسي به اينترنت به‌ترتيب شامل موارد زير شده‌اند:

ايالت هاريانا: سرعت دسترسي به اينترنت 1103 كيلوبايت در ثانيه، تغيير سرعت دسترسي به اينترنت بين فصل‌هاي سوم و چهارم سال 2009 ميلادي 15 درصد
ايالت كرالا: سرعت دسترسي به اينترنت 1065 كيلوبايت در ثانيه، تغيير سرعت دسترسي به اينترنت بين فصل‌هاي سوم و چهارم سال 2009 ميلادي منفي 20 درصد
ايالت كارناتاكا: سرعت دسترسي به اينترنت 1015 كيلوبايت در ثانيه، تغيير سرعت دسترسي به اينترنت بين فصل‌هاي سوم و چهارم سال 2009 ميلادي منفي 2 درصد
ايالت ماهاراشتا: سرعت دسترسي به اينترنت 913 كيلوبايت در ثانيه، تغيير سرعت دسترسي به اينترنت بين فصل‌هاي سوم و چهارم سال 2009 ميلادي منفي 4 درصد
ايالت دهلي: سرعت دسترسي به اينترنت 836 كيلوبايت در ثانيه، تغيير سرعت دسترسي به اينترنت بين فصل‌هاي سوم و چهارم سال 2009 ميلادي منفي 5 درصد
ايالت اوتار پرادش: سرعت دسترسي به اينترنت 823 كيلوبايت در ثانيه، تغيير سرعت دسترسي به اينترنت بين فصل‌هاي سوم و چهارم سال 2009 ميلادي منفي 28 درصد
ايالت تاميل نادو: سرعت دسترسي به اينترنت 818 كيلوبايت در ثانيه، تغيير سرعت دسترسي به اينترنت بين فصل‌هاي سوم و چهارم سال 2009 ميلادي 3 درصد
ايالت گوجارات: سرعت دسترسي به اينترنت 805 كيلوبايت در ثانيه، تغيير سرعت دسترسي به اينترنت بين فصل‌هاي سوم و چهارم سال 2009 ميلادي منفي 14 درصد
ايالت جامو و كشمير: سرعت دسترسي به اينترنت 799 كيلوبايت در ثانيه، تغيير سرعت دسترسي به اينترنت بين فصل‌هاي سوم و چهارم سال 2009 ميلادي منفي 25 درصد
ايالت اوريسا: سرعت دسترسي به اينترنت 788 كيلوبايت در ثانيه، تغيير سرعت دسترسي به اينترنت بين فصل‌هاي سوم و چهارم سال 2009 ميلادي 33 درصد

اگر قرار باشد كه آخرين وضعيت اينترنتي هند و ميزان دسترسي مردم اين كشور به اينترنت پرسرعت را به صورت خلاصه و آماري مورد بررسي قرار دهيم، آن را مي‌توان به قرار زير اعلام كرد:

دسترسي به اينترنت با سرعت بالاي 5 مگابيت در ثانيه: 6/0 درصد كل جمعيت اينترنتي
دسترسي به اينترنت با سرعت بين 2 تا 5 مگابيت در ثانيه: 8/5 درصد كل جمعيت اينترنتي
دسترسي به اينترنت با سرعت 768 كيلوبايت تا 2 مگابيت در ثانيه: 7/43 درصد كل جمعيت اينترنتي
دسترسي به اينترنت با سرعت كمتر از 256 كيلوبايت در ثانيه: 4/26 درصد كل جمعيت اينترنتي
پرسرعت‌ترين خدمات اينترنتي كه در كشور هند ارايه مي‌شود، امكان اتصال به اين شبكه مجازي با سرعت 5 مگابيت در ثانيه را براي كاربران فراهم مي‌كند و با توجه به اينكه در حال حاضر 6/0 درصد از جمعيت اينترنتي هند اين سرويس را به كار مي‌گيرند، هند در اين زمينه در رتبه هفتاد و چهارم جهان ايستاده است.
ميزان استفاده از اينترنت با سرعت 5 مگابيت در ثانيه در كشور هند رشد سالانه 7/1 درصدي را پيش‌رو دارد و طبق آمارهاي بين‌المللي، هند صدمين كشور جهان از نظر ميزان سازگاري مردم با خطوط پهن‌باند اينترنتي با سرعت 2 مگابيت در ثانيه است كه آمارها نشان مي‌دهد 8/5 درصد از مردم اين كشور از اين سرويس استفاده مي‌كنند.
دولت هند بر اساس برنامه‌اي كه در اولويت طرح‌هاي توسعه‌اي خود قرار داده اميدوار است كه تا سال 2012 ميلادي بيش از 500 ميليون كاربر اينترنتي داشته باشد كه از بين آن‌ها 100 ميليون نفر از طريق خطوط پهن‌باند به اين شبكه متصل شوند. به منظور دستيابي به اين هدف، دولت هند هم‌اكنون كليه زيرساخت‌هاي اينترنتي قديمي خود را جمع‌آوري كرده و شبكه اينترنت بي‌سيم پرسرعت 3G و وايمكس را جايگزين آن كرده است تا ضمن افزايش دسترسي مردم به اينترنت، سرعت اين شبكه نيز بيشتر شود.
دسترسي به هدف 500 ميليون كاربر اينترنتي در هند در شرايطي اتفاق مي‌افتد كه اين كشور هم‌اكنون 400 ميليون مشترك تلفن‌همراه دارد و پيش‌بيني مي‌شود تعداد آن‌ها تا سال 2012 ميلادي به 700 ميليون نفر برسد. كشور هند سرمايه‌گذاري‌هاي فراواني را در زمينه افزايش استفاده از اينترنت موبايلي انجام داده است و در حال حاضر بيش از 100 ميليون مشترك آنلاين هند از اينترنت همراه استفاده مي‌كنند.
شركت مخابراتي Airtel كه براي نخستين بار در سال گذشته امكان اتصال به اينترنت با سرعت 16 مگابيت در ثانيه را براي كاربران هندي فراهم كرد، هم‌اكنون مي‌كوشد بر اساس طرحي گسترده امكان اتصال به خطوط پهن‌باند اينترنت با سرعت 50 مگابيت در ثانيه را براي كليه مردم هند فراهم كند. اين خطوط پرسرعت اينترنتي از طريق فناوري جديدي موسوم به VDSL2 در اختيار مردم قرار مي‌گيرد. در حال حاضر ساكنان كليه شهرهاي بزرگ هند به اين خطوط پرسرعت اينترنتي دسترسي دارند كه وضعيت دسترسي به آن و تعرفه استفاده از اين خدمات به قرار زير است:

