به گزارش خبرگزاری مهر، این مدلهای "وای- فای" براساس حجم هارد دیسک از 499 دلار به بالا عرضه می شوند. علاقه مندان مدلهای با اتصال 3G (اتصال به اینترنت از طریق سیم کارت موبایل) هنوز باید چند هفته دیگر را منتظر بمانند.
"آی- پد" به کاربران اجازه می دهد که یک سری از عملیاتها را در حال حرکت انجام دهند. این عملیاتها عبارتند از: جستجو روی وب، نوشتن، ارسال و دریافت ایمیل، تماشای فیلم و عکس، گوش دادن به موسیقی، بازی با بازیهای رایانه ای، خواندن کتابهای الکترونیک و ... .
براساس عقیده کارشناسان، "آی- پد" می تواند به عنوان یک محصول نوآورانه و یا یک محصول بی استفاده معرفی شود و بنابراین هیچ حد متوسطی برای آن وجود ندارد.
در طول حدود سه ماه یعنی از 27 ژانویه 2010 که استیو جابز این محصول جدید را معرفی کرد تا روزهای گذشته بسیاری از خبرنگاران روزنامه های مطرح آمریکا به ویژه وال استریت ژورنال، نیویورک تایمز و یو. اس. ای تودی این لوح- رایانه را مورد آزمایش و قضاوت قرار دادند که تقریبا نظر تمام آنها مثبت بود.
هرچند عقیده افرادی چون "بیل گیتس" در مورد این دستگاه چیز دیگری است. به طوری که چند روز پس از معرفی "آی- پد" در 27 ژانویه گذشته بنیانگدار مایکروسافت در مصاحبه ای که در وبلاگ مالی B-Net منتشر شده است گفت: "آی- پد برای موفق شدن باید بیشتر از این شبیه به یک لوح- رایانه باشد."
بیل گیتس افزود: "آی- پد دستگاه زیبایی است اما نسبت به طراحی آن حسودی نمی کنم و به نظرم این سخت افزار برای رسیدن به موفقیت باید دوباره طراحی شود. واضح است که آی- فن نسبت به ویندوز موبایل یک گام رو به جلو بود اما آی- پد دستگاهی نیست که بخواهیم به اندازه کافی درباره آن حرف بزنیم."
بنیانگذار غول نرم افزاری دنیا ادامه داد: "من اعتقاد زیادی به فناوری لمس و سیستمهای پخش کننده دیجیتال دارم اما فکر می کنم که ترکیبی از صدا، قلم و یک صفحه کلید واقعی یا عبارت دیگر یک نت بوک بیشتر مورد علاقه قرار می گیرد. به طور خلاصه وقتی آی- فن را دیدم گفتم: اوه، خدای من! مایکروسافت توان رسیدن به چنین هدفی را ندارد اما این اتفاق با دیدن آی- پد رخ نداد."
مهمترین ویژگی "آی- پد" استفاده آسان از آن است. در حقیقت برخورداری از یک سیستم عامل کارآمد، باتری با قابلیت 10 ساعت طول شارژ و صفحه لمسی با حساسیت بالا از دلایل مهم سهولت استفاده از این سیستم است.
به اعتقاد بسیاری از تحلیلگران با عرضه "آی- پد" بازار دستگاههای پخش کننده کتابهای الکترونیک می تواند دچار تحولات مهمی شود. در آمریکا رقم این بازار در سال 2006 برابر با 5/0 درصد بود که در سال 2009 با یک رشد سه برابری به 6/1 درصد رسید.
استیو جابز در مراسم رونمایی از "آی- پد"
این درحالی است که به نظر می رسد اولین نشانه های ورود "آی- پد" چندان مثبت نیست به طوری که با اعلام خبر عرضه "آی- پد" شرکت آمازون، تولید کننده پخش کننده کتاب الکترونیک "کیندل" مجبور به افزایش قیمتهای خود شد. این شرکت که 90 درصد از بازار کتاب الکترونیک را در اختیار دارد و تا دیروز تعداد بسیار زیادی از 450 هزار کتاب دیجیتال خود را به قیمت 9/9 دلار می فروخت از امروز این کتابها را به قیمتهای 9/12 و 9/14 دلار عرضه می کند.
بنابراین اگر قیمت کتابهای الکترونیک تا این حد بالا رود بسیاری از مردم ترجیح می دهند که از همان نسخه های کاغذی قدیمی استفاده کنند.
به گزارش مهر، پیش بینی ها نشان می دهد که فروش "آی- پد" تنها در مدت یک روز به 75 میلیون دلار و 25 هزار دستگاه و در مدت یک سال تولید این محصول به 8 تا 10 میلیون دستگاه برسد.
قیمتها و مدلها
قیمت "آی- پد" که از امروز شنبه سوم آوریل وارد بازار آمریکا می شود برای مدل 16 گیگابایتی 499 دلار، برای مدل 32 گیگابایتی 599 دلار و برای مدل 64 گیگابایتی 699 دلار است. قیمت مدلهای "وای- فای" + "نسل سوم موبایل" که قرار است ظرف هفته های آینده عرضه شوند برابر با 629 دلار برای مدل 16 گیگابایتی، 729 دلار برای مدل 32 گیگابایتی و 829 دلار برای مدل 64 گیگابایتی است.
آی- پد روی جلد
خبر ورود "آی- پد" به بازار آمریکا از چنان اهمیتی برخوردار بود که استیو جابز، بنیانگذار اپل و محصول جدید این شرکت در روی جلد مهمترین مجلات دنیا قرار گرفتند. به طوری که دو مجله مهم "نیوزوویک" و "تایم" تصویر روی جلد خود را به این خبر ارائه دادند که این اقدام از اهمیت ورود این لوح- رایانه در بازار فناوریهای ارتباطات و محصولات الکترونیک حکایت دارد.
آی- پد روی جلد نیوزوویک