-
دانستنيهاي پزشكي
نوشيدني هاي ورزشي حاوي قندعملكرد دستگاه ايمني بدن ورزشكاران رابهبودمي بخشد
نتايج آخرين مطالعات متخصصان طب ورزشي حاكي از آن است كه استفاده از نوشيدني هاي ورزشي حاوي قند در ورزشهاي طولاني مدت و طاقت فرسا عملكرد دستگاه ايمني بدن ورزشكاران را بهبود مي بخشد پيش از اين نتايج مطالعات مختلف بيانگر آن بوده است كه ورزشهاي شديد و طاقت فرسا مانند دوي ماراتن با تضعيف عملكرد دستگاه ايمني بدن ورزشكاران م,م آنها را مستعد ابتلا به بيماريهاي مختلف ميكند نتايج بررسي هاي اخير پژوهشگران يك مركزدانشگاهی در امريكا حاكيست كه مصرف نوشابه هاي ورزشي حاوي 6 تا 8 درصد قند باعث بهبود عملكرد دستگاه ايمني بدن در ورزشكاراني ميشود كه براي مدت بيش از نود دقيقه به شدت ورزش ميكنند به گفته اين محققان به رغم تصور برخي افراد مصرف مكملهاي ويتاميني تاثيري در تقويت دستگاه ايمني اين ورزشكاران ندارد
-
استفاده از پيپ يا حتي كشيدن سيگاربرگ براي سلامت افراد خطرناك است
نتايج آخرين بررسي هاي دانشمندان حاكي از ان است كه به رغم باور برخي از افراد استفاده از پيپ يا حتي كشيدن سيگار برگ نيز به اندازه مصرف سيگار معمولي براي سلامت افراد خطرناك است نتايج مطالعات اخير پژوهشگران يك مركز دانشگاهي در انگلستان در باره 7100 مرد ميانسال كه از پيپ يا سيگاربرگ استفاده ميكردند بيانگر آن است كه احتمال ابتلا به بيماريهاي قلبي ـ عروقي , سكته هاي مغزي و انواع سرطانها در اين افراد نيز مانند افراد سيگاري بسيار بيش از اين احتمال در ساير افراد است برپايه نتايج اين پژوهش كه در تازه ترين شماره نشريه بين المللي اپيدميولوژي منتشر شده است احتمال بروز انواع بيماريها در اين افراد همانند افرادي است كه روزانه بيش از 19 عدد سيگار ميكشند.
-
كاهش وزن عامل اصلي در كنترل فشار خون است
كاهش وزن يك عامل اصلي در كنترل فشار خون است پژوهشگران يك مركز دانشگاهي در هلند به تازگي تاثير كاهش وزن را در كنترل فشار خون 4874 فرد بررسي كردند نتايج اين بررسي كه در تازه ترين شماره نشريه پزشكي فشارخون منتشر شده است بيانگر آن است كه كاهش وزن تاثير قابل توجهي در كنترل فشار خون مبتلايان به بيماري پرفشاري خون دارد به گونه اي كه برپايه يافته هاي اين بررسي ميزان فشار خون افرادي كه بيش از 5 كيلوگرم از وزن خود را كم كرده اند حدود 4 ميلي متر جيوه كمتر از فشار خون ساير افراد است نتايج اين بررسي اهميت اصلاح شيوه زندگي را در كنترل فشار خون خاطر نشان ميسازد.
-
هشدار دانشمندان در خصوص مصرف خودسرانه تركيبات گياهي براي كاهش وزن
دانشمندان در خصوص مصرف خودسرانه تركيبات گياهي و ساير مكملها به منظور كاهش وزن هشدار ميدهند پژوهشگران امريكايي به تازگي اعلام كردند كه مصرف مكملهاي گياهي حاوي تركيب افدرا به منظور كاهش وزن ميتواندبراي سلامت قلب وعروق افراد بسيار خطر ساز باشد نتايج مطالعات اخير پژوهشگران دانشگاه كانكتيكت در باره 155 فرد كه براي كم كردن وزن خود از مكمل هاي گياهي حاوي افدرا استفاده ميكردند حاكي از آن است كه مصرف خودسرانه اينگونه مكملها با افزايش ميزان فشار خون و ايجاد بي نظمي در ضربان قلب افراد ميتواند براي سلامت آنها خطرساز وحتي به مرگ آنهامنجر شود مشروح چگونگي اين پژوهش به تازگي در نشست سالانه انجمن قلب آمريكامنتشر شده است.
