-
استوديو تدوين ديجيتالي هشتم(پاياني)
اشاره :
اكنون به قسمت پاياني آموزش استوديوي تدوين ديجيتال با برنامه پريمير رسيده ايم. در شماره هاي گذشته سعي كرديم شما را با دستورات و تكنيك هاي مهم و كليدي پريمير آشنا نماييم و مهارت هاي لازم را براي يك تدوين مفيد و ساده به شما انتقال دهيم.همانطور كه از شماره اول تاكيد كرديم هدف ما در اين سلسله مقالات ، آموزش كامل برنامه پريمير با ذكر تمام جزييات برنامه نبود بلكه مي خواستيم بصورت عملي شيوه تدوين يك فيلم كوتاه و خانوادگي را با استفاده از روش هاي ساده و كاربردي آموزش دهيم به همين دليل از ذكر برخي از دستورات و پارامترهاي برنامه صرفنظر كرديم ولي چنانچه قصد داشته باشيد بصورت حرفه ايي اين برنامه را دنبال كنيد بهتر است از كتاب ها و سي دي هاي آموزشي و همچنين كلاسه اي پيشرفته اين برنامه استفاده نماييد. در اين شماره ضمن آموزش Motion شما را با تعدادي ديگر از دستورات پيشرفته برنامه آشنا خواهيم نمود
Motion
Motion يكي از دستورات قدرتمند پريمير مي باشد با استفاده از اين دستور مي توانيد كليپها را بزرگ يا كوچك كرده ، بچرخانيد ، تغيير شكل دهيد ، بر روي كليپهاي ديگر حركت داده و آن را در طول زمان تغيير دهيد بطور كلي دستور Motion داراي كاربردهاي بسيار زيادي مي باشد و در اكثر پروژه هاي تلويزيوني مورد استفاده قرار مي گيرد ما نيز در تمرينات شماره هاي گذشته براي ايجاد حركت در كليپ ها از افكت Transform كه مشابه Motion مي باشد به دفعات استفاده كرده ايم.
نحوه استفاده از Motion
ابتدا در پنجره Timeline كليپ مورد نظر را انتخاب كنيد سپس از منوي كليك راست ، دستور Motion را از طريق گزينه Video Options اجرا نماييد. يا از طريق پالت Effect Controls دستور Motion را اجرا كنيد. پنجره Motion مطابق شكل 1 نمايان مي شود.
شكل 1
اين پنجره از سه قسمت تشكيل شده است.در گوشه بالا ، سمت چپ، كادر پيش نمايش قرار دارد و تنظيمات اعمال شده را مي توان در اين قسمت مشاهده نمود. در گوشه بالا و سمت راست پنجره ، ناحيه تعيين مسير حركت كليپ قرار دارد كه در اين ناحيه نقطه شروع با كلمه Start و نقطه پايان با كلمه End مشخص مي شود و بطور پيش فرض حركت Motion از سمت چپ تصوير شروع و در سمت راست پايان مي يابد.
براي مشاهده حركت Motion بر روي دكمه Play كليك نماييد.همانطور كه مشاهده مي شود حركت كليپ از بيرون از كادر نمايش و از سمت چپ آغاز مي شود و در يك مسير افقي به سمت راست و بيرون از كادر نمايش ادامه پيدا مي كند. قسمت سوم پنجره Motion شامل محور زمان و پارامترهاي Rotation , Zoom , Delay , Info , Motion مي شود كه به تدريج به معرفي آنها خواهيم پرداخت.
تعيين مسير حركت
شما مي توانيد نقاط ابتدا و انتهاي مسير حركت را با استفاده از ماوس تغيير دهيد و همچنين در طي مسير نقاط جديدي را ايجاد نماييد و كليپ را به دفعات متعدد در طي مسير ، تغيير شكل و اندازه دهيد.
نحوه تغيير نقاط حركت
ابتدا در ناحيه تعيين مسير، نشانگر ماوس را بر روي نقطه شروع يا پايان قرار دهيد تا به شكل يك دست اشاره كننده در آيد آنگاه در آن نقطه كليك كرده و در جهت مورد نظر بكشيد.
