به گزارش خبرنگار مهر، مهرماه امسال اخبار غیر رسمی حاکی از آن بود که شرکت مخابرات ایران تصمیم دارد شرکت تالیا را به همراه اول منتقل کند و مشترکان تالیا با حفظ شماره و نامبرینگ به شبکه همراه اول منتقل شوند و اپراتور همراه اولی پشتیبانی کننده سیم کارت های تالیا شود. به این ترتیب همراه اول قرار بود از ظرفیت های شبکه سازی تالیا برای توسعه شبکه اش استفاده کند و معدود مشترکان این اپراتور را زیر بال و پر بگیرد. حال با گذشت چند ماه از اعلام این تصمیم اگرچه اخبار رسمی در این مورد اعلام نشده اما به نظر می رسد اپراتور همراه اول برای توسعه شبکه خود در حال استفاده از ظرفیت های شبکه تالیا است چراکه چندی است که مشترکان تالیا با عدم آنتن دهی و قطع و وصلی های مکرر روبرو هستند و با وجودی که سیم کارت هایشان آنتن نمی دهد اما بر روی صفحه گوشی های خود کلمه 3G را مشاهده می کنند؛ با این حال زمانی که با این مشترکان تماس گرفته می شود در دسترس نیستند.
پروژه تالیا که در واقع اولین تجربه خصوصی سازی در بخش ارتباطات سیار محسوب می شود قرار بود در مدت 10 سال بیش از 6 میلیون سیم کارت اعتباری با کد 0932 وارد بازار کند اما با گذشت 10 سال از راه اندازی این شبکه گفته می شود که کمتر از صد هزار نفر در کشور سیم کارت های تالیا را در دست دارند که آن هم تنها در تهران و برخی مراکز استان ها دارای پوشش شبکه ای است.
معدود مشترکانی که هم اکنون سیم کارت های اعتباری تالیا را در اختیار دارند سال ها است که به دلیل عدم پشتیبانی این اپراتور و اختلالات مکرر از جمله عدم پوشش دهی با مشکلات زیادی روبرو هستند اما به دلیل آنکه قصد دارند شماره خود را حفظ کنند نسبت به تعویض این اپراتور اقدام نکرده اند.
سال 90 برای رفع بلاتکلیفی این مشترکان که نه سرویس مناسبی دریافت می کنند و نه امکان خرید کارت شارژ را به صورت گسترده دارند مسئولان شرکت مخابرات ایران از تصمیم برای خرید 51 درصد سهام تالیا و احیای این شبکه خبر دادند تا مخابرات بتواند از ظرفیت بلااستفاده این شبکه استفاده کند.
نیمه دوم سال 90 نایب رئیس هیات مدیره شرکت مخابرات ایران از تزریق سرمایه گذاری در شبکه تالیا خبر داده و گفته بود با اضافه کردن تالیا به شبکه مخابرات ایران سیم کارت های اعتباری تالیا فعال شده و قرار است شمار مشترکان این اپراتور تا پایان دوره تعهد 10 ساله به 6 میلیون نفر برسد. پس از آن بود که 43 درصد سهام پروژه تالیا از مجتمع صنعتی رفسنجان که پیمانکار این پروژه بود توسط شرکت گسترش ارتباطات تالیا (متعلق به شرکت تابا بنیاد تعاون سپاه) خریداری شد و 57 درصد آن نیز در اختیار مخابرات باقی ماند به رغم این تغییرات مدیریتی باز هم مشکل مشترکان تالیا رفع نشد و تغییری در وضعیت این مشترکان به وجود نیامد تا مهرماه امسال که اخباری مبنی بر ادغام تالیا در اپراتور همراه اول منتشر شد.
براساس این اخبار غیر رسمی، قرار است سهام شرکت گسترش ارتباطات تالیا که شامل 43 درصد سهام تالیا است توسط همراه اول خریداری شود و به این ترتیب صد در صد سهام تالیا به مخابرات ایران و همراه اول تعلق گیرد. با این تصمیم، تالیا در همراه اول ادغام می شود و از ظرفیت این شبکه برای توسعه همراه اول استفاده شده و مشترکان تالیا نیز با حفظ شماره در شبکه همراه اول سرویس می گیرد گفته شده است که تالیا تاکنون 710 سایت BTS در کشور نصب کرده که این ظرفیت بدون استفاده باقی مانده است. مسئولان مخابرات بارها اعلام کردند که پروژه تالیا به ضرر مخابرات بوده و برای مثال این شرکت در سال 88 حدود 27 میلیارد تومان به مخابرات ضرر زده است.
به گزارش مهر 57 درصد از درآمد ناخالص پروژه تالیا متعلق به دولت است و با وجودی که مدت پروانه فعالیت این پیمانکار مخابرات به پایان رسیده جا دارد دولت و مسئولان وزارت ارتباطات برای مشترکانی که هنوز این سیم کارت ها را در اختیار دارند اما امکان برقراری ارتباطی پایدار، مداوم و منسجم را ندارند فکری بکنند.