-
رابطه آسم در كودكان و شاخص توده بدني در آنان
نتايج آخرين بررسي هاي دانشمندان حاكي از ان است كه بين شاخص توده بدني كودكان و احتمال ابتلاي آنها به بيماري آسم ارتباط وجود دارد اندازه گيري شاخص توده بدني نوعي روش مطمئن براي محاسبه ميزان تناسب اندام در افراد است نتايج مطالعات اخير پژوهشگران يك مركز دانشگاهي در استراليا درباره شش هزار كودك هفت تا 12 سال بيانگر آن است كه ميزان بروز آلرژيهاي تنفسي و علائمي مانند سرفه و خس خس سينه در كودكان چاق يا كودكاني كه شاخص توده بدني آنها بالاتر از حد طبيعي است بيش از احتمال بروز اين علائم در ساير كودكان است به گفته محققان اين ارتباط به ويژه در كودكان دختر مشهود تر است مشروح اين پژوهش در تازه ترين شماره نشريه توراكس منتشر شده است.
-
دلايل متفاوت بروز سينوزيت :
سينوس ها حفره هاي بسته اي هستند که يک روزنه ( مجراي ) کوچک به سوي بيني دارند . ده هزار ليتر هوايي که روزانه استنشاق مي کنيم ابتدا توسط بيني قبل از اين که وارد اين مجراها شوند ، تصفيه ، گرم و مرطوب مي شوند . هنگامي که مخاط بيني احتقان پيدا مي کنند هوا ديگر داخل سينوس ها نمي شود ، بنابراين آنها محل مناسبي براي رشد باکتري ها و عفونت هاي گوناگون مي شوند . برخي از عوامل نيز بروز اين حالت را تسهيل مي کنند . اين علت ها عبارتند از :
زکامي که خوب مداوا نشده است : پنج تا ده درصد از زکام هايي که در درمان آنها بي توجهي شده به صورت سينوزيت در مي آيند . اگر شما مستعد ابتلا به اين نوع عفونت هستيد ، زکام خود را قبل از اين که سينوس هايتان درگير شوند ، درمان کنيد (به وسيله قطره هاي ضدعفوني کننده ، داروهاي استنشاقي و ... )
عامل محيطي : سرما ، اتمسفر مرطوب يا خيلي خشک ( فضاي بسيار گرم ، هواي راکد اتاق و ... ) تغييرات اقليمي شديد ، آلودگي هوا و ... عواملي هستند که اهميتشان با توجه به حساسيت هر شخص تغيير مي کند .
آرژي : آلرژي تمام مواد حساسيت زا ( پشم گربه ، حشرات و ... ) نيز مي توانند مؤثر باشند .
عفونت دندان : دندان هاي آسيا و پيشين فک بالائي نزديک به سينوس هاي فکي آرواره اي هستند . دو حالت وجود دارد ؛ يا دندان عفونت دارد و يا با آمالگامي پر شده که يک قسمت از آن وارد يکي از مجاري سينوسي آرواره اي شده است . در صورت احتمال چنين پيشامدي حتماً با دندانپزشک مشورت کنيد . با اين حال حتي با مداخله اي دکتر ممکن است سينوسي که منشأ آن عفونت دنداني است باز هم تداوم پيدا کند .
بروز سينوزيت بر اثر يک ناهنجاري کالبد شناختي ( آناتوميک ) ، مادرزادي و يا سانحه : انحراف تيغه بيني ، مجراهاي سينوسي بسيار تنگ ، پوليپ بيني ( که معمولاً منشآ آلرژي دارد ) نيز مي تواند اتفاق بيفتد .
بعضي مردم اصلاً دچار سينوزيت نمي شوند در حاليکه بعضي ديگر مکرراً دچار سينوزيت مي شوند . ( مثل آنهايي که سيستيک فيبروزيس دارند ) سينوزيت معمولاً بدنبال عفونت تنفسي مثل سرماخوردگي بوجود مي آيد . عفونت راههاي تنفسي فوقاني يا واکنش هاي آلرژيک باعث التهاب و تورم بافت هاي اطراف منافذ سينوس ها و بسته شدن آنها مي شود . بسته شدن سينوس ها باعث تجمع موکوس در آنها مي شود که در نتيجه آن سينوس ها جايي بسيار مناسبي براي رشد باکتريها و قارچ ها مي شود .
