شما بايد بدانيد كه چگونه ماهي و ساير شكارهاي خود را در شرايط سخت طبخ كرده و ذخيره سازي كنيد. پاك كردن يا ذخيره سازي نامناسب آنها باعث غير قابل خوردن آنها مي شود .
ماهـــــي
از خوردن ماهي فاسد اجتناب كنيد . پختن ، اين تضمين را نمي دهد كه ماهي فاسد شده قابل خوردن شده باشد . علائم فاسد شدن عبارتند از :
● گود رفتگي چشمها
● غير عادي شدن بوي ماهي
● ظاهر شدن رنگهاي مشكوك ( آبششها بايد قرمز يا صورتي باشد ) . فلس ها بايد به صورت برجسته و خاكستري باشد نه به صورت پلاسيده .
● بعد از فشار دادن ماهي با انگشت شست بايد جاي فرورفتگي بر روي گوشت ماهي ظاهر شود .
● ليز و چسبنده بودن بدن به جاي تر و نمناك بودن .
● مزة تند وتيز داشتن .
خوردن ماهي فاسد يا گنديده ممكن است سبب اسهال ، تهوع ، انقباض عضلاني ، استفراغ ، احساس خارش و بيتابي ، فلج يا يك مزة گسي در دهان شود . اين علامات پس از يك تا شش ساعت بعد از خوردن ماهي فاسد ظاهر مي شود . اگر اين علامات ظاهر شد كاري كنيد تا استفراغ كنيد .
ماهي به سرعت بعد از مرگ شروع به فاسد شدن مي كند . مخصوصاً در هواي گرم به محض شكار كردن ماهي هر چه سريعتر آن را آمادة خوردن كنيد . آبششها و رگهاي خوني بزرگ كه نزديك تيغه اصلي بدن ماهي ببُريد . ماهي هايي كه بيش از 10 سانتيمتر هستند نياز دارند تا داخل شكم آنها تميز شود . پوست يا فلس ماهي را بكَنيد . شما مي توانيد تمامي بدن ماهي را داخل سيخ بكشيد و روي آتش بگيريد . با اين حال جوشاندن ماهي با پوست آن بهترين روش براي حفظ ارزش غذايي آن است . چربي هاي ماهي زير پوست آن هستند و با جوشاندن ماهي شما مي توانيد آب آن را براي تهيه خودش نگهداريد . شما هر كدام از روش هايي كه براي پختن گياهان خوراكي استفاده مي شوند را مي توانيد براي پختن ماهي به كار ببريد . ماهي را در يك توپ ساخته شده از گل رُس جا دهيد و آن را در زير زغالهاي آتش پنهان كنيد تا زماني كه گِل سخت شود . براي خارج كردن ماهي پخته شده توپ رسي را بشكنيد . بعد از كَندن پوست ماهــي گوشت آن آمـاده استفـــاده است . اگـر نمي خواهيد ماهي را براي مدتي نگه داريد ، آن را دود بدهيد يا برشته كنيد . براي آماده سازي ماهي جهت دودي شدن ، سر آن را قطع كنيد و ستون فقرات آن را خارج كنيد.