رئیس دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربی از تالیف و ترجمه 44 عنوان کتاب توسط اعضای علمی این دانشگاه در سه سال گذشته خبر داد.


امامعلی عاشری در ارومیه با اعلام این خبر افزود: تعداد اعضای هیئت علمی و دستیاران آموزشی دانشگاه در سطح استان ۱۱۸ نفر است که توانسته اند در سه سال گذشته علاوه بر تالیف این ۴۴ عنوان کتاب، ۴۰۰ مقاله علمی و پژوهشی را نیز در مجلات معتبر داخلی و خارجی به چاپ برسانند.

وی در ادامه جایگاه فرهنگ پژوهش در جامعه را ضعیف ارزیابی کرد و با اشاره به مشکلات حوزه پژوهش گفت: عدم لینک شدن مراکز تحقیقاتی و دانشگاه با بخشهای تولید کشاورزی، صنعت و خدمات، مشتری مدار نبودن و غیر کاربردی بودن پژوهش، نداشتن متولی خاص، عدم لینک شدن مراکز تحقیقاتی با یکدیگر و عدم نهادینه شدن تحقیقات در بین مردم از جمله مشکلات و موانع موجود در حوزه پژوهش می باشد.
عاشری هدف از تشکیل دفتر پژوهش و تحقیقات دانشگاه پیام نور استان را حمایت از اساتید، اعضای هیئت علمی و دانشجویان علاقمند به تحقیق و پژوهش عنوان کرد و افزود: تمامی طرحها، کارگاههای علمی و پژوهشی و همایشها جهت برگزاری و اجرا نیاز به تصویب و تأیید شورای پژوهشی دانشگاه دارند.



وی در ادامه با اشاره به وظایف شورای پژوهشی استان اظهار داشت: تصویب طرحهای پژوهشی اعضای هیئت علمی در قالب اعتبار ویژه پژوهشی مصوب برای هر عضو(گرانت) و نیازهای محلی(حمایتهای عمودی استان)، پرداخت پاداش به مقالات علمی و پژوهشی، تصویب و اجرا و پرداخت حق الزحمه کارگاههای آموزشی و علمی و همایشهای علمی و پژوهشی در قالب برنامه های شورا، تصویب اجازه ثبت نام و شرکت در کنگره های داخلی و خارجی که هزینه آن از محل اعتبارات پژوهشی مصوب گرانت عضو متقاضی پرداخت می شود، از جمله مهمترین برنامه ها، اولویت ها و وظایف شورای پژوهشی استان می باشد.
رئیس دانشگاه پیام نور آذربایجان غربی تعداد همایشهای علمی برگزار شده در سه سال گذشته را شش مورد عنوان کرد و گفت: در این مدت ۹ مورد کارگاه آموزشی و علمی نیز در سطح استان برگزار شده است.
وی در ادامه از کسب موفقیت های مختلف توسط اعضای هیئت علمی استان نیز خبر داد و اظهار داشت: کسب مقام پژوهشگر برتر استانی توسط دکتر سجاد آیدنلو عضو علمی مرکز ارومیه، کسب مقام کتاب برتر سال برای کتاب فرهنگ اساطیر ایرانی بر پایه متون پهلوی اثر دکتر خسرو قلیزاده عضو علمی مرکز ارومیه و کسب مقام سوم کشوری در جشنواره سلمان فارسی (صنایع دفاع) توسط هادی جباری عضو علمی مرکز نقده از جمله این موفقیت ها می باشند.



دکتر عاشری تصریح کرد: یک اختراع نیز توسط هادی جباری عضو علمی مرکز نقده در زمینه تولید روغن موتور جت و هواپیما در اداره کل ثبت شرکتها و مالکیت های صنعتی ایران به ثبت رسیده است.
وی اعتبارات صرف در حوزه پژوهش استان را در سال ۸۶، ۱۱۳ میلیون تومان، در سال ۸۷، ۲۳۰ میلیون تومان و در سال ۸۸ ، ۲۳۵ میلیون تومان عنوان کرد.



وی از انتخاب ۴ طرح به عنوان طرحهای برگزیده نیز خبر داد و افزود: شبیه سازی معادله شرودینگر مستقل از زمان در رشته فیزیک، ارزیابی تأثیر تنش خشکی بر خصوصیات آگروفیزیولوژیکی و مورفولوژیکی آفتابگردان در شرایط اقلیمی متفاوت در رشته کشاورزی، تعیین اولویت های سرمایه گذاری در مناطق اکوتوریستی شهرستان ارومیه در رشته جغرافیا و استراتژی پیامبر اکرم(ص) در برخورد با پیروان دیگر ادیان در رشته الهیات این طرحها راشامل می شوند.