افرادي که داراي ضعف سيستم ايمني هستند در معرض خطر بيشتري براي ابتلا هستند.
همانطور که اشاره شد شايعترين دلايل سينوزيت عفونت راههاي تنفسي فوقاني و رينيت ... آلرژيک مي باشد . عوامل خطرساز ديگر شامل سابقه آسم ، استفاده بيش از حد از داروهاي دکونژستان ، انحراف تيغه بيني ، تومورهاي بيني يا صورت ،پوليپ هاي بيني ، جسم خارجي و ... مي باشند .
عوامل فوق به طور معمول باعث بسته شدن منافذ سينوس ها مي شوند . و بدنبال آن سينوزيت رخ مي دهد . بيماريهايي که باعث ضعف سيستم ايمني مي شوند و بيمار را مستعد به ابتلا به بيماريهاي عفوني مي کنند . اين بيماريها عبارتند از : ابتلا به ايدز ، سرطان و بيماريهايي که جهت درمان آنها از شيمي درماني يا داروهاي تضعيف کننده سيستم ايمني مثل کورتون استفاده مي شود . بعضي بيماريهاي ژنتيکي که باعث اختلال کارکرد مژک هاي سلولي معروف به سلياها مي شوند نيز جزء عوامل خطر سينوزيت محسوب مي شوند . اين بيماريها عبارتند از بيماري سيستيک فيبروزيس ، سندرم کارتاژنر و سندرم سلياي غيرمتحرک . به خاطر داشته باشيد که بيماريهاي فوق افراد را مستعد به ابتلا به سينوزيت مي کنند چرا که آنها باعث مي شوند سينوس ها جاي مناسبي براي رشد باکتريها و ديگر عوامل بيماريزا بشود و همه افراد مبتلا به يکي از بيماريهاي فوق الزاماً دچار سينوزيت نخواهند شد .
پيشگيري :
عفونت هاي راههاي هوايي و آلرژي هارا بخوبي درمان کنيد .
از سيگار کشيدن و آلودگي هاي محيطي اجتناب کنيد .
از دماي بالا يا پائين ( تغييرات شديد دماي محيط ) پرهيز کنيد چرا که باعث افزايش درد سينوس ها مي شود .
از آنجا که رطوبت باعث رقيق شدن موکوس و راحت تر تخليه شدن آن مي شود بهتر است از بخور استفاده کنيد تا باعث مرطوب شدن سينوس هايتان شود . همچنين توصيه به مصرف مايعات فراوان سودمند است .
استفاده از دکونژستان ها در هنگام عفونت مجاري هوايي ممکن است احتمال ابتلا به سينوزيت را کاهش دهد .
-
خارش پوست:
از جمله شکايات شايع بيماران پوستي خارش است که مي تواند علامتي از يک بيماري پوستي باشد و در اين صورت ساير علائم آن بيماري روي پوست وجود خواهد داشت بطور مثال خارش همراه بيماريهاي انگلي و قارچي پوست ، خارش همراه اگزما و کهير و بسياري از بيماريهاي ديگر پوست که با معاينه پوست توسط پزشک مي توان به تشخيص آن رسيد .
اما گاهي خارش پوست بدون وجود ضايعه خاصي روي پوست بروز مي کند . اين دسته از بيماران به دلايل متعددي ممکن است دچار اين مشکل باشند ، از جمله مي توان به خارش در زمينه بيماريهاي داخلي نظير بيماريهاي تيروئيدي ، بيماريهاي کبدي ،نارسائي مزمن کليوي ، غليظ بودن خون ،کمبود آهن بدن ،بدخيمي هاي داخلي و مصرف بعضي داروها اشاره کرد .
در افراد مسن و در کم کاري تيروئيد ، خشکي پوست باعث ايجاد خارش مي شود .
خارش هايي که با شکايت احساس راه رفتن روي پوست حشره همراه است معمولاً منشاء روحي و رواني دارد ، گر چه گاهي واقعاً ممکن است حشره اي عامل اين مشکل باشد .
بعضي از انواع خارش هاي موضعي ناشي از مشکلاتي در پايانه هاي حسي اعصاب هستند .
علت تشديد خارش پوست در شب ها بعلت گرمتر شدن پوست است .
