خدمت دوستان عزیز عرض شود که من در نهایت تنبلی به جای اینکه خودم خمیر باقلوا رو درست کنم از خمیرهایPhyllo یا filo یا fillo استفاده میکنم. این خمیرها همونطور که میدونید خیلی نازک هستند. به نازکی یک ورق کاغذ. و چون خرید این خمیر ها خیلی راحته بنابراین ما تمام زمستون به جای قند چای عصرونه رو با باقلوای خونگی میخوریم. به این دلیل که به نظر من سخت ترین قسمت تهیه باقلوا خمیر باقلواست.
در طرز تهیه بخش مواد لازم، من پیمانه هام رو استکان کمر باریک گرفتم که برای یک بسته از خمیر کافیه.
و اما طرز تهیه:
مواد لازم:
پودر بادام : دو پیمانه،
پودر قند: یک پیمانه
پودر هل: یک قاشق چایخوری
پودر جوز هندی: یک قاشق چایخوری
از این خمیرهای ورقه ای آماده: یک بسته
روغن مایع یا کره آب شده به میزان کافی
مواد خشک رو با هم مخلوط میکنیم
روی سطح خمیر رو با اسپری یا فرچه چرب میکنیم، خیلی کم
بعد، از مخلوط آماده شده روی سطح ورقه خمیر میپاشیم. عین تصویر حدود سه سانت از پایین جای خالی بدون پودر بذارید که راحت پیچیده بشه. انتهای خمیر رو هم همینطور.
بعد شروع میکنید همین ورقه ای که پودر پاشی شده رو با یه ورقه از زیرش (مثل تصویر) با هم پیچیدن ، دو تا ورقه رو با هم میپیچیم چون خیلی نازکه.
بعد از پیچیدن میذارید تو سینی شیرینی پزی و روش رو با فرچه روغن مالی میکنید. این ورقه ها چون نازک هستن خیلی زود خشک میشن و خورد میشن. باید سریع کار کنید و حتما چرب کنید روش رو که خشک نشه
بعد سه تا کار قبلی رو برای باقیمونده خمیرها تکرار میکنید و آخر سر با چاقو به شکل بالا زیر میزنید
و به مدت بیست دقیقه میذاریذ روی طبقه وسط فر، فر رو روی 350 درجه فارنهایت تنظیم میکنیم. (فر باید از قبل گرم شده باشه) مثل همه شیرینی ها و کیک ها.
بعد از بیست دقیقه، فر رو خاموش میکنید و شعله بالای فر رو روشن میکنید و فقط یک دقیقه، حتی یک ثانیه هم بیشتر نشه، اجازه میدید تا روی باقلواها طلایی بشه. جزغاله نشه ها شعله بالای فر خیلی قویه. بعد هم بیرون میارید و روش شربت باقلوا رو میریزید و بعد هم توی ظرف میچینید.
شربت باقلوا:
شکر: یک لیوان
آب: سه چهارم لیوان
گلاب : یک چهارم لیوان.
اینا رو با هم میجوشونید تا یه کم قوام بیاد. زعفرون هم یه کوچولو اظافه میکنید. بعد اینا رو روی باقلوا ها میریزید.(دقت کنید بعضیها باقلوا رو غوطه ور میکنند توی شربت. من این کار رو نمیکنم چون هم وا میره هم خیلی بی ریخت میشه. با قاشق و با حوصله روی باقلوا ها میریزم و بعد که به خورد باقلوا ها رفت تکه ها رو از هم جدا میکنم و توی ظرف میچینم)