انواع اردور
اينم واسه درخواست دوستان
خوب
متوسط
بد
انواع اردور
اينم واسه درخواست دوستان
اردور پنیر
مواد لازم
– کرم چیز یا پنیر خامه ای 250 گرم
– پنیر فتا 120 گرم
– سیر یا پودر سیر 1 حبه یا 1 قاشق چایخوری
– جعفری خرد شده 1 قاشق غذاخوری
– نعنا خرد شده 1 قاشق غذاخوری
– گردو خرد شده یا کنجد 2 قاشق سوپخوری
– برگ کرفس یا برگ مو یا کاهو کمی جهت تزیین
طرز تهیه
پنیر فتا و پنیر خامه ای را در یک کاسه بهم بزنید تا صاف شود . پودر سیر و 1 قاشق چایخوری از نعنا و جعفری را به آن اضافه کنید و مخلوط حاضر را در یخچال بگذارید کمی خودش را بگیرد بعد خمیر پنیر را گلوله های کوچکتر از گردو درست کرده و داخل کنجد یا گردو یا نعنا و جعفری غلتانده دوباره در یخچال قرار دهید.در زمان سرو ظرف اردور را با برگ مو یا سبزی یا فال لیمو ترش تزیین کنید.
اردور میگومواد لازم
میگو 150 گرم
چیپس یک بسته
پنیرچدار 2/1 پیمانه
زیتون بدون هسته 2/1 پیمانه
خیار شور 2/1 پیمانه
فلفل دلمه ای 2/1 پیمانه
سس مایونز 2/1 پیمانه
خردل 2/1 پیمانه
پودر زیره 4/1 قاشق چایخوری
طرز تهیه
طبق دستورات گذشته میگوها را در آب جوش ریخته تا بوی ضخم آن گرفته شود و با این طریق میگوها نیز پخته می شود . سپس میگوها را خرد کنید و خیار شور و زیتون و فلفل دلمه ای خرد شده را در ظرف ریخته و بعد سس ها را اضافه کرده و مخلوط کنید . روی چیپس ها را قرار دهید . سپس آنرا در ظرف مناسب بچینید و در فر 180 درجه و طبقه وسط به مدت 10 الی 15 دقیقه قرار دهید. غذا که آماده شد با سس و پودر زیره تزئین می کنیم.
سینی کاناپهمواد لازم براي تهيه 30 عدد كاناپه
نان تست ------------------------------- 15 عدد
پنير تست ( ورقه اي ) ------------------ 5 ورق
كالباس --------------------------------- 5 ورق ( با طعم دلخواه )
--
پنير صبحانه ----------------------------- 100 گرم
سبزي خوردن --------------------------- 100 گرم
مغز گردو --------------------------------- 70 گرم
--
گوشت مرغ پخته ------------------------ 100 گرم
پيازچه خرد شده ------------------------ 1 استكان
مخلوط مايونز و خامه -------------------- به مقدار لازم
نمك و فلفل ------------------------------ به مقدار لازم
--
زيتون ، گوجه گيلاسي ، تربچه --------- به دلخواه ( براي تزئين )
طرز تهيه :
نان هاي تست را به صورت مثلثي برش بزنيد و كنار بگذاريد. (هر برش نان را به دو قسمت تقسيم كنيد)
30 عدد نان مثلثي ( كاناپه ) در اختيارتان قرار ميگيرد . كاناپه ها را به سه دسته 10 عدد تقسيم كنيد .
{ در اين قسمت سه مدل كاناپه را با سه طعم مختلف تهيه خواهيم كرد }
براي هر قسمت 10 عدد از كاناپه ها را استفاده كنيد .
1 )
ورقه هاي كالباس را - كه بهتر است به ارتفاع يك سانتيمتر برش خورده باشند – روي كاناپه ها قرار دهيد و به اندازه هر كاناپه برش بزنيد و قسمتهاي اضافه آن را بچينيد و كنار بگذاريد .
پنير تست را نيز مثل نان تست به صورت مثلثي برش بزنيد و روي هركدام از كاناپه ها يك برش پنير تست قرار دهيد . ( ميتوانيد براي زيبا تر شدن ظاهر كار ، پنير را مطابق شكل برعكس جهت نان و كالباس روي كاناپه قرار دهيد )
2 )
سبزي خوردن را بعد از پاك كردن و شستن داخل آبكش بگذاريد تا آب آن چيده شود . بعد ساطوري كنيد و همراه مغز گردو ريز خرد شده و پنير صبحانه ريز خرد شده ، كاملا مخلوط كنيد . به اندازه از مخلوط روي سطح كاناپه بماليد كه به ارتفاع يك سانتيمتر سطح كاناپه را پوشش دهد . و روي مخلوط را كاملا صاف كنيد .
