توپ طلا را يا اسپانياييها ببرند يا ليونل مسي/ رونالدو و مسي در سياره ديگري هستند
ژاوي هرناندز ابراز اميدواري کرد توپ طلاي فوتبال جهان را يا يکي از بازيکنان اسپانيايي ببرد و يا ليونل مسي، همبازي او در تيم فوتبال بارسلونا.
ژاوی یکی از نامزدهای توپ طلای جهان در سال 2010 است. این بازیکن نقش پررنگی در قهرمانی اسپانیا در جام جهانی آفریقای جنوبی داشت. وی در گفتگوی مفصل با سایت فیفا عنوان کرده دوست دارد توپ طلا به اسپانیاییها تعلق بگیرد.
* آیا خودت را در حالی که توپ طلا بردهای را مجسم می کنی؟
- من آنچه به همه گفتهام را تکرار می کنم: امیدوارم یک بازیکن اسپانیایی توپ طلا را ببرد و اگر چنین نشد امیدوارم این جایزه به دوستم لیونل مسی برسد. مسی بی تردید بهترین بازیکن جهان است و می تواند چندین بار صاحب توپ طلا شود. البته جام جهانی که من و اینیستا فاتح آن شدیم یک فاکتور اساسی به حساب میآید در حالی که آرژانتینیها در این رقابتها دور از انتظار ظاهر شدند.
* نظرت را درباره مسی می خواهیم بدانیم.
- بازیکنی مانند او فقط هر 50 سال یکبار ظهور می کند. تنها دلیلی که شاید جایزه توپ طلا امسال به یکی از ما (من و اینیستا) برسد این است که قهرمان جهان شدهایم در حالی که این جام جهانی برای آرژانتینیها، خوب پیش نرفت. به نظر من لئو از مارادونا هم بهتر است. هیچکس در فوتبال جهان مثل او نیست. او عاشق مسئولیت پذیری است و هرگز خود را پنهان نمی کند. من او را از زمانی که یک بچه بود، می شناسم و رشد و پیشرفتش را به چشم دیدهام. مسی به میزان بسیار زیادی حرفهای است و تمام اجزای موفقیت را داراست.
* چه نظری در خصوص آندره اینیستا داری؟
- او هم بازیکنی از جنس خودش است و یک پدیده محسوب می شود. سال گذشته از سر بداقبالی با آسیب دیدگی دست به گریبان بود اما امسال به ما کمک زیادی کرد از جمله قهرمانی در رقابتهای جام جهانی. گل او به تیم ملی هلند در فینال جام جهانی را از یاد نبرید. ما با هم خیلی کامل می شویم.
* ژاوی همواره یکی از منتقدان بازی هلند در فینال جام جهانی 2010 بوده است. در این خصوص به ما بگو.
- هلند تیمی بزرگ با بازیکنانی بزرگ است اما نمی دانم چرا در دیدار با ما اینچنین دست به بازی خشونت آمیز زدند. هر زمان که آنها به فوتبال روی می آوردند، تیم ما را با مشکل مواجه می کردند اما نفهمیدم چرا به جای آن به خشونت دست زدند. اگر هلندیها تیمی هستند که می توانند همانند نیمه دوم دیدار با برزیل بازی کنند، پس چرا سعی می کردند به ما لگد بزنند؟
* نکات مثبت جام جهانی 2010 آفریقای جنوبی چه بود؟
- آلمان بزرگترین نکته مثبت برای ما بود. من عاشق تعهد آنها نسبت به بازی تهاجمی هستم. فکر می کنم غلبه بر آنها در نیمه نهایی جام جهانی، راهمان را برای قهرمانی هموار کرد. توماس مولر، مسوت اوزیل، سامی خدیرا، بازیکنان باتجربهای چون میروسلاو کلوزه و لوکاس پودولسکی، شگفتی مطلوب این رقابتها بودند. تیم آنها به معنی واقعی، کامل بود. عامل موفقیت آنها هم مثل ما در این نکته نهفته بود که اکثریتشان از یک باشگاه می آمدند: بایرن مونیخ.
* نظرت در خصوص مسوت اوزیل و خدیرا در رئال مادرید چیست و آیا در این تیم موفق می شوند؟
- آنها هر دو بازیکنان خوبی هستند اما رئال مادرید پیش از این بازیکنان خوب دیگری چون کاسیاس، رونالدو، هیگواین، پپه و مارسلو داشته است. آنها خریدهای خوبی به شمار می آیند اما تیم آنها از این دست بازیکنان زیاد دارد. اگر به من باشد فقط می توانم بگویم که خریدهای خوبی هستند.