بهرحال کسانيکه دچار خارش پوست هستند حتماً بايستي جهت بررسي علت دقيق آن تحت بررسي هاي لازم قرار گيرند و پس از معاينات و آزمايشات لازم ، درمان شوند .
-
جوش
جوش معمولاْ بعد از چند سال بهبود می يابد ولی نميتوان آن را به حال خود گذاشت چون با بهبود بعضی از جوشها، جوشگاه بوجود آمده تا پايان عمر باقی می ماند و از نظر زيبائی مشکل ساز هستند. گرچه اين جوشگاه ها قابل ترميم هستند ولی مانند پوست صدمه نديده نمی شوند. در بعضی مواقع جوشگاه ها از نظر روحی فرد را آزار می دهند. بنابراين عاقلانه اين است که جوش را درمان نمود تا جوشگاه را؛ چون درمان راحت تر و سريعتر است و نتيجه کار هم رضايت بخش تر است.
چگونگی بوجود آمدن جوش
غدد سباسه يا چربی از بدو در هر دو جنس وجود دارد. در اوايل دوران بلوغ با ترشح هورمون مردانه يا آندروژن اين غدد شروع به بزرگ شدن و فعاليت خود که توليد و ترشح چربی است، را آغاز می کنند. غدد چربی در تمام سطوح پوستی بجز در کف پا و دست وجود دارد ولی بيشترين تراکم آنها در صورت، سينه، پشت و شانه ها است. غدد چربی ترشحات خود را بوسيله مجاری چربی که در ارتباط با فوليکول مو است، به سطح پوست تخليه می کند. افزايش ترشح چربی باعث صدمه به مجاری غدد ميگردد و سلول های جدار اين مجاری آسيب ديده و کنده می شوند و اين سلول های صدمه ديده بهم پيوسته و توليد پلاک يا لخته می کنند و می توانند مجاری را مسدود نمايند. از طرفی در بعضی افراد پوسته ريزی پوست بعلت بعضی نقص ها در آنزيم های لازمه برای پوسته ريزی طبيعی، بطور کامل انجام نمی گيرد و پوسته های روی هم انباشته شده در منافذ مجاری چربی باعث بسته شدن اين مجاری می شوند. با بسته شدن اين مجاری به هر وسيله، چربی در مجاری انباشته شده و باکتری های موجود در اين مجاری رشد زيادی کرده و اين چربی ها را تخمير ميکنند و مواد شيميائی توليد شده در اثر تخمير و ترشح بعضی فاکتورها از باکتری های موجود و همچنين انباشتگی چربی در مجاری باعث صدمه بيشتر به ديواره مجاری شده و آن را بطور کامل از بين می برند. با ورود چربی، سلول های مرده ديواره، باکتری ها و مواد تخميری و آنزيمی به داخل پوست فرآيند التهاب فعال شده و سبب قرمزی و چرکی شدن جوش ميگردد.
عوامل ايجاد کننده و تشديد کننده جوش
بهداشت فردی: گر چه آلودگی و کثيف بودن صورت و بدن علت ايجاد جوش نيستند ولی در تشديد جوش کمک می کنند. شستن صورت روزی دوبار با صابون و يا شامپو در بهبودی جوش کمک می کند. با آب گرم نبايد صورت را شست، چون گرما ترشح چربی را افزايش می دهد و همچنين آب سرد نيز می تواند منافذ مجاری را خشک تر کنند و به بسته شدن اين منافذ کمک نمايد. پس بهتر است با آب ولرم صورت را شست. رژيم غذائی: معمولاْ غذا باعث ايجاد جوش نميشود. گرچه غذاهای چرب و شيرين در بعضی افراد جوشها را بدتر می کنند ولی اين عمومی نيست و بقيه افراد نياز به رژيم غذائی ندارند. ترشح زيادی انسولين در خون و رسيدن آن به پوست در برخی افراد باعث ايجاد جوش می شود. با خوردن غذاهای شيرين و چرب ترشح انسولين افزايش می يابد. پس فقط افرادی که با خوردن چربی و شيرينی دچار جوش می شوند نياز است که از خوردن اين غذاها پرهيز کنند. البته بايد توجه داشت که عوامل ديگری نيز در ايجاد و تشديد جوش سهيم هستند. پس بايد موقعی قضاوت کرد که اين غذاها باعث