با ساخت دستگاه پله‌رو به همت يك محقق مبتكر كشورمان، مشكل تردد ويلچر معلولان از پله‌ها قابل حل شد.

محسن شهرابي، ‌مبتكر اين طرح در گفت‌وگو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اظهار كرد: پله از اصلي‌ترين موانع در برابر معلولان جسمي حركتي مي باشد و ايجاد رمپ و تجهيز ساختمان به آسانسور دو راه اصلي و معمول براي غلبه بر اين مشكل هستند، اما اين دو راه براي اجرايي شدن با مشكلاتي روبه‌رو هستند و از اينرو بيشتر ساختمان‌هاي موجود، همچنان مسأله دار باقي مانده‌اند.

وي افزود: دستگاه پله‌رو براي انتقال آسان ويلچرهاي معمولي در راه پله‌ها طراحي شده است و موتورهاي مناسب آن، اين امکان را فراهم مي کنند تا يک نوجوان هم بتواند، معلولي سنگين وزن را به همراه ويلچرش از پله‌ها بالا و پائين ببرد.

وي گفت: اين دستگاه براي فضاهاي دروني و بيروني ساختمان‌هاي عمومي و منازل مناسب مي‌باشد و با بيشتر ويلچرهاي معمولي سازگار و قابل حمل است.

اين مبتكر در خصوص نحوه عملكرد اين سيستم اظهار كرد: فرد همراه، تنها با فشردن يک دکمه، شخص معلول را در حالي که روي ويلچر خود نشسته است به بالا يا پائين پله‌ها انتقال مي‌دهد.

وي افزود: ويلچربر را با خودرو مي‌توان به راحتي منتقل كرد و نياز به هرگونه تخريب يا تغيير در فضاي موجود را منتفي مي‌سازد.

شهرابي در ادامه به ايسنا گفت: اين دستگاه با هر بار شارژ توانايي بالا بردن 120 كيلوگرم وزن را از 20 طبقه دارد و در فضاهاي داخلي و خارجي قابل استفاده است. مطمئن و متعادل بودن براي فرد همراه، درگيري مناسب و پايدار با پله‌ها، قابليت جداشدن دسته به منظور کاهش فضاي نگهداري و سهولت در حمل و نقل، داشتن سوئيچ اختصاصي براي استفاده افراد مشخص و مجهز بودن به باتري‌هاي قابل شارژ از ديگر خصوصيات اين دستگاه است.

وي خاطرنشان كرد: از آنجا که تمام مراحل طراحي و ساخت پله‌رو در داخل کشور انجام شده است، قابليت تغيير در ابعاد و کاربري دستگاه و امکانات موجود بر روي آن، متناسب با شرايط محل استفاده وجود دارد.