محققان در يك پژوهش جديد دريافته‌اند كه ويتامين d مي‌تواند از بدن در برابر سرطان روده محافظت كند.

محققان ادعا كرده‌اند: افرادي كه مقدار ويتامين d در خون آنها بيشتر است كمتر به سرطان روده مبتلا مي‌شوند.

بر اساس نتايج اين تحقيق كه در مجله پزشكي انگليس به چاپ رسيده است احتمال ابتلا به سرطان روده در افرادي كه سطح ويتامين d خونشان بالاتر است، 40 درصد كاهش پيدا مي‌كند.

پژوهشگران در يك مطالعه بزرگ روي مقدار ويتامين d در بدن 1248 بيمار مبتلا به سرطان روده و 1248 نفر در گروه كنترل بررسي و آزمايش انجام دادند. اين پژوهش از سوي دانشمندان آژانس بين‌المللي تحقيقات سرطان در ليون فرانسه و كالج سلطنتي لندن صورت گرفته و بودجه آن از سوي صندوق جهاني تحقيقات سرطان تامين شده است.

به گفته متخصصان؛ منبع اصلي ويتامين d نورخورشيد است كه از طريق تماس پوست با آفتاب در بدن توليد مي‌شود. اما در برخي از مواد غذايي مانند روغن ماهي يا روغن كبد ماهي نيز يافت مي‌شود. البته محققان تاكيد كردند اگرچه مقدار ويتامين d با سرطان روده ارتباط دارد اما هنوز ثابت نشده است كه مصرف مكمل‌هاي ويتامين d از بروز اين سرطان جلوگيري مي‌كند و انجام مطالعات بيشتر در اين زمينه مورد نياز است.