* عملکرد آرژانتین در جام جهانی 2010 تو را ناامید کرد؟
- هم بله و هم نه. من فکر می کنم آنها تیمی قدرتمند به نظر می رسیدند و بازیکنان بزرگی داشتند اما به لحاظ تاکتیکی تیمی ضعیف بودند. آلمان آنها را له کرد. صحنهای که خاویر ماسکرانو سعی می کرد با سه، چهار آلمانی رقابت کند را به خاطر بیاورید، صحنه نامطلوبی بود. دیه گو مارادونا یک نابغه است اما تیم آنها به چیزی بیشتر از این نیاز داشت. اگر آنها به آلمان نمی خوردند جام جهانی خوبی می داشتند و برای ما یک حریف خطرناک به حساب می آمدند. بازی ما با این تیم در بوئنس آیرس که به شکستمان انجامید این موضوع را ثابت کرد.
* آیا فکر می کنی پپ گواردیولا بتواند عنوان برترین مربی جهان در سال 2010 را از آن خود کند؟
- بی شک گواردیولا صلاحیت انتخاب برای بهترین مربی سال شدن را دارد. صرفنظر از جامهایی که او با بارسلونا برده است، از خودش یک میراث به جای گذاشته است. ما در فوتبال جهان مربیان موفق زیادی داریم اما آنها از خودشان میراث بر جای نگذاشتهاند. پپ همان کاری را در فوتبال کرده که آریگو ساکی و یوهان کرویف کردهاند. آنها مربیانی هستند که دست به تغییرات زدهاند. استفاده از سه بازیکن در خط دفاعی و اتخاذ شیوهای که به خط میانی شما نسبت به حریفان برتری دهد و بازی کردن با یک سانتر فوروارد. اگر ما در فوتبال بازیکنانی را داریم که برای بازی زاده شدهاند در عالم مربیگری هم هستند کسانی که زاده شدهاند برای مربیگری. از نظر من سرآلکس فرگوسن هم جزو این دسته از مربیان است.
* نظرت را در خصوص خوزه مورینیو بگو. آیا او باعث ایجاد جنجال می شود؟
- ما دو مورینیو داریم: یکی مورینیوی شخص و یکی مورینیوی مربی. ما باید از وجه شخصیتی او نهایت بهره را ببریم، چرا که باعث ترغیب ما می شود. او نسبت به جنجال حس خوبی دارد و با آن راحت است. ما می خواهیم با ارائه فوتبال زیبا برنده شویم اما او به هر نحوی می خواهد ببرد. گاهی اوقات ما بازیکنان بارسلونا احساس می کنیم که به انگیزه بیشتری نیاز داریم و مورینیو این انگیزه را به ما می دهد. حقیقت این است که رئال مادرید برای به خدمت گرفتن او مجبور شد به اینترمیلان غرامت بپردازد که این امر به نفع بارسلونا تمام شد چرا که حس رقابت ما را بالا برد.
* برگردیم به خودت. تو باید خیلی خوشحال باشی که با بارسلونا به همه افتخارات اروپایی دست پیدا کردهای ضمن اینکه با اسپانیا به قهرمانی اروپا و جهان دست یافته ای.
- اجازه بدهید چیزی را به شما بگویم: من به هم تیمیهایم بستگی دارم. فوتبال من و پاسهایم بدون کمک هم تیمیهایم هیچ ارزشی نخواهد داشت. این چیزی است که برای من خیلی واضح و روشن است. گاهی اوقات به فکر فرو می روم و به عنوان مثال به تیمی چون رئال مادرید فکر می کنم. آنها واقعا بازیکنان بزرگی دارند اما من با بازی آنها مشکل دارم. رئال مادرید در وسط زمین بازی می کند در حالی که من نیاز دارم به بازیکنانی که بازی را به جناحین می برند و پاسهای قطری می دهند، برای من در میانه میدان فضاسازی کنند و هرگز از حرکت بازنایستند.
* اما تو نمی توانی انکار کنی که کریستیانو رونالدو در این تیم گلهای فراوانی به ثمر می رساند.
- کریستیانو یک بازیکن فوق تصور است. این چیزی است که شما وقتی مقابلش قرار می گیری متوجه می شوید. سرعتش، قدرتش و توان شوتزنیاش فوق العاده است. در این لحظه او و مسی در سیاره دیگری هستند. آنها با همه تفاوت دارند البته لئو یک قدم از این بازیکن پرتغالی جلوتر است. مسی بی تردید بهترین بازیکن جهان است.