نحوه ايجاد كليد فريم (نقاط حركت)
به دو روش مي توانيد در مسير حركت ، كليد فريم ايجاد نماييد در روش اول ، نشانگر ماوس را بر روي مسير حركت در ناحيه تعيين مسير قرار دهيد هنگاميكه نشانگر ماوس به شكل يك دست اشاره كننده درآمد( شكل 2) ، كليك كنيد تا كليد فريم جديد ايجاد شود.
در روش دوم ، نشانگر ماوس را روي محور زمان برده تا به صورت يك مثلث وارونه مشاهده شود( شكل 3) آنگاه در آن نقطه كليك كنيد تا كليد فريم جديد ايجاد شود
شكل 2
شكل 3
منطقه خاكستري رنگ كه با نامVisible Area يا ناحيه قابل رويت مشخص شده است همان پنجره تلويزيون مي باشد.از اين منطقه براي تنظيم محل قرارگيري كليپ استفاده مي شود و فقط بخش هايي از كليپ در تلويزيون يا ديگر نمايشگرهاي خارجي مشاهده مي شود كه در داخل اين منطقه قرار گرفته باشند.
محور زمان
محور زمان يكي از پارامترهاي مهم پنجره Motion مي باشد و امكان تعيين زمان را بر روي مسير حركت ميسر مي سازد. بطور مثال در اين قسمت مي توانيد تعيين كنيد كه كليپ شما پس از چند ثانيه از مكان X به مكانY برود يا پس از طي چه زماني ، يك چرخش كامل داشته باشد.بطور كلي تمام تنظيمات دقيق زماني در اين قسمت انجام مي شود.محور زمان همانطور كه در شكل 4 مشاهده مي شود از دو نقطه شروع و پايان تشكيل شده است.طول زمان حركت يك كليپ بصورت درصد و استاندارد SMPTE (فريم ، ثانيه ، دقيقه) در كنار نقطه پايان محور زمان مشخص شده است.در كنار محور زمان يك مثلث قرمز رنگ قرار دارد كه براي تعيين دقيق نقاط حركت بكار مي رود.كليك بر روي اين مثلث باعث تغيير وضعيت زمان مي شود.چنانچه دو فلش بهم چسبيده باشند زمان حركت در محور زمان از ابتداي كليپ محاسبه مي شود.
شكل 4
يعني اگر مدت زمان كليپ 8 ثانيه باشد زمان در فريم ابتدايي برابر با00 : 00 : 00 و در فريم پاياني برابر با 00 : 08 : 00 . خواهد بود حال اگر بخواهيد كليد فريمي در زمان 2 ثانيه ايجاد نماييد و تغييري را در آن نقطه اعمال كنيدكافيست كه اشاره گر ماوس را بر روي محور زمان برده تا به صورت مثلث وارونه نمايش داده شود آنگاه يكبار كليك نماييد. كليد فريم ايجاد شده را با ماوس حركت داده و در زمان 00 : 02 : 00 قرار دهيد ولي اگر دو فلش از هم جدا باشند زمان حركت از ابتداي برنامه ويديويي موجود در پنجره Timeline محاسبه مي شود يعني اگر زمان شروع كليپ مورد نظر در برنامه ويديويي 00 : 00 : 10 باشد و مدت زمان كليپ شما ، هشت ثانيه باشد نقطه پاياني در اين حالت بيانگر زمان 00 : 18 : 00 خواهد بود( شكل 5) .
شكل 5
شما مي توانيد به تعداد دلخواه بر روي مسير حركت كليپ ، كليد فريم ايجاد نماييد .همانطور كه قبلا گفتيم اين كار را مي توانيد از طريق ناحيه تعيين مسير يا محور زمان انجام دهيد.در واقع ناحيه تعيين مسير براي تنظيم موقعيت مكاني كليپ و محور زمان براي تنظيم موقعيت زماني نقاط بكار مي رود.