3 )
گوشت مرغ پخته را چرخ كنيد . مخلوط سس مايونز و خامه را همراه با پيازچه ، مرغ چرخ شده و نمك و فلفل در ظرفي بريزيد و هم بزنيد تا سس يكدستي حاصل شود .
از سس آماده روي 10 عدد كاناپه باقيمانده بريزيد ( به ارتفاع يك سانتيمتر ) و با پشت قاشق مخلوط را كاملا صاف كنيد .
روي كاناپه ها را به دلخواه با زيتون، گوجه گيلاسي و تربچه حلقه شده يا انواع ديگر سبزيجات تزئين كنيد و در ظرف مورد نظر بچينيد و داخل يخچال قرار دهيد . بهتر است حداقل يك ساعت قبل از سرو، سيني كاناپه را داخل يخچال نگهداري كنيد .
نكته :
كاناپه نوعي اردور است كه روي برش هاي انواع نان تهيه ميشود . و به صورت سرد يا گرم و با تنوع بسيار زياد قابل تهيه است .
بهتر است براي تهيه انواع كاناپه از نان تست تازه استفاده كنيد تا هنگام برش دادن نان، خرد نشوند.
پيشنهاد ميكنم از كالباس خشك يا بلغاري براي تهيه انواع اردور استفاده كنيد كه بافت ضخيم تري دارند .
دقت داشته باشيد هنگامي كه چند نوع كاناپه تهيه ميكنيد، ارتفاع كاناپه ها با هم يكي باشد تا ظاهر كار زيبا تر به نظر برسد .
در صورتيكه طعم پنير تست خام را دوست نداريد ميتوانيد بعد از آماده شدن كاناپه هاي حاوي پنير، آنها را به مدت 5 دقيقه داخل فر داغ با دماي 200 درجه قرار دهيد تا پنير كمي ذوب شود . و يا با استفاده از دكمه پخت تركيبي + گريل ، آنها را با حداكثر قدرت به مدت 3 دقيقه داخل ماكروفر قرار دهيد .
اردور قارچ - 2مواد لازم
– قارچ 500 گرم
– آرد 175 گرم
– نمک 2/1 قاشق چایخوری
– پودر کاری 2/1 قاشق چایخوری
– بکینگ پودر 2/1 قاشق چایخوری
– پودر فلفل مقداری
– آب 2/1 و 1 پیمانه
– سیر 2 حبه
– پیاز 1 عدد متوسط
– روغن مایع به میزان لازم
طرز تهیه
آرد ، نمک ، ادویه فلفل و بکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و آب را به آن می افزائیم کمی آنرا بهم زده و 10 دقیقه استراحت می دهیم . پیاز و سیر را ریز خرد کرده و به خمیر اضافه می کنیم ، قارچها را اضافه نموده و آنرا بهم می زنیم تا یک لایه خمیر تمام آنرا بپوشاند و بعد در روغن سرخ می کنیم . با لیمو و گشنیز تزیین می کنیم .
سیب زمینی و پنیر طعم دارمواد لازم برای 4 نفر :
سیب زمینی ----------------------- 3 عدد در اندازه درشت
بلوچیز*------------------------------ 100 گرم رنده شده
پنیر پیتزا ---------------------------- 150 گرم رنده شده
فلفل سیاه ، نمک ----------------- به مقدار لازم
ادویه *------------------------------ به مقدار لازم
روغن برای سرخ کردن ------------ به مقدار لازم
طرز تهیه :
سیب زمینی ها را پوست بگیرید و برش های ورقه ای نازک بزنید .
مقداری روغن در تابه بریزید و صبر کنید روغن داغ شود . سیب زمینی ها را داخل روغن سرخ کنید و بعد روی دستمال کاغذی آشپزخانه بچینید تا روغن اضافی آنها چیده شود .
یک دیس لبه دار که قابلیت قرار گرفتن داخل فر یا مایکروفر را داشته باشد آماده کنید .
یک ردیف سیب زمینی سرخ کرده را کف آن بچینید و یک لایه بلوچیز رنده شده روی آن بپاشید.
مقداری نمک و ادویه مورد نظر روی بلوچیز بپاشید و یک لایه پنیر پیتزای رنده شده روی آن بریزید.
تمام سیب زمینی ها را به همین ترتیب لایه به لایه با پنیر داخل دیس بچینید و روی لایه آخر را فقط با پنیر پیتزای رنده شده بپوشانید .
