-
صلاحيت مشاور
طبيعي است که يکي از مهم ترين دغدغه هاي مراجعان در بيشتر موارد، صلاحيت مشاوران است. به عبارت ديگر يکي از مهم ترين سوالاتي که به ذهن مي رسد اين است که به هنگام مراجعه به مشاور به چه نکاتي توجه کنند و چگونه به مراکز مشاوره اعتماد کنند. شايد بهتر باشد ابتدا به رشته هاي تخصصي مشاوره و روان شناسي در کشور اشاره کنيم. سيامکي با اشاره به اين که تحصيل کردگان در رشته روان شناسي و مشاوره در اين حيطه فعاليت مي کنند، تصريح مي کند: رشته روان شناسي در دانشگاه هاي ما شاخه هاي متفاوتي دارد. يک دانشجوي روان شناسي مي تواند در ادامه تحصيلات خود روان شناسي باليني، عمومي، شخصيت، روان سنجي و سازماني را انتخاب کند. در رشته مشاوره نيز دانشجويان براساس علاقه خود رشته هاي مشاوره، مشاوره و راهنمايي و کودکان استثنايي را انتخاب مي کنند و ادامه تحصيل مي دهند.
نکته اين جاست که مشاوره تخصصي در رشته هايي که ذکر شد نه براساس مدرک دانشگاهي بلکه براساس دوره هاي کارآموزي، پايان نامه و علاقه مندي فرد به رشته تخصصي خاص انجام مي شود. به عنوان مثال روان شناسي که به مشاوره کودک علاقه دارد، پس از گذراندن دوره هاي کارآموزي، انتخاب سوژه مرتبط با روان شناسي کودک به عنوان پايان نامه و علاقه شخصي، فقط در اين رشته به خصوص فعاليت مي کند. به اين ترتيب مراجعه کننده بايد به ادعاي مشاور درباره تخصص در يک رشته خاص اعتماد کند. البته سيامکي خبوشان تاکيد مي کند که داشتن پروانه سازمان نظام مشاوره و روان شناسي کشور براي تمام مشاوران ضروري است و بايد در معرض ديد مراجعان قرار داشته باشد، اين پروانه در اختيار افرادي قرار مي گيرد که حداقل ۷۵۰ ساعت دوره آموزشي را گذرانده باشند و هر ۲ سال اين پروانه بايد تمديد شود.
شرکت در دوره هاي تخصصي، ارائه رزومه کاري، فعاليت هاي مشاوره اي، مطالعات انجام شده، شرکت در همايش ها براي تمديد مجدد پروانه سازمان ضروري است. البته با وجود اين که بسياري از مشاوران در چارچوب اين سازمان فعاليت مي کنند، افرادي هم هستند که به صورت غيرتخصصي وارد حوزه مشاوره شده اند و اعتماد مراجعان را به خدمات مشاوره اي خدشه دار مي کنند.
وي درباره همکاري مشاور و روان شناس با متخصصان رشته هاي پزشکي مي گويد: در بسياري از موارد افراد پس از مراجعه به روان پزشک به روان شناس ارجاع مي شوند و گاهي هم روان شناس فرد را به روان پزشک ارجاع مي دهد. در بعضي موارد مشاور کودک براي درمان اختلالات يادگيري دارودرماني را تحت نظر روان پزشک پيشنهاد مي دهد و يا درمان بيش فعالي را با کمک متخصص مغز و اعصاب انجام مي دهد.
وي بيشترين صدمه اي را که به خدمات مشاوره داخل کشور وارد آمده از ناحيه ورود افراد غيرحرفه اي و غيرمتخصص ذکر مي کند و مي گويد: متاسفانه اين مسئله به بدنه خدمات مشاوره در کشور صدمه زده است. از سوي ديگر نداشتن ديدگاه صحيح نسبت به خدمات مشاوره در بين عامه مردم باعث شده است اغلب تصور کنند فقط براي مشکلات جدي و پيچيده نياز به مشاوره دارند و به عبارتي تا کارد به استخوان نرسد به مشاور مراجعه نمي کنند.
خراسان - مورخ یکشنبه / شماره انتشار 18088
میگنا migna.ir
مجوز های ارسال و ویرایش
- شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
- شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
- شما strong>نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
- شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
-
قوانین انجمن