هنگامي كه نقطه اي را بر روي مسير حركت ايجاد مي كنيد اطلاعات مكاني آن نقطه بصورت اعداد در زير محور زمان و در بخش Info نمايش داده مي شود.از اين اطلاعات مي توانيد براي تنظيمات دقيق محل حركت كليپ استفاده نماييد و موقعيت مكان را بصورت دستي با درج ارقام جديد، تغيير دهيد.اطلاعات موجود در بخش Info موقعيت مكاني كليد فريم ها را بر روي محور X و Y نشان مي دهد.همچنين مي توانيد براي تعيين دقيق مكان يك كليد فريم ، از كليدهاي جهت نما( Arrow Keys ) در صفحه كيبورد استفاده كنيد.
روش كار ساده مي باشد ابتدا كليد فريم مورد نظر را در مسير حركت انتخاب مي كنيد.سپس با استفاده از كليدهاي جهت نما ، آن را به چپ و راست يا بالا و پايين حركت مي دهيد.
پارامترهاي چرخش ، بزرگنمايي و تاخير
در پنجره Motion مي توانيد در هر نقطه از تصوير چرخش ، بزرگنمايي و تاخير ايجاد نماييد.
پارامتر Rotation براي ايجاد چرخش در كليپ مي باشد.اين پارامتر زاويه چرخش كليپ را در نقطه مورد نظر تنظيم مي نمايد.مقدار اين زاويه مي تواند بين 1440 تا 1440- باشد كه باعث هشت دور چرخش كامل مي شود.براي ايجاد چرخش مي توانيد از نوار لغزنده استفاده كنيد يا مقدار چرخش را بصورت عددي وارد نماييد.
پارامتر Zoom باعث افزايش و كاهش اندازه كليپ در نقطه مورد نظر مي شود.مقدار تغيير اندازه مي تواند بين صفر تا 500 باشد.در مقدار صفر كليپ قابل رويت نمي باشد و در مقدار 100 ، كليپ در اندازه واقعي نشان داده مي شود.
با استفاده از پارامتر Delay مي توانيد حركت كليپ را به اندازه زمان دلخواه متوقف سازيد.هنگام استفاده از اين پارامتر ، يك نوار آبي رنگ به اندازه مدت زمان تاخير بر روي محور زمان ظاهر مي شود.
پارامتر بعدي ، Motion است كه داراي سه حالت Linear , Accelerate , Decelerate مي باشد.اين پارامتر ، نوع حركت بين كليد فريم ها را مشخص مي نمايد.Linear براي حركت هاي يكنواخت ، Accelerate براي حركت هاي شتاب دهنده و Decelerate براي حركت هاي كاهنده استفاده مي شود.
براي ايجاد تغيير فرم و شكل در كليپ مي توانيد از قسمتDistortion استفاده كنيد.با كشيدن اهرم ها به اطراف ، مي توانيد كليپ را از شكل عادي خارج نماييد و تا حدي به كليپ،حالت سه بعدي بدهيد.
شكل6
شكل 7
براي اعمال نمودن پارامترهاي فوق ، بايد در دو نقطه از مسير حركت ، به پارامتر مورد نظر خود دو مقدار متفاوت را بدهيد. مثلا اگر مقدار بزرگنمايي در ثانيه يك ، به اندازه طبيعي و 100 باشد و در ثانيه دو، مقدار آن افزايش يابد و بر روي 200 تنظيم گردد و در ثانيه سه ، مقدار آن 20 باشد، نتيجه Motion بدينگونه خواهد بود كه اندازه كليپ در طي زمان يك ثانيه ، دو برابر بزرگ تر مي شود و در مرحله بعد از زمان 00 : 02 : 01 شروع به كوچك تر شدن كرده تا در نهايت در زمان 00 : 03 : 00 به اندازه 20 ( يك پنجم ابعاد واقعي ) برسد.
