نخودفرنگی در واقع دانه یا تخم کروی شکل ریزی است که از گیاه نخود سبز حاصل می ‏شود.

نخودفرنگی غنی از پروتئین می ‏باشد، مقدار زیادی ویتامینو املاحنیز در آن یافت می ‏شود.

نخودفرنگی منبع بسیار خوبی از ویتامین‏های B9, B1, C, kو همچنین منیزیمو فیبر غذاییمی‏باشد.

از آنجایی که این ماده غذایی کالری کمی دارد، مصرف آن برای افرادی که قصد کاهش وزندارند، مناسب است.

نخودفرنگی غنی از فیبرهای غذاییاست، به همین دلیل برای کسانی که از یبوسترنج می‏برند، مفید است.

مطالعات نشان داده است که مصرف نخود‏فرنگی برای افرادی که دارای کلسترول خون بالایی هستند، سودمند می‏باشد.

وجود مقادیر زیادی ویتامینC و آهندر نخودفرنگی موجب شده است که این ماده غذایی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند و برای کم خونی فقر آهنمناسب باشد.نخودفرنگی به عنوان یک پشتیبان برای تولید انرژی، عملکرد سیستم عصبی و متابولیسم کربوهیدرات‏ها شناخته شده است.

لوتئین (رنگدانه گیاهی) موجود در نخودفرنگی به کاهش خطر ابتلا به بیماری های چشمیمانند دژنراسیون ماکولار وابسته به سن(AMD) و کاتاراکت (آب مروارید) کمک می ‏کند.
نخود فرنگی موجب می ‏شود که قند خونبه آرامی در خون جریان یابد، از این رو می تواند سطح انرژی را در بدن ثابت نگه دارد.

نخودفرنگی به واسطه آن سری از مواد مغذی که برای نگهداری و حفظ سلامت استخوان‏ هامهم و کارآمد می‏باشد به آمادگی بدن کمک می‏کند. این ماده غذایی سرشار از ویتامینK می ‏باشد.

فولیک اسیدو ویتامینB6 موجود در نخودفرنگی برای ارتقای سلامت قلب و عروقافراد بسیار نافع است.

نخودفرنگی‏ها به طور طبیعی حاوی موادی به نام پورین هستند. از آنجایی که پورین می‏تواند به اسید اوریک تبدیل شود، تجمع زیاد پورین در بدن می‏تواند به انباشته شدن زیاد اسید اوریک منجر شود. کسانی که بیماری نقرسدارند و افرادی که کلیه های شان سنگ‏ های اسیداوریکی می‏سازد، به دریافت زیاد پورین حساس هستند. به همین دلیل اشخاص مبتلا به مشکلات کلیوی و نقرس باید از غذاهایی که حاوی مقدار زیادی پورین هستند مانند نخودفرنگی، پرهیز نمایند.