حبیب کاشانی در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس در خصوص اتفاقات فرودگاه جده عربستان و شکست ۳ بر یک این تیم مقابل الاتحاد صحبتهای زیر را مطرح کرد.
فارس: بازی مقابل الاتحاد را چگونه ارزیابی میکنید؟
متاسفانه شکست تلخی را در اولین گام به دست آوردیم و علیرغم فرصتهایی که در نیمه دوم داشتیم از آنها به خوبی استفاده نکردیم اما حریف حرفهای بود و به هدفش رسید.
فارس: در مورد اتفاقات فرودگاه جده بگویید؟
بعد از اینکه با پرواز ایران ایر، عازم جده شدیم طبیعی بود وقتی وارد عربستان شدیم باید هماهنگیهای لازم را انجام دهیم تا کارهای ویزا و پاسپورت ما انجام شود ولی متاسفانه اتفاقات دیگری برای ما افتاد.
فارس: چه اتفاقاتی؟
قبلاً اطلاع نداشتیم که قرار است لیستی به ما بدهند که آن را پر کنیم. ما را از ترمینال حجاج به ترمینال شمالی آوردند. پس از آن فرمهایی را در اختیار ما قرار دادند که تعداد آن ۵۰ برگ بود که باید آنها را پر میکردیم. طبیعی بود که حدود ۲ ساعت این کار طول میکشد. در این بین به ما اعلام کردند که نیاز به انگشتنگاری و چشمنگاری دارید که جای تعجب داشت.
فارس: شما چه کار کردید؟
سریعاً موارد فوق را با سفیر ایران در عربستان در میان گذاشتیم و درخواستهایی که از ما داشتند را بررسی کردیم. به آقای محلاتی اعلام کردیم که تصمیم و سیاست کشور را با توجه به اینکه روز قبل سپاهان وارد ریاض شده بود را برای ما بازگو کند چون برای سپاهان اتفاق انگشتنگاری و چشمنگاری نیفتاده بود. ما دوست نداشتیم سیاست دوگانه برای ما پیاده کنند و خدای ناکرده باعث تحقیر در فرودگاه شویم.
فارس: تصمیم سفیر ایران چه بود؟
پس از اینکه سفیر محترم ایران تماسهایی داشت تقریباً ۶ الی ۷ ساعت صحبتها با مسئولان عربستان طول کشید. ما نیز طبیعتاً باید در فرودگاه منتظر میماندیم که این طور شد. حتی سفیر ایران با وزیر کشور عربستان نیز در مورد این مشکل صحبت کرد اما ساعت حدود ۹ شب بود که رفتارشان نسبت به ما تغییر کرد و حرف دیگری زدند.
فارس: منظورتان از تغییر رفتار چیست؟
از دقیقه اول رئیس باشگاه الاتحاد در فرودگاه حضور داشت اما به ما گفتند که ۲۰ روز است بخشنامه جدیدی را به فرودگاههای کشورشان ابلاغ کردهاند. حتی اگر نفرات سیاسی کشورهای دیگر نیز وارد عربستان شوند باید از قانون چشمنگاری و انگشتنگاری تبعیت کنند. نهایتاً ما هم مجبور بودیم که نظر آنها را جامه عمل بپوشانیم به همین دلیل پس از چشمنگاری و انگشتنگاری وارد جده شدیم. پس از این ماجرا بازیکنان ۲ تا ۳ روز فرصت داشتند تا با آرامش لازم به بازی با الاتحاد فکر کنند. اصل ماجرای فرودگاه جده همین بود.
فارس: اما مسئولان سپاهان و به ویژه ساکت نظرشان این است که از ۲ ماه قبل نسبت به رفع مشکلات در عربستان اقدامات اساسی را انجام داده بودند...
ساکت مدیری با عرضه است. ایشان از مدیران بسیار لایق و کاربلد هستند اما سفیر محترم ایران در عربستان به من اعلام کرد فردی که باعث شده در فرودگاه ریاض برای سپاهانیها این اتفاق بیفتد برکنار شده و ایشان را حتی راهی دادگاه کرده بودند. من قبول دارم عرضه آقای ساکت صد برابر من است.
فارس: واقعاً متوجه نشدید چه دلیلی داشت که سپاهانیها انگشتنگاری نشدند و شما شدید. به نظر ما دلیلتان قانعکننده نیست؟
من عادت ندارم رودروی کسی قرار بگیرم. اتفاقی بوده که تمام شده و من همه را توضیح دادم.
فارس: از بازی با الاتحاد بگویید...
از باخت ناراحت هستیم. ما و سه نماینده دیگر تیمهایی هستیم که نماینده جمهوری اسلامی ایران هستیم. در لیگ قهرمانان آسیا نمینویسند ذوبآهن و سپاهان اصفهان و یا پرسپولیس یا استقلال تهران، نام ایران بر روی ما است. هر تیمی که موفق شود انگار ایران موفق شده است. بازی ما مقابل الاتحاد نشان داد که همه کشورها برای قهرمانی برنامهریزیهای خوبی انجام دادهاند و اگر قرار است موفق شویم باید سرمایهگذاری کنیم.
