-
پوسيدگي خاكستري پياز
پوسيدگي خاكستري پياز
Onion Gray blight
عامل اين بيماري سه گونه قارچ ميباشد كه توليد Blight ميكند :
Botrytis squamosa
B. cinerae
B.allii
پوسيدگي عميق قهوهاي با كپك خاكستري روي آن و اسكلرتهاي سياه از علائم پوسيدگي گردن پياز است .
در ايران مهمترين عامل پوسيدگي پياز B.allii ميباشد .
گونه B.squamosa توليد سوختگي بسيار شديد در برگ ميكند و گياه را از بين ميبرد. اما در گونه B.cinerae تنها نقاط زير قهوهاي روي برگ ايجاد ميشود B.allii عمدتاً به غده حمله ميكند و به عنوان پاتوژن برگي زياد مطرح نيست ، اما گاهي به برگهاي زخمي حمله كرده و موجب توليد لكه هاي ريز مي شود كه بسيار كم اين وضع اتفاق ميافتد. در اغلب موارد اسپور اين قارچ اگر روي برگ سالم قرار گيرد جوانه زده و موجب زردي خفيفي در برگ ميكند. قارچ بوتريتيس در مناطق خنك و مرطوب مسئله ساز است . كنيديوفر آن درختچهاي است كه در انتهاي كنيديوم و استريگما قرار دارد . اين قارچ اسكلرت هم توليد ميكند . علاوه بر اين در پياز بذرزاد هم ميشود . اسكلرت در بقاياي گياهي به مدت زيادي باقي مانده و موجبات پايداري قارچ را فراهم ميكند .
اسكلرت ميتواند جوانه زده و توليد كنيديوم و كنيديوفر كند و بدينوسيله قارچ پراكنده شود اما در مواردي كه شرايط مناسب است اسكلرت توليد آپوتسيوم ميكند و آسكوسپورنيز وسيله پراكنش قارچ ميشود . بقاياي گياهي منبع خوبي براي پايداري قارچ ميباشد و پراكندگي معمولاً با كنيديوم است .
كنترل :
1- بهداشت زراعي و حذف منابع آلودگي مانند پيازهاي قديمي و بيمار
2- بذر سالم و جدا كاشتن پيازهاي بذري و مزرعه پياز
3- تناوب با صيفي جات ، كاهو ، كرفس ، غلات
4- سمپاشي با دي تيوكارباماتها
5- خشك كردن پياز قبل از انبار (2 روز در دماي 35-30درجه سانتی گراد)
برچسب برای این موضوع
مجوز های ارسال و ویرایش
- شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
- شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
- شما strong>نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
- شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
-
قوانین انجمن