همان طور که می دانید برخی از مدل های نوت بوک و یا لپ تاپ فاقد Dvd Drive هستند البته این موضوع فقط به سیستم های قابل حمل ختم نمی شود و هنوز هم بسیاری از سیستم های خانگی هستند که فاقد Dvd Drive می باشند. اگر شما هم در یکی از گروه های مذکور هستید برای نصب ویندوز 7 و یا ویستا بروی سیستم خود احتمالا با مشکل مواجه هستید. اگر هم فکر می کنید با کپی فایل های ویندوز روی فلش دیسک و تنظیم مادربورد برای بوت ویندوز از روی فلش دیسک ویندوز آماده نصب است و می توان ویندوز را از روی فلش دیسک نصب نمود سخت در اشتباهید و با انجام این کار فقط وقت خود را تلف کرده اید. حتما می گویید چرا؟ بدین دلیل که فلش دیسک شما Bootable نیست و باید قبل از هر کاری فلش دیسک خود را Bootable کنید. اما چگونه؟ در این ترفند می خواهیم به نحوه Bootable کردن فلش دیسک و در نتیجه امکان نصب ویندوز از روی فلش دیسک بپردازیم. البته لازم به ذکر است خواندن این ترفند از ترفندسیتی را به دلیل مفید بودن و قابل استفاده بودن برای همه، به کلیه کاربران کامپیوتر توصیه می کنیم.
برای این کار:
ابتدا فلش دیسک خود را که حجمش حداقل 4 گیگابایت است به کامپیوتر متصل نمایید.
بعد از اتصال فلش به سیستم، وارد محیط Command Prompt شوید. برای این کار اگر از ویندوز XP استفاده می کنید در Run عبارت CMD را تایپ کنید و اگر از ویندوز ویستا و یا 7 استفاده می کنید، در کادر جستجو عبارت CMD را جستجو کنید و دکمه Enter را فشار دهید تا وارد محیط CMD شوید.
سپس در پنجره ظاهر شده دستور Diskpart را وارد کنید تا وارد محیط مدیریتی دیسک های کامپیوتر شوید.
در قسمت بعد (ترفندسیتی) باید فلش دیسک خود را انتخاب کنید. در سیستم هایی که فقط یک هارد دیسک دارند، فلش دیسک با نام Disk 1 شناخته می شود در غیر این صورت برای پی بردن به نام فلش دیسک می توانید از دستور list disk استفاده کنید.
در اینجا فرض می شود که سیستم دارای یک هارد دیسک است بنابراین دستور 1Select Disk را وارد کنید تا فلش در حالت انتخاب قرار گیرد.
سپس دستور Clean را وارد کنید تا فلش به حالت خام در آید.
در این قسمت باید یک پارتیشن اصلی بر روی فلش ایجاد کنید. بنابراین دستور Create Partition Primary را وارد کنید تا یک پارتیشن از نوع Primary ساخته شود.
در این قسمت با دستور list partition لیست پارتیشن ها را مشاهده کنید.(البته مسلما در این حالت یک پارتیشن با نام partition 1 خواهید داشت)
حالا دستور Select Partition 1 را وارد کنید تا پارتیشن مورد نظر به حالت انتخاب در آید.
سپس دستور Active را وارد کنید تا پارتیشن مورد نظر Active شود.
حالا باید فلش را به صورت NTFS فرمت کنیم برای این کار دستور Format FS=NTFS را وارد کنید تا فلش با فایل سیستمی NTFS فرمت شود.
بعد از اتمام این مرحله، نوبت به وارد کردن دستور Assign است تا یک حرف به درایو فلش خود اختصاص دهیم. اگر هم می خواهید خودتان یک حرف مشخص کنید که به درایو فلش اختصاص داده شود می توانید از دستور Assign letter B استفاده کنید. البته دقت نمایید که هر حرفی را به شرط تکراری نبودن می توانید به فلش دیسک اختصاص دهید به همین دلیل ما حرف B را انتخاب نمودیم که در اکثر کامپیوترها خالی است.
خوب! حالا فلش دیسک شما تبدیل به یک Bootable Disk شده است و کافی است که کلیه محتویات ویندوز 7 یا ویستا را بروی فلش دیسک کپی نمایید. برای این کار بهتر است کلیه فایل های ویندوز را به وسیله کلیدهای Ctrl + A انتخاب نموده و پس از کلیک راست بروی آنها، بوسیله گزینهSend to فایل ها را به فلش دیسک خود انتقال دهید.
در آخر نباید یادمان برود که تنظیمات مادربورد نیز باید به گونه ای باشد که سیستم از فلش دیسک Boot شود.
برای این کار کامپیوتر خود را Restart کنید.
پس از Load کردن صفحه اول مشخصات سیستم، کلید Delete را چند بار فشار دهید تا وارد صفحه تنظیمات مادربورد شوید.
سپس در صفحه ظاهر شده به دنبال گزینه Advance BIOS Features یا گزینه مشابه رفته و در آن تنظیمات بوت را به شکل زیر تغییر دهید:
First Boot Device : Cd Rom
Second Boot Device : Usb HDD
Third Boot Device : Hard Disk
پس ار انجام این تنظیمات، کلید F10 را (معمولا") برای ذخیره و خروج انتخاب کنید. (اگر کلیدF10 این عمل را انجام نداد کلید مشابهی را که عمل Save & Exit را انجام می دهد را فشار دهید)
کار تمام است! حالا می توانید به راحتی به نصب ویندوز 7 یا ویستا از روی فلش دیسک بپردازید.
نکات:
1- دقت نمایید که Boot از فلش دیسک به صورت اتوماتیک انجام می شود و نیازی به فشردن کلیدی برای Boot شدن از فلش دیسک نمی باشد.
2- این ترفند فقط بروی ویندوز 7 و ویستا قابل اجرا است و ویندوز Xp چنین قابلیتی را ندارد.
3- این ترفند بروی کلیه فلش دیسک های دارا و فاقد چیپ U3 قابل اجراست.