تشديد جوش می شوند که با هر بار مصرف آنها جوش بدتر شود. از جمله غذا و خوراکيهايي که باعث اين علت ميشوند شامل: غذاهای چرب، تنقلات، خرما، کشمش، محصولات دريايي ( ماهي و ميگو )، بعضي از ميوه جات ( موز ، کيوي ، خرمالو ) و غيـره. بهـترين راهکار پرهيز از مواد غذايي و خوراکيهايي است که فرد اظهار ميکند با خوردن آنها جوش صورتش بدتر ميشود. نور خورشيد: گرمای حاصل از نور خورشيد باعث تحريک ترشح چربی و از طرفی باعث خشک شدن منافذ می شود. پس بهتر است از قرار گرفتن در تابش مستقيم آفتاب اجتناب کرد. فراورده های آرايشی: افرادی که پوست چرب و دارای جوش هستند بايد از کرم پودر و مرطوب کننده و حتی ضد آفتاب هايی استفاده کنند که فاقد چربی باشد. اين محصولات بايد غير آکنه زا و غير کومدون زا باشند. موااد آرايشی را بايد روزی دوبار از صورت خود با آب و يا شیر پاکن های فاقد چربی و سازگار با پوست چرب پاک کنيد. کرم پودرهای رنگی فاقد چربی می توانند قرمزی پوست شما را از نظر مخفی کنند. در صورت لزوم از مارکی استفاده شود که باعث التهاب پوستی نگردد (شما به آن حساسيت نداشته باشيد که با تست کردن در داخل بازو می توانيد از سلامت آن مطمئن شويد).
درمان جوش
در درمان جوش نبايد خسته شويد. چون درمان جوش يک فرآيند مداوم و طولانی است. درمان جوش در حقيقت کنترل جوش زدن صورت و بدن شما می باشد نه ريشه کن کردن آن. اگر با درمان جوش شما بهبود يافت درمان را قطع نکنيد بلکه با مشاوره با پزشک خود داروهای مصرفی را تعدیل دهيد. گاهی نياز است تا کنترل کامل جوش صورت بمدت شش ماه دارو مصرف کرد. در صورتی که بعد از مصرف دو ماه از دارو جوش صورت شما بهبودی نيافت شما به داروهای مصرفی مقاوم هستيد و بايد درمان تغيير يابد. بسته به نوع جوش و وضعيت جسمانی و هورمونی بدن دارو انتخاب می شود. پس بدون مشاوره با پزشک خود اقدام به مصرف يا تغيير دارو نکنيد. در صورتی که با مصرف دارو تغييری در وضعيت جسمانی و يا پوست شما ايجاد شد پزشک خود را در جريان گذاريد. در مواردی که کيست و ندول ايجاد شود گاهی نياز به تزريق دارو بداخل کيست و ندول است و گاهاْ کرايو نيز در درمان مورد استفاده قرار می گيرد. جوشهای سر سياه و سر سفيد اگر با مصرف کرم های لايه بردار تخليه نشوند نياز به تخليه آنها با وسايل خاصی است. پس از فشار دادن اين جوشها و هر نوع جوش جهت تخليه آن پرهيز کنيد چون باعث شدت التهاب و ايجاد جوشگاه ميگردد. از کندن جوشها اجتناب کنيد چون باعث لک و ايجاد جوشگاه ميگردد. در طول درمان گاهی نياز است که از آنتی بيوتيک خوراکی از قبيل تتراسايکلين، اريترومايسين، داکسی سايکلين و غيره … مصرف نماييد. اين داروها علاوه بر کاهش مقدار باکتری باعث کم شدن التهاب نيز ميگردند. اگر با مصرف طولانی آنتی بيوتيک دجار قارچ تناسلی شديد با اطلاع پزشک دارو را قطع و قارچ را درمان نماييد. از عوارض جانبی داروها هراس نداشته باشيد و به پزشک خود اطمينان کنيد چون ترس از دارو باعث اختلال در روند درمان می گردد. در صورت هر گونه تغييری در مزاج و وضعيت جسمی پزشک خود را مطلع نماييد. اگر داروئی غير از داروی درمانی جوش مصرف می کنيد به پزشک اطلاع دهيد. مصرف بعضی از داروها در زمان بارداری و شير دهی مضر هستند بنابراين در صورتی که شما باردار هستيد يا به نوزادتان شير می دهيد به اطلاع