يک تحقيق جديد در بانک جهاني نشان داده ژاپني ها طولاني ترين ميانگين سن و سال را دارند. ميانگين سن مردان ژاپني 78 سال و زنان ژاپني 85 سال است. ژاپني ها چگونه به اين حد از عمر رسيدهاند؟
بايد بدانيد همه چيز برمي گردد به غذا؛ رژيم غذايي ژاپني ها برخلاف ديگر نقاط جهان به تجربه آن ها از طعم ها برنمي گردد.
در حقيقت بشقاب غذايي آن ها مملو است از مواد مفيد براي آدمي که طي سال ها تحقيق و پژوهش بومي و علمي به دست آمده است.
معيار آن ها براي خوب و بد بودن غذا در جواب اين سوال خلاصه مي شود: "چه چيزي براي من مفيد است؟"
در حالي که بسياري از ما معيار انتخاب غذاي خوب و بد را جواب اين سوال مي دانيم: "چه غذايي دوست دارم بخورم؟" يا "الان هوس چه غذايي کرده ام؟" ژاپني ها اما در ادامه جواب دادن به سوال "چه غذايي براي من خوب است" به اين جواب هاي غذايي رسيده اند.
1- زياد ماهي مي خورند
در ميان منبع هاي پروتئين، ماهي يکي از مهم ترين ها است. به باور ژاپني ها، گوشت قرمز به مقدار چشم گيري گران است و فايده چنداني براي بدن ندارد. اما ماهي هم ارزان تر است و هم سالم تر.
به خاطر داشته باشيد در ژاپن تنها ماهي سرخ شده خورده نمي شود و ماهي با روش هاي زيادي پخته مي شود مثل ماهي تنوري، کبابي، آب پز و...
به غير از همه ي اين ها زنان ژاپني باور دارند پوست ماهي براي زيبايي و شادابي پوست بسيار مفيد است.
2- به سويا خوردن عادت دارند
سويا در رژيم غذايي ژاپني ها بسيار پيدا مي شود. مخصوصا از زماني که بررسي ها نشان داده اند که چربي موجود در گوشت و لبنيات، کلسترول را بالا مي برد، ژاپني ها به خوردن بيشتر پروتئين گياهي که اثر عکس دارد، تشويق شده اند.
سس سويا، توفو و ناتو (دانه سوياي مخلوط شده با تخم مرغ خام روي برنج) يکي از حاشيه هاي اصلي ميز غذاي ژاپني ها است.
3- آرد گندم و گندم سياه به هاضمه شان کمک مي کند
ميزان مصرف نشاسته و آرد سفيد در ژاپن زياد نيست.
رشته ي ژاپني ها از نشاسته درست نمي شود بلکه از آرد گندم درست مي شود؛ البته هم آرد گندم سفيد و هم سياه که هر دوي آن ها نسبت به نشاسته، سالم تر هستند.
شايد بگوييد بخش عمدهاي از غذاي ژاپني ها برنج است اما اگر دقت کنيد مي بينيد شايد آن ها در وعده هاي غذايي خود هميشه برنج داشته باشند اما ميزان برنجي که مي خورند بسيار کم است.
4- در ظرف هاي کوچک غذا مي خورند
وعده غذايي ژاپني ها تقريبا يک چهارم غذاي اروپايي ها است.
هر چند شما ظرف هاي زيادي روي ميزهاي آن ها مي بينيد اما غذاي کمي در آن ها است و يکي از يکي سالم تر است.
5- اهل چاي سبزند
در آخر هم اين که ژاپني ها به چاي سبز ارادت خاصي دارند. اين چاي به دو صورت سرد و گرم آماده مي شود و خيلي اثرات مثبت دارد.
ميزان کافئين چاي، نصف قهوه است، چاي سبز به هضم چربي کمک مي کند، مخصوصا زماني که سرخ کردني ميل کرده ايد.
اين پنج راز به شما مي گويد که چرا ژاپني ها خيلي سلامت هستند و طول عمر بالاتري نسبت به ديگران دارند.
هفته نامه سلامت