درباره روش مدلسازی Loft
درباره روش مدلسازی Loft در برنامه 3D Max:
یکی از پرکاربردترین روشهای مدلسازی در برنامه Max روش مدلسازی Loft است که همانند روش مدلسازی Bevel profile براساس تکرار یک شی دوبعدی روی مسیر دو بعدی کار می کند. در این روش نیم رخ یا برش مقطعی یک شی بر روی مسیر آن حرکت داده می شود و شی Loft که یک شی سه بعدی است ایجاد می شود. من از این روش برای طراحی قاب های عکس، لبه های میز، گچ بری کنار ریوارها و میانه سقف، ستون ها ، رواق ها و هرچیزی از این دست استفاده می کنم.
تفاوت های اصلی دو روش Loft و Bevel profile:
1-Bevel profile یک اصلاحگر(Modifier ) است. در حالی که Loft یک شی مرکب ( ObjectCompound ) است.
2-در روش Loft مسیر و شی پس از تشکیل شی اصلی قابل ویرایش هستند. در حالی که در Bevel profile اینگونه نیست.
3-اشیاء Loft قابلیت Deformation دارند در حالی که در Bevel profile اینگونه نیست.
4-حساسیت تکرار بافت ( Material ) در شی Loft نسبت به Bevel profile منطقی و براساس مسیر است
5-شی Loft قابلیت ( Multi Loft ) دارد و بر روی یک مسیر حدود 100 شی را می توان تکرار کرد.
بکار گیری شی Loft:
برای دست یابی به شی Loft ابتدا نیاز داریم حداقل 2 شی دو بعدی به عنوان نیم رخ و مسیر تکرار ایجاد کنیم.
برای درک بهتر موضوع در این آموزش من از یک دایره و یک خط مستقیم استفاده کرده ام.
تصویر شماره 1
یادآوری:
برای دستیابی به اشیاء دو بعدی در طرف سمت راست برنامه از سربرگ Create و قسمت Shapes استفاده می کنیم.
حال شی Loft را از همان سربرگ Create و در قسمت Geometry انتخاب می کنیم. برای این منظور باید از طریق منوی کرکره ای Geometry را روی ObjectCompound قرار دهیم.
هم اکنون می توانیم شی Loft را کلیک کنیم.
نکته: کلید Loft زمانی فعال خواهد شد که یکی از اشیاء دو بعدی درون صفحه در حالت انتخاب باشد.
ایجاد شی Loft با استفاده از اشیاء دوبعدی:
دقت کنید: اگر در صحنه شی انتخابی شما مسیر است اکنون بر روی Get Shape در قسمت Creation Methodکلیک کنید.
و اگر شی انتخابی شما شی نیم رخ است در این قسمت روی Get path کلیک کنید و در حالتی که کلید مربوطه فعال است بر روی همان شی در صحنه کلیک کنید.
هم اکنون شی سه بعدی شما در صحنه ایجاد شده و آماده تغییرات بعدی است.
نکات تخصصی این آموزش را در پست زیر پی می گیریم