با Motion مي توانيد افكت هاي پيشرفته و جالبي را ايجاد نماييد.مثلا مي توانيد حركت يك توپ پينگ پنگ را بازسازي كنيد يا فرم افتادن يك برگ را بر روي يك كليپ اجرا نماييد.البته ساخت حركت هاي دقيق و موزون در پنجره Motion كمي دشوار مي باشد ولي Motion اين امكان را به شما مي دهد كه پس از ساخت يك Motion حرفه اي آن را ذخيره كرده و براحتي روي كليپهاي ديگر اعمال نماييد.
ذخيره ، بازيابي Motion
با استفاده از كليدSave در پنجره Motion مي توانيد تنظيمات حركت را ذخيره كنيد و با استفاده از كليدLoad مي توانيد اين تنظيمات را به كليپ هاي ديگر در Timeline اعمال نماييد. پريمير داراي تعدادي Motion آماده مي باشد كه در مسير X:\PROGRAM FILES\ADOBE\PREMIERE6.5\Motion قرار دارد. اين Motion ها را با استفاده از كليد Load مي توانيد به كليپ مورد نظر خود اعمال نماييد. حركت Leaf را بارگذاري كنيد تا با قدرت و توانايي Motion بيشتر آشنا شويد.
نحوه حذف كليد فريم ها و Motion
كليد فريم ها را مي توانيد هم از ناحيه تعيين مسير و هم از طريق محور زمان حذف نماييد.
براي حذف نقاط در ناحيه تعيين مسير ، نقطه مورد نظر را با ماوس انتخاب و به بيرون از كادر بكشيد يا اينكه پس از انتخاب كليد فريم مورد نظر، كليد Delete را در صفحه كيبورد فشار دهيد.
براي حذف تمام تنظيمات Motion ، دكمه Remove در پنجره Motion را كليك كنيد.
از موارد استفاده Motion مي توان به ساخت تيتراژ برنامه( شكل 8) ، نمايش دادن چند تصوير در كنار يكديگر(شكل 9) و ايجاد Tracing در حركت هاي سريع اشاره نمود.
شكل 08
شكل 09
نحوه استفاده از ويژگي هاي يك كليپ
يكي از ويژگي هاي بسيار موثر برنامه پريمير ، امكان ذخيره سازي تنظيمات افكت ها و فيلترها و استفاده از آنها بر روي كليپ هاي ديگر مي باشد.
فرض كنيد كه پس از صرف وقت زيادي ، حركت Motion پيچيده اي را به يك كليپ اعمال نموده ايد و همچنين با استفاده از تعدادي از افكت هاي ويديويي مانند Color Balance , Lens Flare , Radial Blur و كليدهاي شفافيت ، جلوه خاصي را در كليپ بوجود آورده ايد در نهايت تصميم مي گيريد كه تنظيمات انجام شده را به همان صورت به يك كليپ ديگر اعمال نماييد. حال اگر بخواهيد روش هاي انجام شده را از ابتدا آغاز كنيد بايد وقت زيادي را براي هر پروژه صرف نماييد در حاليكه پريمير اين امكان را به شما مي دهد تا كليه تنظيمات Motion ، كليدهاي شفافيت ، افكت هاي ويديويي و صوتي و تنظيماتFading را به سادگي به يك كليپ ديگر اعمال نماييد.
براي اينكار ابتدا بايد كليپ ويرايش شده را انتخاب و از منوي Edit دستور Copy را اجرا نماييد سپس كليپي را كه مي خواهيد تنظيمات جديد را اعمال كنيد انتخاب و از منويEdit گزينه Paste Attributesرا اجرا كنيد در پنجره باز شده ، گزينه Settings را فعال كنيد و تنظيمات مورد نظر خود را براي اعمال به كليپ جديد فعال كنيد.در نهايت با فشردن دكمه Paste پنجره را ببنديد( شكل 10 ).
شكل 10
فقط دقت داشته باشيد كه اگر زمان دو كليپ يكسان نباشد تنظيمات زماني افكت ها دچار تغيير و جابجايي مي شود كه در صورت لزوم بايد بطور دستي اصلاح گردد.