پزشک برسانيد. در مواقعی جوش به داروهای رايج جواب ندهد و يا جوش بصورت کيست و ندول های بزرگ باشد با صلاحديد پزشک شايد نياز به مصرف داروی اکوتان (ايزوتره تينوئين) باشيد. اين دارو عوارض متعددی دارد که الزاماْ در هر بيماری ديده نمی شود. بايد قبل از شروع و در طول درمان برای پيشگيری از عوارض اين دارو معاينات پزشکی و آزمايشات لازم انجام گيرد. در حين مصرف اين دارو و احتياطاْ تا يک سال بعد از قطع دارو بايد جلوگيری از حاملگی صورت گيرد. دوره درمان بايد کامل شود چون می تواند باعث عود جوش گردد. توصيه های پزشک را در حين درمان جوش فراموش نکرده و دقيقاْ اجرا کنيد. هميشه در ذهن داشته باشيد که جوش را نمی توان بطور کامل از بين برد ولی می توان آن را کنترل نمود. درمان جوشگاه های جوش روش های مختلفی برای از بين بردن جوشگاه ها استفاده ميشود ولی بايد در نظر داشته باشيد که با هيچ روشی نتيجه صد در صد نيست. از جمله اين روش ها می توان از ليزر، ميکرودرم ابرشن، لايه برداری با مواد اسيدی و کرم های لايه بردار، سابسيژن يا آزاد کردن جوشگاه های فرو رفته از زير، تزريق کلازن، هيالورونيک اسيد و چربی را نام برد. گاهی نياز است برای رسيدن به نتيجه مطلوب از چند روش استفاده نمود.
-
چه كار كنم تا قد بلند شوم؟
غده هيپوفيز قدامي که در مغز قرار دارد، عليرغم اندازه کوچکش محل ترشح هورموني به نامهورمون رشد است.اين هورمون باعث مي شود که چربي اضافي و زائد بدن سريع تر به انرژي تبديل شود، در نتيجه موجب رشد بيشتر و قوي تر استخوان هاي بدن خواهد شد. هورمون رشد مهم ترين عامل براي افزايش قد در دوران رشد مي باشد. اگر چه ميزان توليد هورمون رشد در بدن کاملاً به مغز وابسته است، ولي مي توان با استفاده از روش هايي ميزان توليد آن را در بدن افزايش داد. البته بايد بگويم افزايش قد در دوران رشد امکان پذير خواهد بود و بعد از سخت شدن قسمت نرم و غضروفي استخوان ها و توقف رشد طولي آنها، قد فرد افزايش نخواهد يافت .
شش راه وجود دارد که شما مي توانيد با انجام آنها تا حدي باعث افزايش ترشح هورمون رشد شويد :
1-خواب کافي و منظم باعث افزايش مقدار هورمون رشد در طول روز مي شود.
2- به جاي اينکه سه وعده غذايي و در هر وعده مقدار زيادي غذا مصرف کنيد ،سعي نماييد وعده هايي غذايي خود را به شش وعده غذايي برسانيد تا در هر وعده مقدار کمتري غذا مصرف کنيد، زيرا مصرف زياد مواد غذايي که داراي انديس گليسمي بالا ( قند بالا ) هستند، بدن را وادار مي کند که مقدار انسولين بيشتري ترشح نمايد. اين مسئله نه تنها منجر به ذخيره چربي اضافي در بدن مي شود، بلکه ممکن است جريان هورمون رشد را در بدن متوقف کند.
به اين نکته مهم اشاره مي کنيم که مصرف غذاهاي حاوي قند کمتر، از آزاد شدن انسولين جلوگيري خواهد کرد. ورزش کردن ، خواب کافي، تغذيه صحيح و کاهش استرس ، نه تنها شما را سالم تر نگه مي دارد، بلکه غده هيپوفيز قدامي را براي انجام وظايف خويش که يکي از آنها ترشح هورمون رشد است، تشويق مي کند.
3-کارشناسان تغذيه بيان مي کنند، مصرف غذاهاي حاوي پروتئين و کربوهيدرات، دو ساعت قبل از فعاليت ورزشي و بلافاصله بعد از آن، باعث افزايش قابل توجه هورمون رشد و تستوسترون در خون مي شود. بنابراين دو ساعت قبل از انجام فعاليت هاي ورزشي ،يک ساندويچ کوچک سالاد و جوجه مصرف کنيد.