دیس را داخل فر داغ با دمای 200 درجه سانتیگراد به مدت 5 دقیقه قرار دهید تا روی سیب زمینی ها کاملا برشته شود .
و یا دیس را روی پایه فلزی شماره 2 مایکروفر بگذارید و با استفاده از پخت ترکیبی + گریل با قدرت 450 به مدت 3 دقیقه گریل کنید .
و بعد همراه با سس کچاپ تند یا معمولی به صورت گرم سرو کنید .
این خوراک یک پیش غذای بسیار لذیذ محسوب میشود .
نکته :
* درباره بلوچیز یا پنیر گورگونزولا میتوانید این پنیر را از تمام فروشگاه های معتبر مواد غذایی تهیه کنید . این پنیر یک نوع پنیر طعم دار است که به صورتهای مختلفی در غذاها استفاده میشود . به دلیل پائین بودن زمان ذوب این پنیر توصیه کردم که لایه آخر را فقط با پنیر پیتزا بپوشانید تا بلوچیز در اثر حرارت مستقیم نسوزد .
میتوانید مقدار هر دو نوع پنیر مورد استفاده را بسته به ذائقه خود کمتر یا بیشتر در نظر بگیرید .
* برای این خوراک میتوانید از طیف گسترده ای از طعم دهنده ها به عنوان ادویه استفاده کنید .
به طور مثال میتوانید لابه لای مواد همراه با نمک و فلفل از مقداری زنجبیل رنده شده ، فلفل قرمز، پودر آویشن ، مخلوط پودر سیر و نمک و یا هر طعم دهنده دیگری که مایل بودید استفاده کنید .
دقت کنید که حلقه های سیب زمینی ضخامتی یکسان داشته باشند تا ظاهر خوراک زیبا تر باشد .
پایه های فلزی مایکروفر : معمولا جزو وسایل جانبی مایکروفر ها دو عدد پایه فلزی وجود دارد. یکی از آنها ارتفاع کمتری دارد که پایه شماره 1 نام دارد و دیگری که ارتفاع بلند تری دارد پایه شماره 2 نامیده میشود که از این هردو برای گریل کردن خوراک استفاده میشود . موارد استفاده از این دو پایه بستگی به نوع خوراک دارد . برای خوراک هایی که حجم بزرگتر و بافت ضخیم تری دارند مانند مرغ و گوشت و انواع گراتن ها از پایه شماره 1 که کوتاه تر است استفاده میشود و برای خوراک هایی با بافت لطیف تر از پایه شماره 2 که ارتفاع بلند تری دارد استفاده میشود که به المنت گریل نزدیک تر باشد و خوراک هنگام گریل شدن خشک نشود .
دلیل توصیه به استفاده از پخت ترکیبی + گریل نیز لطافت این خوراک است . اگر از امکان گریل به تنهایی استفاده کنید امکان خشک شدن این خوراک وجود دارد .
اردور بامیهمواد لازم برای 4-6 نفر :
بامیه درشت --------------------- 15 عدد
گوشت چرخ کرده ---------------- 60 گرم
گوجه فرنگی --------------------- 4 عدد
پیاز ------------------------------- 1 عدد
فلفل سبز قلمی ----------------- 2-3 عدد ( خرد شده )
ریحان و ترخان ------------------- نصف استکان ( ساطوری شده )
پودر کاری ------------------------ 1 قاشق چایخوری
پنیر پیتزا ------------------------- به مقدار لازم ( رنده شده )
نمک، زردچوبه، فلفل ------------ به مقدار لازم
طرز تهیه :
بامیه ها را از طول به دو قسمت برش بزنید و تمام مواد داخل برش ها را خالی کنید .
در یک قابلمه متناسب آب جوش بیاورید و بامیه ها را داخل جوش به مدت 7- 10 دقیقه بجوشانید تا کمی نرم شود . پیاز را خرد کنید و همراه با مقداری زردچوبه در مقداری روغن تفت دهید تا کمی سبک شود. گوشت را بیفزائید و مواد را مخلوط کنید تا رنگ گوشت تغییر کند. یک استکان آب جوش داخل تابه بریزید و درب تابه را ببندید تا گوشت نیم پز کامل شود. ( حداکثر 7-10 دقیقه با حرات ملایم )
بعد فلفل سبز خرد شده، سبزی خرد شده و پودر کاری و کمی نمک و فلفل را اضافه کنید مواد را در حد مخلوط شدن، هم بزنید و زیر تابه را خاموش کنید .