پنجره Paste Attributes داراي يك بخش ديگر بنام Content مي باشد كه داراي 10 حالت متفاوت چسباندن مي باشد. عملكرد هر آيتم بصورت انيميشن دو بعدي در پايين پنجره نشان داده مي شود.بطور مثال اگر بخواهيد يك كليپ با زمان سه ثانيه را در يك فضاي خالي دو ثانيه اي بچسبانيد انتخاب گزينهMove Source Out Point باعث مي شود( شكل 11) .
شكل 11
كه بدليل كمتر بودن فضاي خالي نسبت به زمان كليپ كپي شده ، يك ثانيه از انتهاي زمان كليپ بطور خودكار حذف شود تا در فضاي خالي جا بگيرد ( شكل 12).
شكل 12
همچنين انتخاب گزينه Move Destination Out Point باعث مي شود كه كليپ جديد با همان زمان سه ثانيه در فضاي خالي قرار گيرد و در عوض ، براي اينكه زمان پروژه تغيير نكند يك ثانيه از ابتداي زمان كليپ بعدي حذف گردد( شكل 13 ).
شكل 12
شكل 13
ساختن Slide Show در پريمير
شما مي توانيد كليپ ها و تصاوير موجود در هارد ديسك را به سرعت و با اجراي يك دستور به داخل Timeline برده و بين آنها ترانزيشن قرار دهيد و يك Slide Show درست نماييد.
اين دستور مخصوصا در مواردي خيلي اهميت پيدا مي كند كه تعداد منابع تصويري شما بسيار بالا باشد و امكان ويرايش آنها بصورت تكي ميسر نباشد.مثلا فرض كنيد كه بيش از 5000 عكس و فيلم داريد و مي خواهيد آنها را بترتيب و با يك زمان مشخص نمايش دهيد.پريمير در ظرف مدت كوتاهي اين كار را به نحو احسن براي شما انجام مي دهد.
روش انجام كار بسيار ساده مي باشد ابتدا لازم است يك BIN جديد ايجاد نماييد و كليپ ها را در درون آن قرار دهيد سپس در حالي كه BIN در حالت انتخاب قرار دارد وارد منوي Project شده و دستور Automate To Timeline را اجرا نماييد(شكل 14) .
شكل 14
كليه كليپ هاي شما بر اساس تنظيمات از پيش تعيين شده در پنجره Timeline قرار مي گيرند ولي پيش از آن مي توانيد با استفاده از تنظيمات اين پنجره ، كليپ ها را بر اساس سليقه شخصي در پنجره Timeline مرتب نماييد.آيتم هايي كه در اين پنجره قرار دارند به شرح زير مي باشند:
CONTENTS : قسمتي از محتويات BIN انتخاب شده را كه بايد بر روي Timeline قرار گيرد مشخص مي كند. اگر گزينه Whole BIN براي اين پارامتر انتخاب شده باشد تمام كليپ هاي درون BIN به پنجره Timeline منتقل مي شوند.با انتخاب گزينه Selected Clips فقط كليپ هاي انتخاب شده به پنجره Timeline منتقل مي شوند.
ORDERING: اين پارامتر ترتيب قرارگيري كليپ ها بر روي Timeline را مشخص مي كند. اگر گزينه Sort Order انتخاب شده باشد پريمير از ترتيب قرار گيري كليپ ها در پنجرهProject استفاده مي كند. انتخاب گزينه Selection Order باعث مي شود كه كليپ ها بر اساس ترتيب انتخاب شدن آنها در پنجره Project ، داخل پنجره Timeline قرار گيرند.
PLACEMENT : اين پارامتر نحوه قرار گيري كليپ ها را در پنجره Timeline مشخص مي نمايد. اگر گزينه Sequentially را انتخاب كنيد در حالت تدوين A/B ، كليپ ها بطور پشت سر هم و يك در ميان بر روي تراك هاي Video1A و Video1B قرار مي گيرند( شكل 15) .
در حالت SINGLE-TRACK نيز همه كليپ ها بر روي تراك Video1 قرار مي گيرند( شكل 16 ).