اتصال به شبكه اينترنت با سرعت 50 مگابيت در ثانيه با هزينه ماهانه 8999 روپيه – مشتركان اين شبكه در هر ماه مي‌توانند 200 گيگابايت اطلاعات را به صورت رايگان رد و بدل كنند كه اين جريان خارج از فرآيند ماليات بر ارزش افزوده صورت مي‌گيرد و كاربران هندي موظف به پرداخت هزينه مجزا نيستند.
اتصال به شبكه اينترنت با سرعت 30 مگابيت در ثانيه با هزينه ماهانه 7999 روپيه – مشتركان اين سرويس در هر ماه مي‌توانند 200 گيگابايت اطلاعات را به صورت رايگان جابه‌جا كنند كه اين افراد نيز معاف از پرداخت ماليات بر ارزش افزوده هستند.
در حالي كه طبق آمارهاي موجود در سال 2000 ميلادي تنها 2 ميليون هندي به اينترنت دسترسي داشتند و در آن زمان اينترنت پرسرعت معنا و مفهومي نداشت، در سپتامبر 2009 تعداد كاربران اينترنتي اين كشور به 50 ميليون نفر رسيد كه بخش اعظم از طريق خطوط پهن‌باند وارد اينترنت شده بودند. از بين تمام كاربران اينترنتي هند در سال گذشته 36 درصد از طريق اينترنت همراه، 12 درصد از طريق كيوسك‌هاي الكترونيكي، 18 درصد از طريق اينترنت خانگي و 34 درصد از طريق كافي‌نت‌ها وارد اينترنت شدند.

آخرين بررسي صورت گرفته مربوط به تعداد كاربران اينترنتي هند و ضريب نفوذ اين شبكه بين مردم اين كشور در سال‌هاي 2008 تا 2013 ميلادي نتايجي به قرار زير را نشان داده است:

تعداد كاربران اينترنتي در سال 2008 ميلادي: 7/40 ميليون نفر – ضريب نفوذ اينترنت: 5/3 درصد
تعداد كاربران اينترنتي در سال 2009 ميلادي: 7/49 ميليون نفر – ضريب نفوذ اينترنت: 3/4 درصد
تعداد كاربران اينترنتي در سال 2010 ميلادي: 0/62 ميليون نفر – ضريب نفوذ اينترنت: 2/5 درصد
تعداد كاربران اينترنتي در سال 2011 ميلادي: 3/73 ميليون نفر – ضريب نفوذ اينترنت: 1/6 درصد
تعداد كاربران اينترنتي در سال 2012 ميلادي: 8/85 ميليون نفر – ضريب نفوذ اينترنت: 0/7 درصد
تعداد كاربران اينترنتي در سال 2013 ميلادي: 8/96 ميليون نفر – ضريب نفوذ اينترنت: 8/7 درصد

در اين گزارش كه توسط مركز eMarketer منتشر شده، كاربر اينترنتي به يك فرد در هر گروه سني اطلاق شده است كه از مركز و با هر سرويسي دست‌كم در هر ماه يك بار به اينترنت متصل شده است.