گوجه ها را همراه با کمی نمک و دو قاشق غذا خوری روغن مایع داخل میکسر بریزید و مخلوط کنید. بعد نصف استکان آب جوش داخل پوره بریزید و هم بزنید تا مایه یکدستی حاصل شود .
کف دیس پیرکس لبه داری، پوره گوجه فرنگی را بریزید، از مایه گوشتی آماده به اندازه یک قاشق چایخوری داخل هر برش از بامیه ها قرار دهید، سطح روی آن را با لبه کارد صاف کنید و بامیه های پر شده را داخل دیس (روی لایه پوره گوجه فرنگی) کنار هم بچینید.
کمی فلفل سیاه روی آنها بپاشید و دیس را در طبقه وسط فر قرار دهید و به مدت 20 دقیقه با حرارت 160 درجه سانتیگراد (= 320 درجه فارنهایت = شماره 3) بپزید . بعد از این مدت دیس را از فر خارج کنید و پنیر پیتزای رنده شده را به مقدار دلخواه، روی هر کدام از بامیه ها بپاشید .
دوباره دیس را با همان شرایط در فر قرار دهید و 5-7 دقیقه زمان دهید تا پنیر ذوب شود .
و بعد خوراک را در همان ظرف همراه با چند برگ ریحان یا سایر مخلفات دلخواه سرو کنید.
نکته :
حتما از بامیه های درشت برای تهیه این اردور استفاده کنید. منظور از بامیه درشت بامیه هایی به طول حداقل 15 سانتیمتر و قطر 2- 3 سانت است.
میتوانید به جای این مقدار گوشت چرخ کرده، از 45 گرم سویای خیس خورده استفاده کنید.
حداکثر 10 دقیقه بعد از خارج کردن دیس از داخل فر، خوراک را سرو کنید تا بامیه ها خشک نشوند.
سيني اردورمواد لازم :
سالاد الويه 2 فنجان
سس مايونز 4 قاشق سوپخوري
زيتون سياه 150 گرم
زيتون سبز 150 گرم
خيار شور 150 گرم
تخم مرغ پخته 3 عدد
ميگو تاره 100 گرم
ماهي 100 گرم
گوجه فرنگي 4 عدد
انگور 150 گرم
طرز تهيه :
وسط سيني گرد مناسبي را يك دايره سالاد الويه ميريزيم و با قالب گردي سالاد را كاملا صاف ميكنيم و رويش را سس مايونز مي ماليم و با زيتون خيار شور زيتون سياه و قاچهاي تخم مرغ سفت روي آنرا تزيين ميكنيم و اطراف آنرا ميگو پخته شده ماهي پخته شده حلقه شده گوجه فرنگي و حب هاي انگور درشت قرار ميدهيم .
در صورت رعايت مقادير مواد اوليه اين اردور براي 4 تا 6 نفر کافيست
اردور آقا كوچولو با گوجه فرنگيواد لازم :
گوجه فرنگي 4 عدد
سالاد الويه 2 فنجان
سالاد روسي 2 فنجان
تربچه 150 گرم
ترتيزك 150 گرم
سيب زميني 4 عدد
ترب 4 عدد
شلغم 4 عدد
طرز تهيه :
اين اردور بسيار قشنگ و ساده است در صورتيكه حتما 4 عدد ترپ سفيد يا شلغم متوسط داشته باشيم .
ترب يا شلغم را پوست ميكنيم بشكل مخروط به آن فرم ميدهيم سر گوجه فرنگيها را بر ميداريم داخلش را خالي ميكنيم نمك و فلفل به آن ميپاشيم و با سالاد پر ميكنيم ترب يا شلغم را روي آن قرار ميدهيم يا چند عدد فلفل درسته مطابق به عنوان چشم و دهان روي سيب زميني فرو ميكنيم و سيب زميني ها را با چوب خلال روي تربها فرو ميكنيم و سر گوجه فرنگي را روي سيب زمينيها قرار ميدهيم تربچه ها را بشكل گل درست ميكنيم ترتيزك را ته ظرف گردي ميريزيم آقا كوچولو را روي ترتيزك بطور منظم ميچينيم و تربچه ها را وسط ظرف قرار ميدهيم .
در صورت رعايت مقادير مواد اوليه اين اردور براي 4 تا 6 نفر کافيست
اردور خيار و ميگو مواد لازم :
خيار 150 گرم
ميگو تاره 150 گرم
سس مايونز قدري
طرز تهيه :
روي حلقه هاي خيار را كمي سس مايونز ميماليم و چند عدد ميگوي پخته شده روي آن قرار ميدهيم .
در صورت رعايت مقادير مواد اوليه اين اردور براي 4 تا 6 نفر کافيست