شكل 15
شكل 16
اگر آيتم At Unnumbered Markersرا انتخاب كنيد كليپ ها بترتيب در قسمت هايي از پنجره Timeline قرار مي گيرند كه داراي نشانه يا ماركر بدون شماره هستند.
INSERT AT : محل قرار گيري كليپ ها در پنجره Timeline را مشخص مي نمايد كه مي تواند در ابتدا يا انتهاي پروژه يا مكان فعلي خط ويرايش باشد.
CLIP OVERLAP : اين پارامتر ، منطقه مشتركي را كه دو كليپ بر روي همديگر قرار مي گيرند را مشخص مي سازد.واحد آن را مي توانيد بر اساس فريم يا ثانيه مشخص نماييد.
نكته 1: زمان تعيين شده براي منطقه مشترك با زمان ترانزيشن انتخاب شده بين كليپ ها يكسان مي باشد.
نكته 2 : در صورتيكه دستور Automate To Timeline را بر روي تصاوير متحرك اعمال كنيد كليپ ها بر اساس زمان واقعي خود در پنجره Timeline وارد مي شوند ولي اگر اين دستور بر روي تصاوير ثابت ( عكس ) اعمال شود زمان تصاوير بر اساس مقدار تعيين شده در پنجره Preference در منوي Edit مشخص مي شود.
شكل 17
Use Default Transition : انتخاب اين پارامتر سبب مي شود كه ترانزيشن انتخاب شده در پالت ترانزيشن ها ، در منطقه مشترك بين دو كليپ قرار گيرد. اگر مقدار پارامتر Clip Overlap را معادل صفر يا منفي قرار دهيد اين پارامتر بدون اثر خواهد بود.
PERFORM AUDIO CROSS FADE : انتخاب اين پارامتر سبب مي شود كه بين كليپ هاي صوتي كه بر روي يكديگر قرار گرفته اند Cross Fade ايجاد مي شود.
IGNORE AUDIO : انتخاب اين پارامتر از ارسال فايل هاي صوتي به داخل پنجره Timeline جلوگيري مي نمايد.
نكته : اگر مي خواهيد تصاوير داخل هارد ديسك خود را به داخل يك آلبوم سه بعدي و انيميشني وارد كنيد بايد از برنامه هايي مانند Flip Album و 3D- Album استفاده كنيد. اين برنامه ها داراي Sample و نمونه هاي آماده بسياري مي باشد كه مي توان به راحتي از آنها براي ساخت آلبوم هاي سه بعدي استفاده نمود( شكل هاي 18 ).
شكل 18
دستور Automate To Timeline را علاوه بر استفاده براي BIN ها ، براي پنجره Storyboard نيز مي توان استفاده نمود پنجره Storyboard محيطي براي ساماندهي و ويرايش اوليه كليپ هاي وارد شده به برنامه مي باشد. پنجره Storyboard اين امكان را به شما مي دهد كه ترتيب و زمان كليپ ها را بر اساس فيلم نامه اوليه تنظيم ، سپس آنها را در داخل پنجره Timeline قرار دهيد.
ساختن Storyboard
ابتدا از منوي File دستور NEW-- > Storyboard را اجرا كنيد. سپس كليپ ها را از طريق دستور Import وارد پنجره Storyboard نماييد يا در صورتيكه كليپ هاي شما در داخل يك BIN در پنجره Project قرار دارند BIN مورد نظر را انتخاب و به داخل Storyboard بكشيد( شكل 19).
شكل 19
در پنجره Storyboard كليپ ها به ترتيب از چپ به راست و بالا به پايين نمايش داده شده و در پنجره Timeline مي آيند در صورت تمايل مي توانيد ويرايش اوليه را در اين پنجره انجام داده و نحوه نمايش و مدت زمان پخش هر كليپ را پيش از ارسال به Timeline مشخص نماييد. پس از اتمام ويرايش ، با استفاده از كليد Automate To Timeline كه در پايين پنجره Storyboard قرار دارد كليپها را مي توانيد به داخل پنجره Timeline ارسال كنيد.
نكته : پنجرهStoryboard را مي توانيد براي ويرايش مجدد و همچنين استفاده در پروژه هاي ديگر ذخيره نماييد.
