-
شهيد باقري نماد دگرگوني در اطلاعات و عمليات تاريخ دفاع مقدس است
سردار سعيد قاسمي در گفتوگو فارس:
شهيد باقري نماد دگرگوني در اطلاعات و عمليات تاريخ دفاع مقدس است
خبرگزاري فارس: يكي از فرماندهان دوران دفاع مقدس از سردار شهيد حسن باقري به عنوان نماد اطلاعات و عمليات در تاريخ دفاع مقدس ياد كرد.
سردار سعيد قاسمي در گفتوگو با خبرنگار ايثار و شهادت باشگاه خبري فارس «توانا» اظهار داشت: در دوران دفاع مقدس معروف است كه شهيد سردار حسن باقري فرهنگ برنامههاي اطلاعات و عمليات در جبههها را بنا كرده و باعث دگرگوني جنگهاي كلاسيك ارتشهاي جهان شده بود.
وي افزود: در جنگها متداول بود كه براي مقابله با ترتيب و تركيب نيروهاي دشمن از يك نوع آموزههاي كلاسيك استفاده شود كه متعاقبا در اوايل جنگ نيز بسياري از اين نوع جنگهاي متداول و مدرن كلاسيك حمايت ميكردند.
سردار قاسمي با اشاره به اينكه شخصا با شهيد حسن باقري بعد از عمليات بيتالمقدس در قرارگاههاي مشترك سپاه و ارتش در سال 60 آشنا شده است، گفت: اين شهيد بزرگوار در جلسات معروفي كه با سرداران جنگ بر پا ميشد تمام اين بزرگان را با تحليلها و اطلاعات كامل خود از بابت اشراف مناطق عملياتي متعجب ميكرد.
*جلسه نخست توجيه طرح اطلاعات ـ عمليات شهيد حسن باقري در تحير سپري شد
وي به جلسه نخست توجيهي طرح اطلاعات ـ عمليات شهيد حسن باقري كه براي سرداران جنگ در قرارگاه مشترك ارتش و سپاه برگزار شد و موجب تحير حضار شده بود اشاره كرد و افزود: در اين جلسه بسياري از سرداران و دانشآموختههاي دانشگاههاي دافوس ارتش، طرحهاي اين شهيد بزرگ را غيرعملياتي و در نهايت به تمسخر گرفتند.
سردار قاسمي با بيان اينكه سردار شهيد حسن باقري با برآورد وضعيت جنگ به اين نتيجه رسيده بود كه ما نميتوانيم با ملاحظات تاكتيكهاي كلاسيك كه بسيار هم در جنگهاي جهان متداول بود بجنگيم، گفت: به واقع انديشه شهيد باقري تغيير در نوع جنگ از كلاسيك مدرن به تاكتيكهاي بومي بود كه به حق تا پايان جنگ نيز اين تفكر اطلاعات ـ عملياتي او بر صحنه دفاع مقدس براي پيروزي رزمندگان كشورمان حاكم بود.
وي به برخي از تاكتيكهاي كلاسيك جنگ مدرن از جمله جنگ در روز، آتش سه برابر در مقابل آتش يك برابري دشمن، حمله، تصرف و تحويل مقرر مربوطه به نيروهاي پشتيباني و در نهايت ريختن آتش روي دشمن و تك زدن و تصرف سرزمينها اشاره كرد و اظهار داشت: پياده كردن تفكر جنگ مدرن با وجود فقدان تعداد نيروهاي خودي، سطح پايين آموزش و كمبود تجهيزات جنگي كشورمان در آن زمان به هيچ وجه كارايي نداشت.
سردار قاسمي با بيان اينكه يكي از اصول جنگهاي مدرن و كلاسيك رعايت فاصله 3 كيلومتري نيروهاي خودي تا خط لبه مقابل نبرد دشمن است، گفت: بسيجيان سرافراز وطن با كمترين آموزش ولي با طرح اطلاعاتي و عملياتي شهيد حسن باقري، نبردهايي كه در دنيا معروف به كماندويي بود را تا در عمق 20 تا 30 كيلومتري مواضع دشمن انجام ميدادند.
وي اظهار داشت: در جنگ كلاسيك مدرن نيروهاي كماندو پس از تصرف مواضع بايد نقطه تصرف شده را به نيروهاي پشتيبان تحويل دهند و اين در حالي بود كه طبق طرحهاي شهيد حسن باقري رزمنده ايراني بايد پس از پيشروي در عمق 30 كيلومتري مواضع بعثيها را پس از خستگي و گرسنگي تازه شروع ميكردند به سنگر كندن، پدافند كردن و در نهايت تثبيت مواضع را نيز خودشان بايد انجام ميدادند كه تمام اين طرحها در جنگ مدرن دنيا امري تازه و غيرممكن به حساب ميآمد.
*دگرگوني جنگهاي كلاسيك دنيا توسط نماد اطلاعات ـ عمليات تاريخ دفاع مقدس "شهيد باقري "
سردار قاسمي موفقيتهاي رزمندگان اسلام در دوران دفاع مقدس را سرچشمه از تفكرات اطلاعات و عملياتي شهيد باقري دانست و گفت: با وجود اينكه در تمام جنگهاي مدرن شناخت جو، زمين، نيروهاي دشمن و اطلاعات رزمي بسيار مهم است ولي نوع پياده كردن اين جنگها در دفاع مقدس با طرحهاي شهيد باقري دگرگون شده بود و حالت بومي داشت.
وي به شعار معروف شهيد حسن باقري كه بر روي سنگر خود با اين عنوان "صد در صد شناسايي، صد در صد موفقيت " اشاره كرد و تصريح كرد: اين شهيد بزرگوار غير از تواضع خاصي كه داشت يكي از خصلتها و منشهايش در جبههها زبان و بيان ويژه او بود كه بسيار هم در روابطش بين رزمندگان تأثير شگرفي ايجاد ميكرد.
برچسب برای این موضوع
مجوز های ارسال و ویرایش
- شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
- شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
- شما strong>نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
- شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
-
قوانین انجمن