برای گردشگران خارجی، سفر به پکن به معنی دیدار از دیوار بزرگ چین، خوردن کباب اردک، دیدار از شهر ممنوعه و همچنین دیدار از «پان جیا یوان» است. بازار عتیقه پان جیان یوان که در جنوب شرقی پکن قرار دارد، در گذشته تنها بازاری کوچک بود ولی اکنون به بازاری کامل برای یافتن تمام چیزهای مورد نیاز تبدیل شده است. مساحت آن به 50 هزار متر مربع می رسد و ده هزار بازرگان از سراسر کشور در این بازار گرد آمده اند. تولیدات صنایع و هنرهای دستی، اشیای قدیمی، خوش نویسی ها و نقاشی ها، ظروف چینی، ظروف برنزی، کتاب ها و مجلات قدیمی و کالاهای ساخته شده به سبک اشیای قدیمی از جمله کالاهایی است که در این بازار در معرض فروش گذاشته شده است. از طریق این کالاها می توان با تاریخ و فرهنگ دیرینه چین آشنا شد. یکی از فروشندگان این بازار می گوید:
«مردم به شوخی می گویند که در نقشه جغرافیایی چین، پان جیا یوان یافته نمی شود اما در نقشه های جغرافیایی اروپایی و آمریکایی می توان چین – پکن – پان جیا یوان را دید!»
هر آخر هفته هزاران هزار مشتری چینی و خارجی به این بازار می آیند. اینجا همانند موزه ای توجه مشتریان را جلب می کند.
یان ون جون یکی از مشتریانی است که هر هفته به این بازار عتیقه می آید گاهی چیزی مورد علاقه اش را می خرد و گاهی هم چیزی نمی خرد. وی می گوید:
این بازار توجه کسانی را که به هنرهای زیبا علاقه مند هستند جلب می کند. اکنون به دنبال ارتقای سطح زندگی مردم، میزان توجه و لذت بردن آنان از هنرهای زیبا نیز بالا رفته است. گفتنی است در سراسر کشور 70 میلیون مجموعه دار هنری فعالیت می کنند.
خانم بی تا و اعضای خانواده اش از مجارستان برای نخستین بار به چین آمده اند و اولین بار است که از پان جیا یوان دیدن می کنند. او برای دختر خود گوشواره مروارید و برای خودش گردنبند مروارید و جواهرات دیگری خریده است. او می گوید:
«می خواهم ظروف نقره، جواهرات و عتیقه جات بخرم و چیزهای زیادی هست که برایم جالب است.»
به گفته وی پس از بازگشت به مجارستان بازار پان جیا یوان را به دوستان خود که به پکن می آیند، معرفی خواهد کرد زیرا او این بازار را بسیار دوست دارد.
در منطقه سوم این بازار، صنایع و هنرهای دستی ملیت های مختلف از جمله ظروف نقره تبت، ظروف لاکی ملیت یی، سازهای موسیقی اویغوری و رنگرزی های ملیت میایو به فروش می رسد.
یکی از بازرگانانی که مدت هشت سال است در این بازار به داد و ستد می پردازد از ملیت میایو است. او کالاهایی مانند پارچه های گلدوزی، مجسمه های گلی و ظروف نقره ملیت میایو و صنایع دستی دیگری را که از استان گویی جو خریده است در این بازار می فروشد. خود او نیز در کارگاهش از دوشنبه تا جمعه به کار گلدوزی می پردازد و آخر هفته تولیدات خود را در این بازار می فروشد