انتخاب اسباب و وسایل بازی نه‌تنها برای کودک بلکه برای والدین و سایر افرادی که می‌خواهند چنین وسایلی را خریداری کنند، جذاب بوده و حس خوبی را به آنها القا می‌کند. اما اینکه چیدمان این ادوات سرگرم‌کننده در خانه چگونه باشد تا شاخص‌هایی مانند زیبایی، جذابیت و مهم‌تر از آن ایمنی کودک را تامین کند، خود موضوع دیگری است؛ روایتی جذاب که می‌تواند انرژی و نشاط فرزند شما را هنگام بازی و حضور در اتاق یا فضای مربوط به وی چند برابر کند.
کمد یا ویترین وسایل بازی را کجا بگذاریم؟
بیشتر کمدهایی که خانواده‌‌ها برای اسباب‌بازی‌های فرزند خود تهیه می‌کنند، ویترین‌دار است تا نمای زیبایی به اتاق کودک بدهد؛ بنابراین پیشنهاد می‌کنم آن را در زاویه‌ای قرار دهید که دید بیشتری دارد. دیوار روبه‌روی در ورودی اتاق می‌تواند فضای مناسبی برای این کار باشد اما بسیاری از خانواده‌ها ترجیح می‌دهند تخت کودک را در این زاویه قرار دهند. اگر شما نیز چنین عقیده‌ای دارید، انتخاب بعدی می‌تواند فضایی باشد که به محض ورود بیشترین نما را برای فردی که به اتاق وارد شده، دارد.باید هنگام خرید کمد یا ویترین مورد پسند خود دقت کنید این وسیله استحکام کافی داشته باشد؛ پایه‌هایی قوی و پهنای کافی که اگر کودک شما به هر دلیلی سعی کرد خود را از آن بالا بکشد، تاب نخورد و لق نزند. یادتان باشد مهم‌ترین توصیه برای طراحی دکوراسیون و چیدمان مناسب اسباب بازی ها در اتاق کودک توجه به ایمنی کودک است؛ بنابراین مهیا کردن محیطی برای انجام فعالیت فرزند شما با توجه به سطوح امنیتی لازم نکته کلیدی است که نباید از آن غافل شوید.
کارکردها را در چیدمان اسباب بازی ها جدی بگیرید!
هنگام انتخاب و مهم‌تر از آن چیدمان وسایل بازی به کارکردها و خطراتی که آنها دارند، توجه کنید. به‌طور واضح‌تر باید بگویم بهتر است وسایلی مانند تیر و کمان یا مواردی از این قبیل را چندان رها و آزاد در گوشه‌ای قرار ندهید؛ زیرا ممکن است خطرساز باشند. اگر به هر دلیلی این وسایل را برای فرزند خود انتخاب کرده‌اید، پیشنهاد می‌کنم آنها را درون قفسه یا مکانی دور از دسترس قرار دهید تا هربار که کودک تمایل به بازی با آن را داشت، از شما برای برداشتن کمک بگیرد. در این صورت شما همیشه هنگام بازی با چنین وسایلی در کنار وی حضور دارید و بر نحوه استفاده از آن نظارت خواهید کرد.
چیدمان قفسه اسباب بازی برای آنهایی که چند فرزند دارند!
اگر دو یا سه کودک در خانه دارید که فاصله سنی آنها موجب شده نوع اسباب‌بازی‌های‌شان با یکدیگر متفاوت باشد، بهتر است برای هر یک از فرزندان‌تان فضایی را طراحی کنید که بدانند آن بخش از اتاق بازی و وسایل بازی‌ها مختص وی است. اینگونه شاید کمتر سراغ وسایل یکدیگر بروند؛ زیرا گاهی وسایل بازی کودک بزرگ‌تر می‌تواند برای فرزند کوچک‌تر خطرساز باشد. در این شرایط می‌توانید برای هریک از کودکان خود قفسه بندی با رنگ متفاوتی را در نظر بگیرید یا اینکه با وسایل تزیینی مانند نرده‌های رنگی، کرکره‌های تزیینی و ... محدوده‌ بازی هر یک را مشخص کنید. به این ترتیب هم به آنها در آموختن مبانی مسئولیت‌پذیری و مراقبت از اموال‌شان کمک کرده‌اید و هم مفهوم مالکیت وسایل و مدیریت چیدمان را به آنها آموزش داده‌اید.