با جستجو در سایت کتاب اول متوجه میشوید حداقل 200 پزشک متخصص جراحی زیبایی در پایتخت کار میکنند و برخی از آنها، علاوه بر مطبهای تهران در بیمارستانها نیز فعالیت داشته و حتی کار خود را به شهرستانها نیز بسط دادهاند.
به گزارش پارس به نقل از اقتصادپرس، وضعیت سایر استانها و شهرستانها نیز دست کمی از تهران ندارد و به دلیل تب فراگیر عملهای جراحی زیبایی میتوان تعداد فراوانی از پزشکان را مشاهده کرد که به حوزه جراحی زیبایی وارد شدهاند؛ هر چند ممکن است در این زمینه تخصص و تجربه کافی نداشته باشند.
در سالهای اخیر انجام جراحی زیبایی مانند برداشتن چربی، عمل زیبایی بینی، کشیدن پوست، پروتزهای مختلف اعضای بدن بهویژه صورت، افزایش قد و... طرفداران بیشماری یافته، اما هنوز رکورددار این عملها در دست عمل جراجی پلاستیک بینی یا رینوپلاستی است. تزریق گونه و لب در جایگاه دوم میایستد و پس از آن اعمال جراحی اندام مانند لیپوساکشن و در آخر هم کشیدن ابرو و صورت و موضعی لاغری صورت در جایگاههای بعدی قرار میگیرند.
شاید سالهای قبل عملهای زیبایی به ویژه جراحی بینی مختص خانمها بود، اما چند سالی است که آقایان نیز به جرگه علاقهمندان به زیبایی پیوستهاند و حاضرند برای زیباتر شدن 4 تا 10 میلیون تومان بپردازند.
- تحمل درد برای تغییر چهره
وارد یکی از ساختمانهای پزشکان اطراف میدان ونک میشوم و سراغ دکتر «ح» متخصص جراحی بینی را میگیرم؛ به طبقه دوم میرسم و وارد مطب میشوم. چند دختر و پسر شیکپوش در اتاق انتظار نشستهاند. روی بینی برخی چسب خورده و بعضی دیگر برای مشاوره قبل از عمل آمدهاند.
به نظرم، دختر کناریام بینی متناسبی دارد و از وی میپرسم چرا به اینجا مراجعه کردهای؟ از جوابش متعجب میشوم: نامزدم دوست دارد که قیافهام را تغییر دهم ، چند سال پیش بینیام را عمل کردهام، اما همسر آیندهام دوست دارد مدل بینیام را عوض کنم. برایم جالب است که او با وجود اینکه دفعه اول بسیار درد کشیده، اما باز هم حاضر است برای تغییر قیافهاش درد را تحمل کند.
مهسا معتقد است زیبا شدن هزینهای دارد و او بابت آن تاکنون حدود 15 میلیون تومان پرداخت کرده است.
عمل بینی 8 میلیون تومانی پسر جوان را در مطب یک متخصص جراح پلاستیک در خیابان ملاصدرا میبینم؛ دور چشمانش هالهای از کبودی دیده میشود. از او میپرسم که از کار دکترش راضی است؟ درد نداشته است؟ میگوید: نمونه کارهای این دکتر به نسبت سایر پزشکانی که با آنها مراجعه کردم، بسیار بهتر بود و یکی از دوستانم نیز قبلا به او مراجعه کرده بود. این عمل درد دارد، اما برای اینکه تغییر کنم و حس بهتری نسبت به چهرهام داشته باشم، آن را تحمل کردم.
از او درباره هزینه عملش پرسیدم؛ به گفته سعید هزینه جراحی بینیاش حدود 8 میلیون تومان تمام شده و قیمت نهایی بستگی به نوع بینی افراد دارد و متغیر است.
بینی قبلی وی گوشتی بوده و برای کسب اعتماد به نفس بیشتر حاضر شده این مبلغ را بپردازد و اگر بینیاش آن چیزی که انتظار دارد نشود، حاضر است دوباره عمل کند.
- هزینههای عملهای جراحی
به گزارش اقتصادپرس ، منتظرم تا نوبتم شود و در این بین دختران و پسران جوانی را مشاهده میکنم که حاضرند برای رسیدن به آرامش روحی و کسب اعتماد به نفس بیشتر هر کاری کنند.
بالاخره با دکتر ملاقات میکنم و به گفته وی، بینیام کار چندانی ندارد و این جراحی برایم هزینهای حدود 5 میلیون تومان در بردارد و اگر بخواهم جراحی رفع افتادگی پلک انجام دهم، باید بابت آن 2.5 میلیون تومان و برای گذاشتن گونه به صورت تزریقی بین یک تا یک میلیون و 200 هزار تومان و گذاشتن گونه به طور مصنوعی نیز 2.5 تا 3.5 میلیون تومان بپردازم.
به گفته این پزشک متخصص، عمل زیبایی بوتاکس بین 150 تا 400 هزار تومان و عمل زیبایی کشیدن پوست صورت نیز بین 3تا 5 میلیون تومان برایم هزینه دارد.
با خود میاندیشم که برای انجام تمام این عملها حداقل حدود 10 میلیون تومان نیازا ست و شاید هم آنچه میخواهم نشود و حتی ممکن است سلامتی و پولم از بین رود.
انجام عمل بینی با یک میلیون تومان
کافی است با کارمندان یا پزشکان برخی کلینیکهایی زیبایی آشنا باشید تا برای انجام عمل رینوپلاستی خود فقط مبلغ ناجیزی بین یک تا دو میلیون تومان بپردازید؛ مبلغی که اگر از کارمندان آن مرکز باشید، به پرداخت هزینههای وسایل مورد استفاده در اتاق عمل و شیرینی پزشک محترم ختم میشود.
- عوارض عملهای جراحی
البته نباید فراموش کرد در این بازار پرطرفدار هستند پزشکانی که تخصصی در زمینه عمل جراحی نداشته و دست به این کار میزنند و زمینههای از بین رفتن ظاهر و سلامت بیماران را فراهم میکنند.
متاسفانه متخصص نبودن برخی پزشکان از جمله چالش هایی است که در این گونه عمل ها دیده می شود.بارها مشاهده شده که معمولا بیماران را در کلینیکهایی پذیرش میکنند که امکانات کامل و کافی ندارد و در مواردی که عارضهای پیش میآید قادر به انجام اقدامات صحیح نیستند و با جان بیماران بازی میکنند.
در شهر تهران حدود 150 مرکز مجاز انجام عملهای جراحی زیبایی وجود دارد، اما متاسفانه حداقل 7 هزار نفر در این حوزه فعالیت دارند که نشاندهنده نبود نظارت کافی بر این مراکز و احتمال بروز مشکلات و نواقص جبران ناپذیر برای بیماران وجود دارد.
به جرات میتوان گفت که بیشترین شکایتها در رشتههای مختلف پزشکی به جراحی زیبایی اختصاص دارد، زیرا میزان رضایت به سلیقه بستگی بیماران دارد.
اولین جراحی زیبایی به معنی امروزی آن ، سال ۱۳۰۷ در یکی از بیمارستانهای تهران انجام شد و به این ترتیب 85 سال از عمر جراحی پلاستیک در ایران میگذرد اما با وجود این عمر کوتاه پروندههای فراوانی از تخلفات و گاهی اوقات نیز به دلیل اشتباهات جبرانناپذیر این گونه جراحیها،دادگاههایی تشکیل شده است.