VIRTUAL CLIPS يا كليپ هاي مجازي
كليپ هاي مجازي يك كپي از كليپ هاي صوتي و تصويري موجود در پنجره Timeline مي باشند.
يك كليپ مجازي همانند يك كليپ معمولي مي تواند شامل ترانزيشن ، افكت ، Motion ، كليدهاي شفافيت و تنظيمات متفاوت ديگر باشد در واقع كليپ مجازي ، روشي ساده براي استفاده مجدد از يك صحنه تدوين شده در پنجره Timeline مي باشد كه مي تواند شامل تنظيمات 99 تراك ويديويي و صوتي باشد.
يكي از ويژگي هاي كليپ هاي مجازي اين است كه به شما اين امكان را مي دهد كه از يك سكانس ، چندين برداشت متفاوت داشته و به هر كدام از نمونه هاي كپي شده ، افكت و صداي مورد نظر خود را اعمال كنيد ديگر اينكه با استفاده از كليپ هاي مجازي ، محدوديت استفاده از ترانزيشن ها برطرف مي شود.همانطور كه مي دانيد ترانزيشن را فقط بين كليپ هايي كه در تراك Video1A و Video1B قرار دارند مي توان استفاده نمود و امكان اعمال ترانزيش براي كليپ هاي موجود در تراك Video 2 يا بالاتر وجود ندارد ولي در صورت استفاده از كليپ هاي مجازي ، مي توانيد كليپ هاي موجود در تراك Video 2 و بالاتر را به تراك هاي Video1A و Video1B ، در خارج از محدوده كاري منتقل كرده و بين آنها ترانزيشن قرار دهيد سپس از آنها يك كليپ مجازي تهيه كرده و در نهايت كليپ مجازي را به محدوده كاري در پروژه منتقل نماييد.
نحوه ساختن يك كليپ مجازي
ابتدا در قسمتي از پنجره Timeline ، در خارج از محدوده كاري پروژه اصلي ، كليپ هايي را كه مي خواهيد در كليپ مجازي قرار گيرند اضافه كرده و آنها را با استفاده از افكت ها و ترانزيشن هاي مختلف ويرايش نماييد.سپس ابزار Block Select را از جعبه ابزار پنجره Timeline انتخاب كنيد.
شكل 20
با استفاده از اين ابزار ، مستطيلي به دور كليپ هاي مورد نظر بكشيد.اين مستطيل ، منطقه اي را كه در داخل كليپ مجازي قرار مي گيرند را مشخص مي نمايد ابزار Block Selec را در داخل مستطيل رسم شده قرار دهيد تا نشانگر ماوس به ابزار Virtual Clips به شكل دو فلش دو طرفه با دو مستطيل سبز رنگ در زير ، تبديل شود آنگاه كليك چپ كرده و نشانگر ماوس را به خارج از مستطيل رسم شده ، بكشيد همزمان با رها شدن ماوس بايد يك كليپ مجازي بر روي پنجره Timeline نمايان شود كه از يك فايل تصويري و يك فايل صوتي تشكيل شده است.
شكل 21
اكنون مي توانيد كليپ مجازي ساخته شده را به هر نقطه از پنجره Timeline منتقل نماييد.در صورتيكه بخواهيد تصاوير موجود در كليپ هاي مجازي را ويرايش كنيد بايد به منابع اصلي تشكيل دهنده كليپ هاي مجازي مراجعه كنيد كه همان محدوده نقطه چين مستطيل شكل مي باشد براي پيدا كردن منابع اصلي يك كليپ مجازي ، دو بار بر روي كليپ مجازي كليك كنيد يا كليپ مجازي را انتخاب و دستور EDIT -- > LOCATE CLIP را اجرا كنيد دقت داشته باشيد كه هنگام كليك بر روي كليپ مجازي ، ابزار Selection انتخاب شده باشد.
برچسب برای این موضوع
مجوز های ارسال و ویرایش
- شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
- شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
- شما strong>نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
- شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
-
قوانین انجمن