• توجه به نکات بهداشتی زیر می تواند موجب تندرستی بیشتر شود:
1. به داشتن محیط زیست مناسب اهمیت دهید و در نگهداری و بهداشت آن برای خود و دیگران بکوشید.
2. چگونگی کنترل وزن بدن خود را بدانید و در صورت لزوم بدون اینکه سلامتی خود را در خطر اندازید با رژیم غذایی و انجام دادن فعالیت های بدنی مناسب آن را تنظیم کنید.
3. از مصرف مواد غذایی گوناگون لذت ببرید و بدانید چرا مصرف آنها برای بدن انسان مفید هستند و چه موقع و چقدر غذا باید خورده شود تا سلامتی انسان تضمین شود.
4. از تفریحات سالم، متنوع و مناسب، با توجه به زمان و مکان و امکانات موجود استفاده کنید.
5. باید از نیرو ، استقامت و انعطاف پذیری کافی و اندام مناسب برخوردار باشید و اصول و روش مناسب نگهداری آن را بخوبی بدانید که براحتی بدوید، بپرید، شنا کنید و نکات ایمنی را رعایت کنید.
6. نسبت به احتیاجات بهداشتی دیگران حساس باشید، بنابراین برنامه اش را بگونه ای تنظیم کنید که سلامتی دیگران را بخطر نیاندازید.
7. خودداری نمودن از مصرف دخانیات،الکل، مواد مخدر و انواع قرص ها برای رفع دردهای مختلف بدن.
8. مراحل مختلف بیماری خود و اطرافیان را تشخیص دهید و بدانید که مثلاً چه زمانی باید به دکتر متخصص یا به بیمارستان مناسبی مراجعه نماید.
9. نتیجه حاصله از آزمایشات عکس سینه، نوع بیماری و فشار خون و غیره را تشخیص دهید.
10. دربرابرامراض مسری مصونیت پیدا کنید،طبق مقررات و شرایط محلی که درآن زندگی می کنید مایه کوبی کنید.
11. در زندگی روز مره از فلسفه ای معقول و رضایت بخش پیروی کنید.
12. در زندگی خانوادگی باید از دانش کافی و تجربیات مفید برخوردار باشید.
13. از نظر روانی فرد استواری باشید و سعی کنید که مطابق دستورات مناسبی که در این موارد داده شده است عمل کنید. مثلاً به موقع خوابیدن و...
«تمرینات بدنی و ورزشی در سنین مختلف»
نوع رشته ورزشی نسبت به سن اشخاص فرق می کند. ورزش برای دانش آموزان 6تا9 ساله عبارت است از بازیهای دسته جمعی مانند دویدن و یا راه رفتن با خواندن سرودهای مختلف و یا انواع بازیهای مختلف برای آماده کردن بیشتر دانش اموزان برای شروع فعالیت های ورزشی آینده.
برای دانش آموزان 9تا13 ساله، علاوه بر بازیهای گروهی، ورزشهایی مانند شنا، والیبال، بسکتبال، بازیهای مختلف کوتاه مدت و آهسته برای ایجاد روحیه، اجتماعی شدن و رشد دستگاههای مختلف بدن مانند دستگاه گردش خون و تنفس توصیه شده است.
در سالهای بلوغ که در دختران 9 تا 13 سالگی و در پسران 13 تا 16 سالگی شروع به رشد سریع می کنند بدن نوجوانان بسیار حساس می باشد. در این دوران اعمال جذب و دفع بدن بطور سریع انجام می گیرد. استقامت بدنی کم است، بنابراین بدن را نباید زیاد خسته کرد زیرا موجب آسیب آن می شود. بهترین ورزش برای این دوره انواع ورزشها و بازیهای دسته جمعی ملایمی است که خسته کننده نباشد، تا بتدریج دستگاه تنفس و گردش خون نوجوانان تقویت شود.
در سنین 16 تا18 سالگی چون استخوانهای بدن دانش اموزان، محکمتر و عضلاتشان قویتر شده است،مشروط براینکه دانش آموزان سطح آمادگی جسمانی خودرا بتدریج افزایش دهند، می توانند یکی از رشته های ورزشی که برای نیرومند شدن و چابک کردن نوجوانان مفید است، انتخاب نمایند.