4- انجام ورزش هاي کششي روزمره مثل نرمش هاي بدنسازي روزانه، تاثير مستقيمي بر روي ترشح هورمون رشد دارند.مطالعات جديد نشان مي دهند که مقدار و دفعات ترشح هورمون رشد با فعاليت ورزشي شديد مرتبط مي باشد. بعد از فعاليت ورزشي شديد هورمون رشد بيشتري در بدن آزاد مي شود. براي اينکه شما بيشترين بهره را از فعاليت ورزشي بدست آوريد، بايد مطمئن باشيد که مدت و شدت فعاليت ورزشي شما براي ايجاد پاسخ مناسب ( تحريک هيپوفيز قدامي براي ترشح هورمون رشد ) کافي است.
ورزش هاي بي هوازي شديد و پياده روي به مدت حداقل30-20 دقيقه بايد انجام شود. ورزش هاي کششي خاصي وجود دارد که ممکن است تا حدي باعث آزاد شدن هورمون رشد شوند.
با انجام حرکات کششي که مستلزم کار گروهي ماهيچه ها مي باشد، شدت فعاليت ورزشي بالا مي رود و به دنبال آن غده هيپوفيز قدامي مجبور مي شود که هورمون رشد بيشتري آزاد نمايد. شرکت در فعاليت هاي ورزشي هوازي شديد نيز مي تواند باعث افزايش ترشح هورمون رشد شد .
5- دريافت اسيد آمينه گليسين قبل از فعاليت ورزشي مي تواند تا حدي باعث تحريک ترشح هورمون رشد شود. ولي اين اسيد آمينه زماني موثر است که به صورت مکمل دريافت شود. با مصرف غذاهاي غني از اسيد آمينه گليسين ( مانند گوشت ، ماهي ، مرغ و شير ) قبل از فعاليت ورزشي، نمي توان ترشح هورمون رشد را افزايش داد، زيرا با مصرف اين نوع غذاها قبل از فعاليت ورزشي، معده شما پر خواهد شد و گليسين اضافي جذب بدن نخواهد شد. اگر اسيد آمينه گليسين بيشتر از مقدار لازم دريافت شود، مقدار اضافي آن بايد از سد خوني- مغزي ( blood-brain barrier ) عبور کند، در نتيجه اثر گليسين بر روي ترشح هورمون رشد کاهش مي يابد.
بنابراين مي توان گفت،فقط در صورتي که اين اسيد آمينه به صورت جدا و به شکل مکمل و ترجيحاً با معده ي خالي مصرف شود، باعث آزاد شدن هورمون رشد مي شود. در اين حالت سرعت جذب گليسين بالا مي رود و ساير اسيدهاي آمينه نيز با جذب آن تداخل نخواهند کرد.
6- بيشترين مقدار هورمون رشد در دو ساعت اوليه خواب ترشح مي شود.هرگز دو ساعت قبل از خواب وعده غذايي سنگين ( حاوي مقادير زياد مواد غذايي ) مصرف نکنيد، زيرا نياز به انسولين بالا بعد از مصرف زياد مواد غذايي، از آزاد شدن هورمون رشد به مقدار زياد جلوگيري مي کند. در نتيجه بدن نمي تواند از فوايد استراحت بهره مند شود.
همچنين به نظر مي رسد ،شب بهترين زمان براي دريافت مکمل اضافي جهت افزايش ترشح هورمون رشد مي باشد. محققان دريافته اند ، مصرف اسيدهاي آمينه آرژنين و اُرتينين با يکديگر و با معده خالي، قبل از خواب مي تواند مقدار هورمون رشد را افزايش دهد. مکمل هاي قابل دسترس مطمئن تري نيز وجود دارند که شما مي توانيد از آنها استفاده کنيد. مثلاً 5- هيدروکسي تريپتوفان که قبلاً براي درمان بي خوابي استفاده مي شد، به ترشح هورمون رشد کمک مي کند.
