مبحث «سریهای زمانی»، از جملهی مباحث آماریای است که کاربردهای بسیاری در علوم مختلف دارد. نتایج حاصل از بهکارگیری مدلهای سری زمانی، معمولاً بسیار جالب توجهاند و پیشبینیهایی که از این طریق به دست میآیند، نسبتاً دقیقاند. به همین دلیل، از این نتایج میتوان استفادههای بسیاری در برنامهریزیهای کلان به عمل آورد. با توجه به وجود دادههای بسیاری بهصورت سری زمانی در نظام آماری کشور، بدیهی است که روشهای مدلبندی سری زمانی میتواند تاثیر شگرف و عمدهای در راستای تولید دانش آماری بهطور اعم و کاربردهای گستردهای در نظام آماری کشور بهطور اخص داشته باشد.
در حال حاضر در جامعهی علمی کشور، فقدان یا کمبود کتب مرتبط با مبحث مزبور کاملاً مشهود است. نشر کتاب حاضر میتواند تا حدود قابل ملاحظهای خلا موجود را ترمیم کند و بهویژه بهلحاظ ویژگی موثری که بهعنوان یک کتاب درسی دارد، میتواند در نشر و اشاعهی دانش آماری با محوریت «سریهای زمانی»، موثر افتد.
علیرغم اینکه کتابهای بسیاری در زمینهی سری زمانی به زبان انگلیسی منتشر شدهاند، کتابهای فارسی موجود، کمتر توانستهاند رضایت و نیاز مخاطبان را برآورده سازند. اما به نظر میرسد کتاب «آشنایی با تحلیل سریهای زمانی بهکمک نرمافزار S-PLUS» که بر اساس تجربهی چندین سال تدریس در دانشگاهها، به قلم شیوای جناب آقای دکتر مجتبی خزائی به رشتهی تحریر درآمده و ویرایش آن را جناب آقای فرشید خانزاده با دقت بسیار انجام داده است، بتواند پاسخگوی نیاز مخاطبان باشد.
انتشارات پژوهشکده آمار