فارس: به دنبال چه هدفی در لیگ قهرمانان آسیا هستید؟
ما اگر بخواهیم با یک سال برنامهریزی، قهرمان آسیا شویم دور از دسترس است پس طبیعی است باید برنامهریزی وسیعی انجام دهیم. کار سخت است اما قبول کنید الاتحاد ۴ بازیکن خارجی بسیار خوب داشت که قیمت یکی از آنها حدود ۵ میلیارد تومان بود. پس معلوم است آنها سرمایهگذاری بسیار خوبی را در حد باشگاهی انجام دادهاند. ما باید با برنامهریزی و تجربهای که داریم کاری کنیم که راحتتر در مقابل این تیمها قرار بگیریم. باید قبول کنیم سرمایهگذاری و مخصوصاً زیرساختها میتواند به موفقیت یک تیم خیلی کمک کند. با این حساب به نظر من نیاز به زمان داریم تا به موفقیت برسیم.
فارس: اما باید قبول کنید بازیکنان در حد و اندازه خود نبودند؟
موجودی تیم ما همین بود که دیدید. متاسفانه آقای هاشمیان که برای کمک داخل زمین شدند مصدوم شدند یا رحمان احمدی با مصدومیت به میدان رفت. هر تلاشی بوده انجام شده اما حالا فرصتهایی که ما داشتیم به دلیل تعلل داوری و یا مسائل غیره از دست رفت.
رضایی، هاشمیان، بادامکی و زارع فرصتهایی را داشتند که تبدیل به گل نشد. فوتبال همین است، یک قاعده دارد که اگر گل نزنی گل میخوری. من فکر میکنم اگر خدا بخواهد انشاءالله میتوانیم در بازیهای بعدی جبران کنیم اما این را بدانید الاتحاد یک تیم بسیار حرفهای و خوب است که فوتبال را بسیار خوب بازی میکند.
فارس: درست است الاتحاد خوب بازی میکند اما پرسپولیس کجا بود؟
قبول دارم ما هم اشتباهاتی داشتیم. باید روی ضعف و اشتباهاتمان کار کنیم و تلاش خود را در تمرینات بیشتر کنیم. قطعاً آقای دایی و همکارانشان با پیدا کردن نقاط ضعف تیم مشکل را برطرف میکنند.
فارس: از دایی راضی هستید؟
هیچ کس باخت را دوست ندارد من باخت را دوست ندارم اما باید قبول کنیم باخت و برد برای همه است. ما باید قبول کنیم همه با هم باختیم؛ از مدیر، بازیکن، مربی و حتی تدارکات تیم. بر همین اساس جلسهای را روز شنبه برگزار خواهیم کرد و در آن جلسه مسائل ریز و درشت را بررسی میکنیم.
۵ بازی دیگر داریم و ناامید نیستیم. ۳ بازی ما داخل تهران است و ۲ بازی دیگر در خارج از تهران. انشاءالله برای رفتن به دور بعد با تمام توان تلاش میکنیم تا به هدفمان برسیم. البته در این بین به کمک هواداران به شدت نیاز داریم.
فارس: عزیز محمدی اعلام کرده در صورتی که الاتحاد عربستان به ایران بیاید همان بلایی را که سر پرسپولیسیها آوردند سر آنها میآوریم. نظر شما چیست؟
ما خلاف قانون نمیتوانیم حرف بزنیم. من احترام خاصی برای آقای عزیز محمدی قائل هستم اما باز هم میگویم حرف خلاف قانون نمیتوانم بزنم. وقتی قانون کشور عربستان ۲۰ روز است که تغییر کرده و در آن قید شده هر فردی که وارد این کشور میشود چه سیاسی و غیر سیاسی باید انگشتنگاری و چشمنگاری شود، میشود حرفی زد؟
باید قبول کنیم در کشور ما حالتی که در عربستان است وجود ندارد. ما هم با کسی دشمنی نداریم. حتی نماینده afc آقای عبدالرزاق هم تشریف آوردند و گفتند که با afc هماهنگ کردهایم و مشکلی بابت انگشتنگاری وجود ندارد. فیفا هم این مسئله را تایید کرد. ما باید قبول کنیم قوانین هر کشوری محترم است و باید به آن احترام گذاشت.
فارس: در نبود شما یکی از اعضای مجلس در کمیسیون امنیت ملی نظر دیگری داشت؟
ما تمام تلاش خودمان را کردیم که بدون انگشتنگاری وارد شویم. حتی سفیر محترم ایران در عربستان در جریان ریز مسائل است. وقتی نماینده سیاسی کشور در عربستان به ما اعلام میکند اثر انگشت بدهید قطعاً سیاست جمهوری اسلامی ایران را به ما اعلام کرده است. این سیاست هم این است که از هرگونه تنش دوری کنید. ما میتوانستیم از همان جا برگردیم اما سفیر محترم اعلام کرد که مانعی ندارد و ما هم پذیرفتیم. حالا اگر دوستان من در مجلس شورای اسلامی قانونی دارند که میتوانند حرف جدیدی را بگویند آن را دیگر من نمیدانم. تا آنجایی که من میدانم ۲۰ روز است قانون جدیدی در عربستان وضع شده و ما هم طبیعتاً تابع قانون آنها برای ورود به کشورشان بودیم.