منبع :تبیان
-
چند نكته مفيد براي كاهش وزن:
امروزه چاقی به علت کاهش فعالیتهای بدنی ، ماشینی شدن زندگی و رواج فرهنگ مصرفی ، به عنوان یکی از خطرناکترین عارضه ها زندگی انسان ها را تهدید می کند. متخصصان علم تغذیه و ورزش تعاریف مختلفی از چاقی ارائه می دهند. در این میان ساده ترین تعریف از چاقی را می توان افزایش حداقل 20 درصد به وزن ایده آل یا وزن متناسب باقد شخص بیان نمود. عوارض و بیماریهای ناشی از چاقی و افزایش چربی بدن عبارتند از: افزایش ldl (لیپو پروتئین چگال ) خون ، فشار خون ،انسداد کرونر قلبی و مشکلات ستون فقرات و پاها. چاقی به دلیل بر هم خوردن تعادل انرژی در بدن به وجود می آید. اگر مجموع انرژی دریافتی از راه تغذیه با مجموع انرژی مصرفی (انرژی مصرف شده در فعالیتهای بدنی ) برابر باشد تعادل انرژی ایجاد می شود، در این صورت وزن بدن نه اضافه می شود، و نه از آن کاسته می گردد. اگر انرژی مصرفی بیشتر از انرژی دریافتی باشد، در این حالت بدن برای تأمین این کمبود انرژی مجبور به سوزاندن چربی مازاد شده و از وزن بدن کاسته می شود، چنانچه انرژی دریافتی بیشتر از انرژی مصرفی باشد، این انرژی مازاد در بدن به صورت چربی ذخیره شده و به چاقی منجر می شود. متخصصان درمان چاقی برای انجام تحقیقات در این زمینه سه گروه از افراد چاق را انتخاب نمودند. در گروه اول محققان رژیم غذایی معمولی آنها را تغییر دادند. در گروه دوم تأثیر تمرین های ورزشی و فعالیتهای جسمانی بر میزان چاقی مورد بررسی قرار گرفت . در گروه سوم روش تغییر رژیم غذایی همراه با تمرین ورزشی بررسی شد. نتایج تحقیقات نشان می دهد هر سه روش درمانی مذکور تأثیر و نقش مثبتی در درمان چاقی دارند، امااگر روش تغییر رژیم غذایی همراه با تمرین و فعالیت جسمانی به کار رود درمان چاقی امکان پذیرتر است . رژیم غذایی : با تغییر رژیم غذایی انرژی دریافتی بدن کمتر از انرژی مصرفی شده لذا بدن این کمبود انرژی برای مصرف در فعالیتهای جسمانی را از راه سوزاندن چربی ها تأمین می کند و وزن بدن کم می شود. این روش به عنوان یکی از روشهای درمان چاقی پیشنهاد می شود. تغییر در رژیم غذایی را به چند صورت می توان انجام داد 1- کاهش مقدار غذا به شرط اینکه مقدار مواد ضروری بدن مانند ویتامین ها و مواد معدنی کاهش نیابد. 2- جایگزین کردن غذاهای غیر چرب مانند مواد قندی به جای غذاهای چرب . به دلیل اینکه غذاهای چرب آمادگی زیادی برای تبدیل شدن به چربی و ذخیره در بدن دارند اما کربوهیدراتها (موادقندی ) به آسانی سوخته و مصرف می شوند. 3- استفاده از غذاهای سلولزی با ارزش غذایی و انرژی پایین نظیر سبزی و میوه به جای غذاهای چرب . تمرین و فعالیت جسمانی : تمرین و فعالیت جسمانی باعث می شود انرژی مصرفی بیشتر از انرژی دریافتی شود.البته مقدار فعالیت باید به حدی باشد که مقدار انرژی مصرفی را بیشتر ازمقدار انرژی دریافتی کند. در این صورت نیز بدن برای تأمین این کمبود انرژی اقدام به استفاده از چربی های ذخیره در بدن می کند در نتیجه وزن بدن و مقدار چربی بدن کاهش می یابد. همانگونه که قبلاً نیز اشاره شد اگر رژیم غذایی همراه با تمرین جسمانی به کار رود، منجر به کاهش چربی بیشتر در بدن می شود.در این زمینه تمرینهای مناسب استفاده از تمرینهای هوازی و افزایش فعالیت های روزمره است . تمرینهای هوازی شامل دو استقامت ، پیاده روی ، دوچرخه سواری ، شنا و ورزشهای سبک دیگراست که برای اشخاص چاق بسیار مناسب است . از آنجا که اکثر افراد چاق به ورزش تمایل کمتری نشان می دهند و شیوه های کم تحرک زندگی را بیشتر دوست دارند، افزایش فعالیتهای روزمره روش درمان مناسبی برای چاقی این افراد است .
برچسب برای این موضوع
مجوز های ارسال و ویرایش
- شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
- شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
- شما strong>نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
- شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
-
قوانین انجمن