مهمان نوازي خانم هاي ايراني زبانزد خاص و عام است و البته زمانيكه صحبت از سليقه و مهمانداري به ميان مي آيد، يكي از ضروريات "چيدمان ميز" است. در اين قسمت قصد داريم تا نحوه صحيح چينش ميز غذا را به شما آموزش دهيم.


ميزان دشواري: آسان
مدت زمان مورد نياز: 5الي 15 دقيقه

و اما اين كار را چگونه انجام دهيم:


1- ابتدا تعداد مهمانها را مشخص كنيد.
2- صندلي ها را با رعايت يك چيدمان منطقي در اطراف ميز قرار دهيد.
3- روي سطح ميز يك روميزي به سليقه خود پهن كنيد.
4- براي چيدن ظروف: ابتدا بشقاب هاي لب تخت، داخل آن بشقاب هاي گود، سپس چنگال در سمت چپ بشقاب، و قاشق و چاقو را در سمت راست بشقاب قرار دهيد.
4- اگر براي صرف سوپ، سالاد، و دسر قاشق هاي جداگانه اي در نظر گرفته ايد، همه را در سمت راست بشقاب قرار دهيد.
5- كليه ظروف بايد در حدود 2 سانتي متر از لبه ميز فاصله داشته باشند.
6- حالا نوبت به آن مي رسد كه ليوانهاي مخصوصي را با توجه به نوشيدني هايي كه سرو مي كنيد در كنار هر بشقاب قرار دهيد.
7- دستمال هاي سفره را تا كرده و در سمت چپ چنگال ها بگذاريد.
8- نمك و فلفل را نيز در جاهاي قرار دهيد كه در دسترس حداقل 3 نفر از مهمانها باشند.
9- براي تزئين وسط ميز مي توانيد از گل استفاده كنيد و اگر دوست داشتيد در دو طرف ميز شمع روشن كنيد.
10- اگر پذيرايي مفصل است و تعداد ميهمانها زياد مي باشد، براي راحتتر شدن و شيكتر شدن كار مي توانيد نام هر كس را روي يك كارت نوشته و در كنار بشقابها بگذاريد، تا به اين ترتيب جاي هر نفر معلوم باشد.
11- قبل از ورود مهمانها ببينيد كه به چه وسايل ديگري نياز داريد و همه آنها را پيش از رسيدن مهمان ها حاضر كرده و در دسترس قرار دهيد.

هشدارها و اخطارها

• براي سرو غذا هم بايد برنامه ريزي داشته باشيد. هر چقدر تعداد مهمانها زياد تر شود، كار شما هم سخت تر مي شود.
• منطقه اي ويژه براي قرار دادن آيتم هايي كه در آخر استفاده مي شوند، مانند: دسر، پيشدستي، فنجانهاي قهوه و چاي، در نظر بگيريد.
• تمهيدات لازم را در زمينه كودكان، افراد گياهخوار و موقعيت هاي فوري نظير زمانيكه غذا روي لباس ها و زمين مي ريزد، در ذهن خود داشته باشيد.